Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Εσωτερικών (αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης) Στάθης Κωνσταντινίδης συγκάλεσε σύσκεψη, ώστε να συζητηθεί όλο το φάσμα των έργων που γίνονται στη Θεσσαλονίκη, με επίκεντρο -κυρίως- το Μετρό.


Με βάση τις δηλώσεις των αρμόδιων φορέων το προηγούμενο διάστημα, η λειτουργία του Μετρό υπολογίζεται εντός του 2024, δίνοντας νέα πνοή στην πόλη.


Ο Χρήστος Σταϊκούρας μπήκε σε συρμό του Μετρό στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και μετέβη στα γραφεία της “Ελληνικό Μετρό ΑΕ” στην περιοχή της Πυλαίας.


Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών και για το χρονοδιάγραμμα που έχει οριστεί, ενώ στις πρώτες του δηλώσεις αναφέρθηκε στην τραγωδία που σημειώθηκε στην Κάρυστο, όπου έχασαν τη ζωή τους δύο πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του για την απώλεια των δύο αξιωματικών.

Εξάλλου, ξεκαθάρισε ότι θα γίνουν άμεσα οι απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να “τρέξει” το θέμα των αποζημιώσεων στους πυρόπληκτους.


Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας τοποθετήθηκε για το μέλλον του ΟΑΣΘ, τονίζοντας πως “το επόμενο διάστημα θα δούμε τι θα γίνει, ώστε να αποτελέσει ένα Μέσο που θα συμβάλλει στην εύρυθμη κυκλοφορία εντός της Θεσσαλονίκης”.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Χρήστος Σταϊκούρας:


“Θα ήθελα να εκφράσω τη θλίψη μου για την απώλεια των δύο αξιωματικών της Πολεμικής
Αεροπορίας, οι οποίοι έπεσαν εν ώρα καθήκοντος προκειμένου να σώσουν ζωές και περιουσίες.

Επίσης να εκφράσω τη θλίψη για την απώλεια των συμπατριωτών μας για την πύρινη λαίλαπα που βιώνουμε.


Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους. Η Πολιτεία στέκεται δίπλα στους πυρόπληκτους και θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, για να προχωρήσουν οι αποζημιώσεις.

Σε τακτά χρονικά διαστήματα μέλη του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών θα έρχονται στη Θεσσαλονίκη για να βλέπουν τα έργα που γίνονται στη Θεσσαλονίκη. Να δούμε πως εξελίσσονται εμβληματικά έργα στο πεδίο των υποδομών, αλλά και πώς θα βελτιώσουμε την καθημερινότητα του πολίτη στο πεδίο των μεταφορών.

Σήμερα επισκεφθήκαμε το Μετρό που το 2024 θα τεθεί σε λειτουργία, με 13 σταθμούς και 18 τρένα, αλλά και με την πρόθεση ότι τα έργα θα συνεχίσουν και θα τα βλέπουν οι πολίτες το επόμενο διάστημα.

Ταυτόχρονα θα έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε για το fly over, ώστε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα στη Θεσσαλονίκη, λαμβάνοντας υπόψιν το πώς θα πραγματοποιηθεί αυτό το έργο.

Τέλος, έχουμε τα λεωφορεία. Η ελληνική κυβέρνηση εξασφάλισε νέα ηλεκτρικά λεωφορεία και μέρος αυτών θα έρθουν στη Θεσσαλονίκη το 2024.

Έχουμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα στον ΟΑΣΘ και θα συζητήσουμε για
όλα. Βούλησή μας είναι να επισκεφθούμε τον ΟΑΣΘ και αυτό θα γίνεται συστηματικά. Πρέπει να ακούμε και να αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα, όχι να κρύβουμε προβλήματα κάτω από το χαλί.

Με απόλυτη ειλικρίνεια παρουσιάζουμε την πραγματικότητα. Τα λεωφορεία και τα Μετρό θα λειτουργούν συνδυαστικά, για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη”.


Από εκεί και πέρα, ο υπουργός υπογράμμισε ότι το Μετρό θα τεθεί σε λειτουργία το 2024, ενώ στη σύσκεψη θα συζητηθεί και το κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Θεσσαλονίκη, με το “Fly Over” να αποτελεί ένα έργο που θα βοηθήσει σημαντικά.

Αξίζει να επισημανθεί ότι πέραν του υπουργού και των υφυπουργών, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, στο αμαξοστάσιο του Μετρό στην Πυλαία, το “παρών” έδωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, καθώς επίσης και δήμαρχοι της πόλης.


Επιπλέον, συμμετείχαν φορείς της Θεσσαλονίκης, της αστυνομίας, αλλά και των αναδόχων εταιρειών που διαχειρίζονται τα έργα.

Φωτιά στη Ρόδο -Σταϊκούρας: Τα 7 μέτρα που αποφασίστηκαν για τη διευκόλυνση των τουριστών