Όσο για τον Δημήτρη Παπαστεργίου ήδη έχει εγκαταλείψει την Δημαρχία και έπιασε την …βουλή!

mpolaris-malliaras

Αναλαμβάνει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στη θέση του Κυριάκου Πιερρακάκη, όντας εν ενεργεία Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, ενώ επί δημαρχίας του, ο δήμος του χαρακτηρίστηκε λόγω του πρωτοποριακού έργου ως ισχυρό πρότυπο δήμου.

Εξελέγη για πρώτη φορά δήμαρχος στα Τρίκαλα στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών της 25ης Μαΐου 2014 με ποσοστό 53,02% και ανέλαβε τα καθήκοντα του από την 1η Σεπτεμβρίου 2014.

Επανεξελέγη δήμαρχος Τρικάλων από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών της 26ης Μαΐου 2019 με ποσοστό 57,43%. Και το 2017, επί δημαρχίας του παρουσιάστηκε το πρόγραμμα Smart Trikala, που αποτελεί πανελλήνια καινοτομία σε θέματα διαχείρισης της τεχνολογίας και πρωτότυπων προγραμμάτων προς όφελος της διοίκησης και των πολιτών.

Και για αυτό πήγε …παραπέρα!

karipoglou-karteros

Παραιτήθηκε ο Παπαστεργίου από την ΚΕΔΕ

Μονόδρομος είναι πλέον η παραίτηση του Δημήτρη Παπαστεργίου από τα αξιώματα του δημάρχου Τρικκαίων και του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), μετά την αποδοχή της πρότασης του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η υπουργοποίηση του κ. Παπαστεργίου, ο οποίος αφήνει μετά από εννιά χρόνια το δημαρχιακό θώκο και μετά από τρεισήμισι τη θέση του προέδρου της ΚΕΔΕ, όπου εκλέχθηκε το 2019, προκαλεί ντόμινο εξελίξεων, τόσο στο δήμο Τρκκαίων, όσο και στους κόλπους της Κεντρικής Ένωσης Δήμων.

Και αυτό καθώς «χηρεύει» η θέση του προέδρου στο ανώτατο όργανο της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης, την οποία σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες φέρονται αποφασισμένοι να διεκδικήσουν μέχρι στιγμής τρεις αιρετοί από την πλειοψηφούσα παράταξη «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι» που πρόσκειται στη Ν.Δ και καταλαμβάνει τις 20 από τις συνολικά 31 έδρες του διοικητικού συμβουλίου.

Οι Υπουργοί και Υφυπουργοί της Βόρειας Ελλάδας!