Τα Καλλιτεχνικά και Μουσικά Σχολεία της χώρας είναι μια πραγματική όαση στις παρωχημένες δομές του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Οι συνθήκες λειτουργίας τους οφείλουν να είναι οι καλύτερες δυνατές, αλλά δυστυχώς συχνά αυτό δεν εξασφαλίζεται και οι μαθητές διαμαρτύρονται, καθώς δεν εκπληρώνονται συχνά ακόμη και τα αυτονόητα.

Αυτές τις μέρες, μπροστά στις κινητοποιήσεις των μαθητών και μαθητριών των Μουσικών Σχολείων της χώρας, η παράταξη ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμπαρίσταται και στηρίζει τα δίκαια αιτήματα τους.

Καλεί μάλιστα όλους τους αρμόδιους φορείς της Διοίκησης και της Πολιτείας να ασχοληθούν με τα προβλήματα των παιδιών και να φροντίσουν,ώστε να δοθούν επιτέλους αποτελεσματικές λύσεις.

Δεν μπορεί να υπάρχει άλλη προτεραιότητα, εκτός από την ικανοποίηση των μαθητών, όταν μάλιστα οι διαμαρτυρίες τους γίνονται για τόσο ουσιώδη ζητήματα όπως:

  • Πιστοποίηση του επιπέδου σπουδών του εκάστοτε αποφοίτου στο αντικείμενο ειδίκευσής του και υποχρεωτική αναγνώριση αυτού, όπως και των μαθημάτων τα οποία έχει ήδη διδαχθεί.
  • Εφαρμογή της υπ’ αριθμ. Γ2/3375/30-06-1999 (ΦΕΚ1505/Β722-07-1999) Υπουργικής Απόφασης και διενέργεια εξετάσεων για την απόκτηση πτυχίων στην Ευρωπαϊκή Μουσική, τη Βυζαντινή Μουσική, τα Παραδοσιακά Όργανα και στο ατομικό όργανο επιλογής, με ταυτόχρονη κατοχύρωση, μέσω της απόκτησης πτυχίου, των επαγγελματικών δικαιωμάτων.
  • Δωρεάν διανομή των μουσικών βιβλίων και του συνόλου του απαραίτητου εξοπλισμού (μουσικά όργανα, κ.ά), που απαιτείται για τα μουσικά μαθήματα.
  • Έγκαιρη πρόσληψη καθηγητών των μουσικών μαθήματων αλλά και της παράλληλης στήριξης
  • Μοριοδότηση των παιδιών που ενδιαφέρονται για μουσικές σχολές καθώς έπειτα από πολυετή φοίτηση στο μουσικό σχολείο κατέχουν τις απαραίτητες δυνατότητες να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της εκάστοτε Μουσικής σχολής.Είμαστε μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριες των Μουσικών Σχολείων. 
  • Αγωνιζόμαστε στο πλάι τους και ζητάμε από την Πολιτεία να ανταποκριθεί στα δίκαια αιτήματα τους

Να αποσυρθούν οι ρυθμίσεις για την τεκμαρτή φορολόγηση ζητά η ΓΣΕΒΕΕ για ελ. επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους

Για 2η χρονιά η δράση «Μαζί Σπάμε τη Σιωπή» το Σάββατο στα ΑΣΤΕΡΙΑ

Μάρκος Μπόλαρης: Θέμα πολιτισμού η επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα!