Μπορεί να άργησε να εκκινήσει, με ευθύνη της κεντρικής διοίκησης, όμως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ήδη το πηγαίνει «τρένο» και μάλιστα είναι γι’ ακόμη μια φορά πρώτη στην πορεία υλοποίησης και του νέου ΕΣΠΑ.

Παπαδημητρίου Βαλταδώρου

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ήδη έχουν εκδοθεί προσκλήσεις για το μισό ΕΣΠΑ της Περιφέρειας και οι εντάξεις έργων και δράσεων έφτασαν στο ένα τρίτο του συνολικού προγράμματος, ενώ έχουν υπογραφεί μέσα σε λίγους μήνες συμβάσεις 350 εκ. ευρώ.

Να σημειώσουμε πως το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πλησιάζει σε πόρους τα 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ και είναι η μεγαλύτερη χρηματοδοτική παρέμβαση που έγινε ποτέ στον τόπο και το μεγάλο στοίχημα είναι να υλοποιηθεί γρήγορα, να απορροφηθούν όλοι οι πόροι σε έργα και δράσεις και να μείνει το αποτύπωμά του ανεξίτηλο.

«Όταν λέμε επιτυχής έκβαση εννοούμε τρία πράγματα λέει ο Τζιτζικώστας
Απορρόφηση των πόρων.
Υλοποίηση των έργων.
Και το πιο σημαντικό, ουσιαστικές λύσεις
στις πραγματικές ανάγκες των συμπολιτών μας».
Πάντως μαζική ήταν η προσέλευση των δημάρχων της Κεντρικής Μακεδονίας στη τριπλή συνεδρίαση της Περιφέρειας για το νέο ΕΣΠΑ.
Θα μου πεις όταν υπάρχει διαθέσιμο χρήμα…


Εξαιρετικές οι σχέσεις Αγγελούδη – Τζιτζικώστα

ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, είναι γνωστό ότι θέλει να ολοκληρώσει μια σειρά από έργα σημαντικά και κυρίως αναπλάσεις δημόσιων χώρων της πόλης στο πλαίσιο της πενταετούς θητείας του.

Γνωρίζει ότι το όπλο του για να το πετύχει είναι το νέο ΕΣΠΑ. Με λίγα λόγια οι πόροι. Οπότε, όπως κι ο ίδιος τονίζει στις δηλώσεις του, «τα μεγάλα έργα, τις μεγάλες υποδομές, τα διεκδικούμε από την κυβέρνηση.

Τα έργα της βιώσιμης ανάπτυξης όμως και της υποστήριξης του δημόσιου χώρου τα σχεδιάζουμε μαζί με την Περιφέρεια και τον καλό περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα, με τον οποίο είμαστε σε αγαστή συνεργασία, βλέποντας ότι υποστηρίζει τον στόχο της νέας δημοτικής αρχής, να δώσουμε σάρκα και οστά σε αυτό που λέμε αναπλάσεις και ανάπτυξη του δημόσιου χώρου».

Εγώ λέω ότι οι σχέσεις Αγγελούδη – Τζιτζικώστα είναι εξαιρετικές και αυτό αποβαίνει σε όφελος της πόλης.

Το κυριότερο είναι ότι δεν το λέω μόνο εγώ…

Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: Επιτέλους μια θητεία …κανονικότητας

tzitzikostas neo espa kentriki makedonia dimoi

Προχθές στην Θεσσαλονίκη όλοι οι Δήμαρχοι ήταν σε μεγάλη χαρά και κυρίως οι μικροί, μιας και τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από την Περιφέρεια θα γίνουν με το σύστημα «μελέτη- κατασκευή» και δεν θα χαθούν πόροι από όλους όσους δεν έχουν το απαραίτητο τεχνικό προσωπικό

Μάλιστα ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη και πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης μίλησε για μια θητεία ….κανονικότητας!

Σύμφωνα με τον κ. Καϊτεζίδη με τα μνημόνια, την υγειονομική κρίση και όλα όσα συνέβησαν τα τελευταία (πολλά) χρόνια, οι δήμοι δεν κατάφεραν να λειτουργήσουν σε συνθήκες κανονικότητας.

