♦ Στη Δ.Ε. Νεάπολης συνεχίζεται από σήμερα η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς και Αλληλεγγύης (6-13 Νοεμβρίου) του δήμου Νεάπολης-Συκεών ♦ Μόνο με προκαθορισμένο ραντεβού η συμμετοχή

Με μεγάλη και συγκινητική προσέλευση εκατοντάδων εθελοντών συνεχίζεται από τη Δ.Ε. Νεάπολης, όπου μεταφέρθηκε σήμερα και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 13 Νοεμβρίου, η τρίτη ετήσια τακτική Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς και Αλληλεγγύης του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Ήδη από τις προηγούμενες ημέρες, η Δημοτική Τράπεζα Αίματος μετρά στο δυναμικό της 290 νέες μονάδες (αύξηση 21,3% από την αντίστοιχη περσινή) από μικρούς και μεγάλους, παλιούς και νέους εθελοντές αιμοδότες και αιμοδότριες που στέλνουν καθημερινά το δικό τους ηχηρό μήνυμα προσφοράς, αλληλεγγύης, ανιδιοτέλειας, κοινωνικής ευθύνης, ευαισθησίας και ευσυνειδησίας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα ανθρωπιάς του δήμου, προσφέροντας μια πολύτιμη ανάσα βοήθειας στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και στο Σύστημα Υγείας της χώρας μας.

O κύκλος της άνοιξε το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, από τις Δ.Ε. Πεύκων και Αγίου Παύλου, τη σκυτάλη πήρε από την Κυριακή 7 έως και Τετάρτη 10 Νοεμβρίου η Δ.Ε. Συκεών, ενώ από σήμερα Πέμπτη 11 Νοεμβρίου η Αιμοδοσία έχει μεταφερθεί στη Δ.Ε. Νεάπολης, όπου και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021.

Η προσέλευση των εθελοντών γίνεται ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΥ ΡΑΝΤΕΒΟΥ, και με την αυστηρή τήρηση των μέτρων του υγειονομικού πρωτοκόλλου, για την αποφυγή της περαιτέρω διάδοσης του COVID-19.

Ταυτόχρονα, ειδικά επιστημονικά στελέχη των Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου, αλλά και εκπρόσωποι του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων ενημερώνουν τους εθελοντές για τη δωρεά οργάνων σώματος, την προσφορά μυελού των οστών, βλαστοκυττάρων και την εγγραφή τους στον κατάλογο του Δικτύου Αιμοπεταλίων. Μάλιστα, ήδη, πέντε νέα μέλη εγγράφηκαν και έδωσαν δείγμα ως εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Έκκληση- κραυγή αγωνίας προς όλους τους ενεργούς αιμοδότες του δήμου «να συμμετάσχουν στη μεγάλη αυτή προσπάθεια του δήμου μας για να αντιμετωπιστούν οι τρομερές ανάγκες για αίμα που υπάρχουν στα νοσοκομεία μας» απευθύνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, υπογραμμίζοντας ότι «καθημερινά κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές».

Το πρόγραμμα


Κι αυτή η εκστρατεία εθελοντικής αιμοδοσίας πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα νοσοκομεία «Αγ. Παύλος», «ΑΧΕΠΑ», «Θεαγένειο», «Ιπποκράτειο» και «Γ. Παπανικολάου», και με την υποστήριξη των τοπικών συλλόγων και φορέων.


Αναλυτικά το πρόγραμμα συνεχίζεται ως εξής:


♦ Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021 // 10 π.μ.- 8 μ.μ.
Δημ. Κατάστημα Νεάπολης
Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη, περ. Στρεμπενιώτη
♦ Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021 // 10 π.μ.- 8 μ.μ.
Δημ. Κατάστημα Νεάπολης
Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη, περ. Στρεμπενιώτη
♦ Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 // 9 π.μ.- 2 μ.μ.
Δημ. Κατάστημα Νεάπολης
Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη, περ. Στρεμπενιώτη

Για να αποφευχθεί ο συνωστισμός, οι εθελοντές αιμοδότες θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα: 2313.313117, -151 & -154