“Θα κρατήσουμε τα πολλά θετικά, και θα οικοδομήσουμε πάνω σε αυτά” τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νέος Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας για το έργο της απερχόμενης διοίκησης στο Υπουργείο δίνοντας φυσικά και τα εύσημα του στη διοίκηση Καραμανλή.

Εξάλλου όπως είναι γνωστό τη τελευταία τετραετία στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών υπό τη καθοδήγηση του Σερραίου Υπουργού σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε βήμα-βήμα ένα ολοκληρωμένο πλάνο έργων ύψους 13 δισ. ευρώ.

Από αυτά, δημοπρατήθηκαν πάνω από 10 δισ. και συμβασιοποιήθηκαν πάνω από 5,5 δισ. , ενώ αντίθετα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε συμβασιοποιήσει έργα όλο κι όλο 800 εκ. ευρώ και αυτός ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που η Νέα Δημοκρατία είναι σήμερα κυβέρνηση.

Πάνω σε αυτή τη προσπάθεια συνεχίζει ο Χρήστος Σταϊκούρας που θα βρεθεί σε ένα στημένο μαγαζί να συνεχίσει την προσπάθεια οικοδόμησης αλλά και ανάπτυξης που χρειάζεται η Ελλάδα.

Στα χέρια του όπως είναι λογικό θα ανοίξει και το Μετρό της Θεσσαλονίκης, όπως και το Flyover καθώς και άλλα έργα βαρυσήμαντα σε όλη την Ελλάδα.

Για αυτό και με σεβασμό στο τι παρέλαβε ο Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις 

“Είναι αλήθεια ότι στη χώρα, εδώ και χρόνια αλλά κυρίως τα τελευταία, έχουν γίνει αρκετά, τόσο στον τομέα των υποδομών, όσο και σε αυτό των μεταφορών.

Γι’ αυτά θέλω να συγχαρώ την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, κατά την περίοδο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, και συγκεκριμένα τους Κώστα Καραμανλή, Γιώργο Καραγιάννη, Μιχάλη Παπαδόπουλο και Γιάννη Κεφαλογιάννη.


Η νέα υφυπουργός Υφυπουργός Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου τόνισε πώς είναι πολύ σημαντικά τα έργα όπως η πολύπαθη εθνική οδός Πατρών-Πύργου η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από δύο χρόνια, καθώς και η αναβάθμιση και η επέκταση του σιδηροδρομικού δικτύου στην Αχαΐα και την Ηλεία που επίσης είναι εξαιρετικής σημασίας.

Συμπληρωματικά  στη θέση του Γιώργου Καραγιάννη ανέλαβε ο πρώην πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Νίκος Ταχιάος, ένα στέλεχος που είδε τη δουλειά που έγινε από μέσα τα τελευταία τέσσερα χρόνια και συνεχίζει σε ένα πιο αναβαθμισμένο ρόλο αυτό του Υφυπουργού Υποδομών!

Να δώσω και εγώ τις καλύτερες ευχές στην «σειρούλα μου» και να του ευχηθώ κάθε επιτυχία.


Και προσωπική και …οικογενειακή!

Ανέλαβε ο Χρήστος Σταϊκούρας Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών!

Οι Υπουργοί και Υφυπουργοί της Βόρειας Ελλάδας!

Συνάντηση Μητσοτάκη-Καραμανλή: Ο Καραμανλής ζήτησε να μην είναι στο νέο υπουργικό συμβούλιο!