Στο φουλ έχουν ανάψει τις μηχανές στη Χαριλάου Τρικούπη ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου με τον Δήμαρχο Νεάπολης Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης υπεύθυνος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Κεντρική Μακεδονία.

rizos-iliopoulou


Με τον αέρα των αυξημένων ποσοστών μετά τις εθνικές κάλπες του Ιουνίου και την αύξηση των εδρών στο Κοινοβούλιο, στο ΠΑΣΟΚ έχουν ως στόχο να καταγράψουν θετικές επιδόσεις και στην αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού.

frastanlis-vlahos


Άλλωστε, η αυτοδιοίκηση είναι ένας χώρος που γνωρίζουν πολύ καλά στο πράσινο στρατόπεδο, έχοντας διατηρήσει ισχυρά ερείσματα ακόμα και κατά την περίοδο της συρρίκνωσης της κεντρικής πολιτικής επιρροής τους.


Το πρώτο βήμα έγινε με την συγκρότηση της επιτροπής για τις αυτοδιοικητικές εκλογές με επικεφαλής το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σκανδαλίδη, έμπειρο σε οργανωτικά θέματα και τη συμμετοχή στελεχών από όλη την επικράτεια. 


Εκπρόσωπος για την Κεντρική Μακεδονία είναι ο Δήμαρχος Νεάπολης Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, για τη Δυτική Μακεδονία ο Πάρις Κουκουλόπουλος και για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ο Γιώργος Πετρίδης.

Το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ στον Χρήστο Παπαστεργίου για τη Περιφέρεια

Η επιτροπή θα τρέξει τις διαδικασίες εξέτασης των υποψηφιοτήτων στους δήμους και τις περιφέρειες με στόχο μέσα στις επόμενες εβδομάδες να έχουν καταλήξει στα ονόματα, τα οποία θα λάβουν τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, αφού μελετήσουν και τις προτάσεις των νομαρχιακών επιτροπών. 

Το επίδικο για τη Χαριλάου Τρικούπη είναι σαφώς οι Περιφέρειες και οι μεγάλοι Δήμοι όπως της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, όπου η ψήφος έχει και πολιτικά χαρακτηριστικά. 

Για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο Χρήστος Παπαστεργίου, ο οποίος ως επικεφαλής της παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία», έχει δουλέψει τα προηγούμενα χρόνια κάτω από τις αντίξοες κιόλας συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία, με τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου να γίνονται επί μακρόν εξ αποστάσεως. 

Σε κάθε περίπτωση όμως στη Χαριλάου Τρικούπη θα περιμένουν μέχρι τις 31 Αυγούστου την ανακοίνωση του συνόλου των συνδυασμών, ώστε αμέσως μετά, το πιθανότερο κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ, ο πρόεδρος να ανακοινώνει τη στήριξη του κόμματος σε συγκεκριμένο υποψήφιο, με φιλόδοξο στόχο το ΠΑΣΟΚ να καταγράψει μεγάλες αυτοδιοικητικές νίκες…


Βέβαια στους περισσότερους δήμους άρχισαν να ψήνονται συνεργασίες μεταξύ υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ ερήμην της ηγεσίας τους!


Το κατά πόσο στην συνέχεια θα τους καλύψουν ή θα υπερθεματίσουν είναι ένα ερώτημα…
Όσο για την όποια απάντηση θα την δούμε στο… μέλλον!

Όσοι ΠΑΣΟΚοι πήγαν στην Ν.Δ. έγιναν …υπουργοί!

“Ζεστός” ο Στάθης Κωνσταντινίδης, ξεκίνησε με την ΔΕΘ και το ThessIntec!