Και πιστέψτε με, δεν έχει άδικο.

Και επιπλέον, οι δυσκολίες έχουν αντίκτυπο στο έργο των δημοτικών αρχώς, αλλά και οι πολίτες δύσκολα μπορούν να δείξουν κατανόηση.

Ή σωστότερα εξάντλησαν πια τα όρια της κατανόησης και ο κ. Καϊτεζίδης, όπως και όλοι οι δήμαρχοι, δεν μπορούν να επενδύσουν πλέον στην ανοχή του κόσμου, που καλώς ή κακώς τα θέλει όλα και τα θέλει τώρα.

Οπότε αυτή η πενταετία είναι εξαιρετικά κρίσιμη και ταυτόχρονο είναι και μια μεγάλη πρόκληση.
Για όλους όσους θέλουν και μπορούν…
Για τους άλλους σάμπως και δεν θα μπορέσουμε….


Την Κυριακή στο Ξενοδοχείο Mediterranean Palace  «Μαζί, καθορίζουμε την Ευρωπαϊκή Ατζέντα»

Συντονιστής ο Χατζηβασιλείου στην εκδήλωση της ΝΔ για τις ευρωεκλογές στη Θεσσαλονίκη

Ενόψει των ευρωεκλογών, η Αντιπροσωπεία του Ιδρύματος Konrad Adenauer για την Ελλάδα και την Κύπρο και η Γραμματεία Διεθνών Σχέσεων & Ε.Ε. της Νέας Δημοκρατίας διοργανώνουν την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 και ώρα 11:00 στο Ξενοδοχείο Mediterranean Palace στη Θεσσαλονίκη εκδήλωση με θέμα «Μαζί, καθορίζουμε την Ευρωπαϊκή Ατζέντα».


Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Διευθυντής της Αντιπροσωπείας του Ιδρύματος Konrad Adenauer Ελλάδας & Κύπρου Marian Wendt, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και Α´ Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών Απόστολος Τζιτζικώστας, η Βουλευτής Β2’ Δυτικού Τομέα Αθηνών και Γραμματέας Π.Ε. της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Συρεγγέλα.

Στη συζήτηση, οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Μαρία Σπυράκη, Ελίζα Βόζεμπεργκ και Μανώλης Κεφαλογιάννης θα απαντήσουν σε ερωτήματα που αφορούν όλες τις σύγχρονες προκλήσεις που απασχολούν τους Ευρωπαίους πολίτες και την εκδήλωση θα συντονίσει ο Βουλευτής Σερρών & Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων & Ε.Ε. της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου.

Να σημειώσουμε ότι η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Mediterranean Palace (Σαλαμίνος 3 & Καρατάσου, Θεσσαλονίκη) και πως είναι ανοιχτή στο κοινό…
Συνεπώς όσοι πιστοί..
Προσέλθετε


Στη Θεσσαλονίκη  την Κυριακή ο Μάκης Βορίδης για την 71η απονομή βραβείων «Ευποιϊας έργων και αρετής»

Δεν ξέρω αν και πότε θα γίνει ανασχηματισμός, μετά τις παραιτήσεις των δύο υπερυπουργών, αλλά σε πρώτη φάση αυτό που θα γίνει θα είναι αναβάθμιση του Υπουργού Επικρατείας κ. Μάκη Βορίδη ο οποίος θα βρεθεί την Κυριακή 31 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη.

Την Κυριακή, λοιπόν, στις 11.30 το πρωί ο κ. Βορίδης είναι κεντρικός ομιλητής στην 71η απονομή βραβείων «Ευποιϊας έργων και αρετής», που οργανώνει ο Ροταριανός Όμιλος Θεσσαλονίκης, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης.

