Με δύο υπουργικές αποφάσεις του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα, πραγματοποιείται ένα ακόμα βήμα για την κατασκευή δύο οδικών αξόνων, Θεσσαλονίκη – Έδεσσα και Δράμα – Αμφίπολη.

Καμαράκης Τάτσιος

Πρόκειται για δύο διαγωνισμούς έργων ΣΔΙΤ με προϋπολογισμό ύψους 693,5 εκατ. ευρώ.

Με την πρώτη υπουργική απόφαση συγκροτήθηκε η επιτροπή διενέργειας της Β΄ Φάσης του Διεθνούς Διαγωνισμού με τη διαδικασία του Ανταγωνιστικού Διαλόγου για την ανάθεση της Σύμβασης Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.Δ.Η.Σ.) του έργου: «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση της Αναβάθμισης του οδικού άξονα ΕΟ2 (Μαυροβούνι – Έδεσσα, Παράκαμψη Γιαννιτσών, Παράκαμψη Χαλκηδόνας) και λειτουργία/ συντήρηση του τμήματος γέφυρας Αξιού ποταμού – Έδεσσας με ΣΔΙΤ» με προϋπολογισμό ύψους 445 εκατ. ευρώ.

Βάκαλος Παπαμιχάλης

Με τη δεύτερη υπουργική απόφαση προχώρησε η Έγκριση Τεύχους Πρόσκλησης Συμμετοχής σε Διάλογο, Στάδιο Β.Ι της Β΄ Φάσης του Διεθνούς Διαγωνισμού με τη διαδικασία του Ανταγωνιστικού Διαλόγου για την ανάθεση Σύμβασης Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, για το έργο: «Κάθετος Άξονας Δράμα – Αμφίπολη (Παλαιοκώμη) με ΣΔΙΤ» με προϋπολογισμό ύψους 248,5 εκατ. ευρώ.

Δεν ξέρω αν τα έκανε καλά ο Κώστας Καραμανλής και προχωράνε τα έργα ή αν έβαλε και ο Σταικούρας το χεράκι του, αλλά το σίγουρο είναι πως ήδη ξεκίνησε το Flyover, προχωράει το μετρό Θεσσαλονίκης και οι δυο μεγάλες εκκρεμότητες, ο αυτοκινητόδρομος Θεσσαλονίκη – Έδεσσα και ο δρόμος Δράμα – Αμφίπολη επίσης προχώρησαν στο δεύτερο στάδιο, ώστε να αποκτήσουν ανάδοχο εντός του 2024.

Προφανώς τον δικό του κρίσιμο ρόλο παίζει και ο υφυπουργός επί των υποδομών, Νίκος Ταχιάος, ο οποίος ξέρει τα ζητήματα της περιοχής όπως το σπίτι του…

Κι επειδή πάντα μετράει το αποτέλεσμα, κι όχι μόνο οι προθέσεις και η προσπάθεια, περιμένουμε εναγωνίως…

Ανάσα στην ΒΙΠΕ Σερρών ο νέος υποσταθμός ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΔΔΗΕ!

100 τρακτέρ από τις Σέρρες πήραν τον δρόμο για την Agrotica

Επισκέφτηκε τη Βαρβάρα Μητλιάγκα η Περιβαλλοντική Ομάδα του 1ου Γενικού Λυκείου

Καμπανάκι από τον Ιατρικό Σύλλογο για την κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών!

Καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση- Απαξίωση των δημόσιων και δημοτικών υπηρεσιών

Καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ: Παράνομες αναθέσεις σε ιδιωτικά ασθενοφόρα

«Χορεύει» η Αδελφότητα Μικρασιατών Ν. Σερρών «Ο Άγιος Πολύκαρπος»,

Δήμος Βισαλτίας: Ψήφισμα για το ειρηνοδικείο στην Νιγρίτα!