Το διυλιστήριο της ΕΥΑΘ στη δυτική Θεσσαλονίκη επισκέφτηκε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης “Αλληλεγγύη”, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας επιθεώρησε τις εργασίες για την επέκταση του διυλιστηρίου, που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίες, σύμφωνα με την ΕΥΑΘ αναμένεται να ολοκληρωθούν στις αρχές του 2025.


Τον επικεφαλής της “Αλληλεγγύης” υποδέχτηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΑΘ ΑΕ Άνθιμος Αμανατίδης, ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Τζιτζικώστα προσωπικά και την Περιφέρεια για τη χρηματοδότηση του έργου, που είναι, όπως είπε

“ζωτικής σημασίας για την υδροδότηση της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης ως το σημαντικότερο έργο που έχει γίνει ποτέ για την εξασφάλιση της επάρκειας πόσιμου νερού στην περιοχή, αλλά και την κάλυψη των υδρευτικών αναγκών εκατοντάδων χιλιάδων επιπλέον κατοίκων της μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης.”


“Η επέκταση του διυλιστηρίου της ΕΥΑΘ, της εγκατάστασης επεξεργασίας του νερού της Θεσσαλονίκης, είναι ένα από τα λεγόμενα μεγάλα έργα της πόλης, ένα έργο παρακαταθήκη για το μέλλον του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Κι αυτό επειδή ο διπλασιασμός της δυναμικότητας του διυλιστηρίου θα δώσει λύση στα οποιαδήποτε φαινόμενα λειψυδρίας παρουσιαστούν στο μέλλον, θα δώσει τη δυνατότητα επιπλέον υδροδότησης σχεδόν μισού εκατομμυρίου πολιτών, θα δώσει πρόσβαση σε καθαρό, ποιοτικό πόσιμο νερό σε ακόμα περισσότερους Δήμους και περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Είναι μια επένδυση στην ποιότητα ζωής, είναι μια επένδυση στο αύριο της Θεσσαλονίκης, ένα έργο πνοής, ένα έργο αναπτυξιακό, το οποίο χρηματοδοτούμε με ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,

επειδή ο στόχος μας όλα αυτά τα χρόνια στο τιμόνι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δεν είναι μόνο να αντιμετωπίζουμε τα τρέχοντα ζητήματα, αλλά ταυτόχρονα να χτίσουμε τη Θεσσαλονίκη της επόμενης μέρας, τη Μακεδονία του 2030. Και με αυτό το έργο βάζουμε το δικό μας θεμέλιο στο μέλλον της Θεσσαλονίκης”, τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.


Οι εργασίες στο διυλιστήριο εξελίσσονται στη βάση του χρονοδιαγράμματος που έχει συμφωνηθεί στη σχετική σύμβαση της Περιφέρειας με την ΕΥΑΘ.


Με την ολοκλήρωση του έργου η ΕΥΑΘ θα είναι σε θέση να υδροδοτήσει το ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης με επιπλέον 150.000 κυβικά μέτρα ποιοτικού πόσιμου νερού (διπλάσια ποσότητα σε σχέση με σήμερα), φτάνοντας στα 300.000 κ.μ. ημερησίως.


“Μόλις η επέκταση του διυλιστηρίου ολοκληρωθεί, η ΕΥΑΘ θα έχει τη δυνατότητα να συνδέσει νέες περιοχές της ευρύτερης Θεσσαλονίκης στο δίκτυό της, αφού θα έχει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης περισσότερων καταναλωτών.

Με πρώτες, όπως με ενημέρωσαν τις περιοχές του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη και του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Με έργα όπως αυτό που χρηματοδοτούμε στο διυλιστήριο της ΕΥΑΘ, κάνουμε την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας ολοένα και καλύτερη, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον για τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία”, υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Το Σάββατο στο Επιμελητήριο η ημερίδα “Γυναίκες που τολμούν, γυναίκες που επιχειρούν”

Απόστολος Τζιτζικώστας: 130 τόνους βοήθειας για τη Θεσσαλία!