Στην εκδήλωση θα τιμηθούν ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης Βασίλης Γάκης, ο πρόεδρος της Φιλοπτώχου Ανδρών Θεσσαλονίκης Γιώργος Κωνσταντινίδης, ο Στέφανος Tζιρίτης της εταιρείας ISOMAT, ο Αβραάμ Δαβιδόπουλος της BIEKKO AE από την Κοζάνη, ο Σταύρος Στεργίου από την CREAM FRESH AE, ο Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος από την DOMOTEL Hotels, ο Νικόλαος Παπαποστόλου από την ομώνυμη εταιρεία ιατρικού εξοπλισμού και ο καθηγητής καρδιοχειρουργικής του ΑΠΘ Κυριάκος Αναστασιάδης.

Όσο για τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τη δημιουργία νέου χώρου που θα στεγάσει παιδιά με αναπηρία και σύμφωνα με πληροφορίες οι προσκλήσεις εισόδου έχουν …εξαντληθεί!
Για το καλό τους…

Ο νέος Πολιτικός Διοικητής Αναστάσιος Μητσιάλης έμεινε αποκλεισμένος στο Άγιο Όρος

Τσιαμπάζη Τούσκα

Όλη την προηγούμενη βδομάδα είχαμε ισχυρούς νοτιάδες να σφυροκοπούν τις θάλασσές με αποτέλεσμα να έχουμε αποκλεισμούς και στο Άγιον Όρος.

Μάλιστα αποκλεισμένος στο Περιβόλι της Παναγίας βρέθηκε και ο νέος Πολιτικός Διοικητής, πρέσβης Αναστάσιος Μητσιάλης, ο οποίος τι να κάνει ξεκίνησε τις επισκέψεις και τη γνωριμία του με τα μοναστήρια.

Έτσι βρέθηκε στις Μονές Σίμωνος Πέτρας, Σταυρονικήτα, Ξενοφώντος, Γρηγορίου, Αγίου Παύλου και στο κονάκι της Εσφιγμένου στις Καρυές.

Παντού του επιφυλάχθηκε επίσημη υποδοχή και ο κ. Μητσιάλης κράτησε σημειώσεις για όλα τα θέματα που ταλανίζουν την Αθωνική Πολιτεία, με έμφαση σε έργα υποδομών και αναστηλώσεων.

Ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, κατά την οποία αναμένεται και μεγαλύτερος όγκος προσκυνητών, κυρίως από το εξωτερικό προτεραιότητα έχει η πλήρης αποκατάσταση του δρόμου που συνδέει τις Καρυές με το λιμανάκι της Δάφνης, μετά τις μεγάλες καταστροφές που προκλήθηκαν από τις κατολισθήσεις την Άνοιξη του 2020.

Τη μελέτη εκπόνησε η ίδια η Ιερά Κοινότητα που έχει και τους μηχανικούς και τους μελετητές και το έργο, προϋπολογισμού 7 εκατ. ευρώ, ανέλαβε η Περιφέρεια!

Οι ζημιές εντοπίζονται σε τρία σημεία και οι εργασίες προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς, καθώς οι παρακαμπτήριες οδοί δεν διευκολύνουν την κίνηση των βαρέων οχημάτων, όπως είναι τα φορτηγά που κινούνται στο Άγιον Όρος για τις εργασίες των μοναστηριών.

protagon.gr: Ζητάμε συγγνώμη από τον κ. Μάρκο Μπόλαρη!

Από σήμερα αύξηση των διοδίων για Θεσσαλονίκη: 1,9 τα διόδια στο … Στρυμονικό

Δήμος Εμμανουήλ Παππά: Νέο “Όχι” στο φωτοβολταικό πάρκο στο Μενοίκιο Όρος!

Έλενα Τούσκα, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Σερρών: Όχι στην βράβευση της Προέδρου του ΣτΕ

Σύσκεψη στο Επιμελητήριο με τον Ευρωβουλευτή Στέλιο Κυμπουρόπουλο για τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν τo επιχειρείν

Παπαδημητρίου Μαρία και Χατζόγλου Φώτιος (Περιφερειακοί Σύμβουλοι ΣΥΡΙΖΑ): Απαράδεκτη η ένσταση που είχε κατατεθεί εναντίον μας

15ο Διεθνές Track Day-Serres 2024-Οι Alfisti το Σαββατοκύριακο στην πίστα των Σερρών