Στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 110 χρόνια από την απελευθέρωση του Σιδηροκάστρου Σερρών παρέστη ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας παρακολούθησε την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Σιδηροκάστρου, κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Ηρώων Πεσόντων Σιδηροκάστρου και παρακολούθησε την καθιερωμένη παρέλαση.

Τις εκδηλώσεις διοργάνωσε ο Δήμος Σιντικής και τον Περιφερειάρχη συνόδευσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Δημήτρης Καριπίδης και Θανάσης Μαλλιαράς.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε:

“Είμαστε σήμερα στο Σιδηρόκαστρο για να τιμήσουμε τους ήρωες Μακεδόνες που έδωσαν τη ζωή τους για να ζούμε όλοι εμείς ελεύθεροι σε μια κυρίαρχη, ισχυρή, ανεξάρτητη και σύγχρονη Ελλάδα. 

Οι πρόγονοί μας αγωνίστηκαν για το ιδανικό της Ελευθερίας και δικό μας χρέος είναι να τιμούμε τους αγώνες τους, με συνέπεια, αλλά και με υπερηφάνεια. Για να μην ξεχαστεί η θυσία τους και για να δείξουμε τον απαιτούμενο σεβασμό στην ιστορική μας κληρονομιά. 

Είναι δικό μας χρέος, μέσα από τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής, να μεταλαμπαδεύσουμε το παράδειγμά τους στις νεότερες γενιές.

Και επιπλέον οφείλουμε να παραδειγματιστούμε από τους αγώνες τους, την αυταπάρνησή τους, την πίστη τους στον Ελληνισμό και την πατρίδα, αλλά και την προσήλωσή τους στο καθήκον, για να μπορέσουμε κι εμείς να αντιμετωπίσουμε τις σημαντικές προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας. 

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τιμά και θα συνεχίσει να τιμά τα ιστορικά ορόσημα του Ελληνισμού.

Ενωμένοι, χαράσσουμε την προοπτική, ενισχύουμε την ανάπτυξη και δημιουργούμε το μέλλον του Σιδηροκάστρου, των Σερρών, της Μακεδονίας.

 Ένα μέλλον καλύτερο για όλους τους συμπολίτες μας, σε μια ελεύθερη πατρίδα, που τη χρωστάμε στους ήρωές μας”.

Στο Δήμο Σιντικής Τιμήθηκε η 110η Επέτειος Απελευθέρωσης του Σιδηροκάστρου

Τη 110η Επέτειο της Απελευθέρωσής του τίμησε με κάθε τιμή και λαμπρότητα το Σιδηρόκαστρο. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος διοργανώθηκαν επετειακές εκδηλώσεις, στις οποίες παρευρέθηκε ο κόσμος.


«Για ακόμη μια φορά, τιμούμε όλους εκείνους που έπεσαν προκειμένου να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι.

Επιτελούμε το χρέος μας προς τους προγόνους μας που θυσιάστηκαν για την ελευθερία, για την πατρίδα μας, για το Σιδηρόκαστρο. 110 χρόνια μετά, στηριζόμενοι στην ιστορία μας και την παράδοσή μας, προχωράμε μπροστά, όλοι μαζί, ενωμένοι!», τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης.


Οι επετειακές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας από τον Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ.κΜακάριο.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης, ο οποίος ανέπτυξε τα όσα συνέβησαν την 27η Ιουνίου 1913.


Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των ηρώων και στη συνέχεια η παρέλαση στο κέντρο του Σιδηροκάστρου.


Στις εκδηλώσεις παρευρέθησαν μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Καριπίδης, ο Πρόεδρος Δ.Σ. Σιντικής Νίκος Ιντζές, οι Αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Σαββίδης και Σταυρούλα Αργυροπούλου, ο Επικεφαλής Συνδυασμού Ελάσσονος Αντιπολίτευσης Ιωσήφ Παναγιωτίδης, δημοτικοί σύμβουλοι και τοπικοί αιρετοί, ο Πρόεδρος Σιδηροκάστρου κ.Γεώργιος Καρπουχτσής, αλλά και πλήθος κόσμου.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας στις εκδηλώσεις για τα 110 χρόνια από τη Μάχη του Κιλκίς!