Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να κερδίσει όλους εκείνους που θα προτιμήσουν να ψηφίσουν, το κόμμα που θεωρεί πιο πιθανό να σταματήσει την δεύτερη γαλάζια τετραετία., μόνο που στην προσπάθειά του αυτή διασπείρει έντεχνα την υπόνοια περί «εκβιαζόμενου» Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να οδηγήσει σε συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ


Μόνο που οι «γκεμπελικές πρακτικές» δεν αρμόζουν σε ένα δημοκρατικό κόμμα, και φυσικά το ΠΑΣΟΚ κάνει ήδη ξεκάθαρο ποια είναι η βασική προϋπόθεση συμμετοχής σε όποιο κυβερνητικό σχήμα.
Αυτή του ισχυρού ποσοστού, προτάσσοντας παράλληλα τα βασικά προγραμματικά σημεία πάνω στα οποία θα συζητήσει, όποιο κι αν είναι το πρώτο κόμμα.


Προτάσοντας τα περί «εκβιαζόμενου» Νίκου Ανδρουλάκη
Ο Τσίπρας κλιμακώνει την επίθεση στο ΠΑΣΟΚ


Με επίθεση εκ νέου στο ΠΑΣΟΚ εγκαινίασε ουσιαστικά ο Αλέξης Τσίπρας τη δική του προεκλογική καμπάνια, ενώ από το σχέδιο της δικής του διακυβέρνησης, δεν έλειψαν ούτε οι παροχές.


Μόνο που το σκηνικό στο κλειστό γήπεδο «Ανδρέας Παπανδρέου» παρέπεμπε εξαρχής σε μια «πορεία στον λαό» που ακολουθεί την πρόταση δυσπιστίας και τη συνταγή «σκληρού ροκ» απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη.


Και μπορεί το πρώτο γήπεδο να γέμισε από νωρίς, και να στήθηκαν και οθόνες έξω, καθώς ανακατεύτηκε το γαλάζιο, με τις κόκκινες, τις ΛΟΑΤΚΙ και τις πράσινες σημαίες των φίλων και μελών του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν σημάνει πανκινητοποίηση εδώ και μέρες.
Όσο για τα περί εκβιασμών είναι προφανές ότι υπάρχει απόπειρα εκβιασμού», είπε, ο Τσίπρας, αποδίδοντας μάλιστα στον ίδιο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τα όσα υπονόησε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.


Αλλά πού βρίσκονται αυτές οι πληροφορίες των συνδιαλέξεων;
Αυτός ο πλούτος πληροφοριών σε ποιων τα χέρια βρίσκεται;


Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του σηκώνει το γάντι, απαντώντας με σκληρή γλώσσα:


«Οι γκεμπελικές πρακτικές “λέγε, λέγε, κάτι θα μείνει” είναι πάντα στην εργαλειοθήκη των στελεχών και των επικοινωνιακών βραχιόνων της αξιωματικής αντιπολίτευσης (…) , μόνο που ο κ. Ανδρουλάκης είναι το μοναδικό πολιτικό πρόσωπο, που πιστοποίησε πέραν πάσης αμφιβολίας την απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του με το λογισμικό Predator.


Αν δεν είχε συμβεί αυτό, θα πηγαίναμε σε εκλογές με τον λαό στο σκοτάδι.
Συνεπώς η μόνη προσφορά του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση είναι να παρέχει μονίμως άλλοθι στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Άλλωστε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμφανίστηκαν οι εταιρείες, που σχετίζονται με το κακόβουλο λογισμικό».


Οσο όμως ένα μεγάλο μέρος των αναποφάσιστων αυτοπροσδιορίζεται ως προοδευτικό, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να κερδίσει όλους εκείνους που θα προτιμήσουν να ψηφίσουν, έστω και κρατώντας την μύτη τους, το κόμμα που θεωρεί πιο πιθανό να σταματήσει την δεύτερη γαλάζια τετραετία.


Εξ ου και οι «γκεμπελικές πρακτικές» για τις οποίες κατηγορεί την Κουμουνδούρου η Χαριλάου Τρικούπη

Προφανώς στον ΣΥΡΙΖΑ «παίζουν» με την πιθανότητα συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για να κερδίσουν το αντιδεξιό κοινό και των δύο κομμάτων.
Κι αυτό ενώ το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, εξηγούν τα στελέχη του, έχει κάνει πια πολύ ξεκάθαρη την βασική προϋπόθεση συμμετοχής σε όποιο κυβερνητικό σχήμα, δηλαδή αυτή του ισχυρού ποσοστού, προτάσσοντας παράλληλα τα βασικά προγραμματικά σημεία πάνω στα οποία θα συζητήσει –όποιο κι αν είναι το πρώτο κόμμα.


Το τελευταίο επεισόδιο


Στις δηλώσεις Τσίπρα στο ΠΑΣΟΚ βλέπουν το τελευταίο επεισόδιο μιας ιστορίας που ξεκίνησε την Κυριακή από φιλοσυριζαϊκό φύλλο, στο οποίο γράφτηκε πως ο Ανδρουλάκης «σταμάτησε» την σοσιαλδημοκρατική ευρωομάδα από το να «σηκώσει» το θέμα των ελληνικών υποκλοπών περισσότερο, και συνεχίστηκε με την εκπρόσωπο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.


Η απάντηση στο δημοσίευμα ήρθε από την εκπρόσωπο τύπου του S&D, που έγραψε:
«Επαλήθευση γεγονότων: Ζητήσαμε δύο φορές τους τελευταίους μήνες συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τις παράνομες υποκλοπές στην Ελλάδα. Είμαστε πρωτοπόροι στις προσπάθειες της επιτροπής PEGA να αποκαλύψει την αλήθεια. Ήταν χάρη στον Νίκο Ανδρουλάκη, που ήρθε η υπόθεση στο φως», έγραψε η Ούτα Τιούτλις.


«Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και προσωπικά ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέδειξαν το σκάνδαλο των υποκλοπών στη Δικαιοσύνη, στην ελληνική Βουλή και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και δεν δέχονται μαθήματα από κανέναν», σχολίαζαν χαρακτηριστικά, κρίνοντας και την «ανεύθυνη στάση» του ΣΥΡΙΖΑ που μετά την πρόταση δυσπιστίας, με την αποχή από τις νομοθετικές διαδικασίες, χρησιμοποιεί ένα «εφεύρημα λαϊκιστικού ακτιβισμού».