Κάποιοι μιλάνε για ανακοινώσεις στις δημοτικές εκλογές του 2023 μετά την 31η Αυγούστου, αλλά μήπως τότε θα είναι …αργά;


Πάντως μιλάμε πάντα για τις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους και εκείνους στους οποίους προκύπτει ασφαλές αποτέλεσμα.


Όσο για τους μικρούς δήμους, όπου υπάρχουν και πολλοί υποψήφιοι πολύ δύσκολα θα υπάρξει ανοιχτή στήριξη


Το γιατί το καταλαβαίνεται!


Πάντως ο Απόστολος κλείδωσε την υποψηφιότητα του Μπάνε Πρέλεβιτς ως περιφερειακού συμβούλου Κεντρικής Μακεδονίας με την παράταξη «Αλληλεγγύη» του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα.

Η υποψηφιότητα του εμβληματικού μπασκετμπολίστα και πρώην προέδρου του ΠΑΟΚ αποτελεί μια σημαντική ποιοτική προσθήκη στο… ρόστερ της «Αλληλεγγύης».


Και επιβεβαιώνει ότι ο περιφερειάρχης κινείται μεθοδικά, ώστε να παρουσιάσει το καλύτερο δυνατό σχήμα στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, όντας ούτως ή άλλως το ακλόνητο φαβορί για τη νίκη και την επανεκλογή του.

Έχασε τον μπούσουλα ο ΣΥΡΙΖΑ, παραιτήθηκε ο Σπίρτζης

karteros-terzis

Αντίθετα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπάρξει τεράστιο ζήτημα καθώς τα εσωτερικά του κόμματος και το στοίχημα της νέας ηγεσίας δεν επιτρέπει καμία ευελιξία.


Συνεπώς δύσκολα θα έχουμε εξελίξεις πριν την ανάδειξη νέου προέδρου, κάτι που σημαίνει ότι οι όποιες κινήσεις γίνουν σε λίγες περιφέρειες και δήμους, θα γίνουν μόνο από τους τοπικούς μηχανισμούς κι όπου κριθεί ότι η μάχη μπορεί να παράγει πολιτικό αποτέλεσμα.


Τότε και μόνο τότε θα υπάρξουν πιθανώς στηρίξεις και αυτές θα δοθούν μετά τα μέσα …Σεπτεμβρίου!


Δώρον άδωρο λοιπόν , μιας και θα έχουν ήδη ανακοινωθεί οι οριστικοί συνδυασμοί.


Θα μου πεις το να απέχουν εντελώς από τις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν θα είναι και ότι το καλύτερο, συνεπώς οι όποιες αποφάσεις θα γίνουν μέσα από το Κεντρική επιτροπή!


Στις περιφέρειες μάλιστα της Βόρειας Ελλάδας υπήρχε από πριν μεγάλος προβληματισμός και ήδη προτάθηκε επί Τσίπρα μάλιστα η κατάρτιση των όποιων ψηφοδελτίων να γίνει με κορμό τα σχήματα που στηρίχθηκαν και το 2019 , με επικεφαλής όμως τους μη εκλεγμένους βουλευτές στις φετινές εκλογές.


Υπάρχει όμως και μια ακόμη μερίδα στελεχών του κόμματος που υποστηρίζουν ότι πρέπει να στηριχθούν νέα στελέχη, άφθαρτα κι όχι πολιτευτές που απέτυχαν να εκλεγούν, προκειμένου να σηματοδοτηθεί και η νέα εποχή στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Μόνο που δεν υπάρχουν οι άνθρωποι για να υποστηρίξουν μια τέτοια πρόταση και συνεπώς μάλλον θα πάμε με τους αποτυχημένους βουλευτές!


Πάντως η αρμόδια Επιτροπή στο ΣΥΡΙΖΑ υπό της εποπτεία του Χρήστου Σπίρτζη, που ήδη χαιρέτησε τόσο την Κεντρική Επιτροπή, όσο και τα υπόλοιπα όργανα…

Να σημειώσω πως εκτός του Χρήστου Σπίρτζης στην Ανατολική Αττική δεν εξελέγησαν ούτε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στο Βόρειο Τομέας Αθηνών, ούτε ο Γιάννης Ραγκούσης στην Β’ Πειραιά, ούτε και ο Άγγελος Τόλκας στην Ημαθία, ακολουθώντας τον δρόμο που χάραξαν το Μάιο οι Παναγιώτης Κουρουμπλής, στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, ο Θάνος Μωραΐτης, στην Αιτωλοκαρνανία και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, στο Νότιο Τομέα Αθηνών.
Τυχαίο;
Δεν νομίζω;

Μεγάλο το στοίχημα για το ΠΑΣΟΚ οι αυτοδιοικητικές εκλογές

galanis-leontaridis

Στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής βεβαίως τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά.
Και αυτό γιατί για το ΠΑΣΟΚ οι αυτοδιοικητικές εκλογές αποτελούν το πιο σημαντικό ορόσημο της ανάκαμψης που άρχισε ήδη με τις εθνικές εκλογές.

Από την άλλη τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Αυτοδιοίκηση έχουν παρουσία και μάλιστα ισχυρή τόσο στο κέντρο , όσο και στην Περιφέρεια , οπότε θα γίνουν όλες οι απαραίτητες επιλογές.
Μόνο που όπως έχει ήδη αποφασιστεί περιπτώσεις σύμπλευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν υπάρχουν κεντρικά και θα είναι πολύ λίγες οι περιπτώσεις στις οποίες τα δύο κόμματα θα στηρίξουν κοινούς υποψηφίους.


Ειδικά στις περιφέρειες και στους μεγάλους δήμους, που ενδιαφέρουν πολύ το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, έχει γίνει σημαντική προεργασία την προηγούμενη άνοιξη και έχουν ληφθεί αποφάσεις που μένει απλώς να επικυρωθούν κεντρικά από το … κόμμα!


Για παράδειγμα η επιλογή στήριξης του Χρήστου Παπαστεργίου στην δική μας περιφέρεια πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

tzitzikostas-karteros


Ερώτημα διαφορετικού τύπου όμως μπαίνει για τον δήμο Θεσσαλονίκης και στους κεντρικούς δήμους όπως των Σερρών αλλά σε καμία περίπτωση η όποια στήριξη δεν αναμένεται νωρίτερα από την επίσημη ημερομηνία κατάθεσης των υποψηφιοτήτων στις 31 Αυγούστου.


Άλλωστε για το ΠΑΣΟΚ οι αυτοδιοικητικές εκλογές συνιστούν πολιτικό ορόσημο καθώς θεωρούν ότι θα έχουν τη δυνατότητα να δείξουν την ισχύ τους στη βάση και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και κυρίως να μπουν σε σύγκριση με τον ΣΥΡΙΖΑ, μιας και θεωρούν ότι μπορούν εκεί να χτίσουν αφήγημα για την ηγέτιδα δύναμη της κεντροαριστεράς!


Και φυσικά η επιτροπή του ΠΑΣΟΚ υπό τον Βαγγέλη Αργύρη έκανε εγκαίρως πολλή προετοιμασία, έτσι ώστε κατακαλόκαιρα να μην τρέχει για να προφτάσει!

Για τα 110 χρόνια από την Απελευθέρωση της πόλης των Σερρών Έδωσε το παρών ο Τζιτζικώστας

Παρών ο Τζιτζικώστας στις εκδηλώσεις για τα 110 χρόνια από την Απελευθέρωση του Σιδηροκάστρου!

Για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας «Πετάει» ο Τζιτζικώστας