Σε διήμερο workshop στη Βαλένθια της Ισπανίας συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφερειάρχης Βίκυ Χατζηβασιλείου, με στόχο την τουριστική προώθηση και προβολή της περιοχής και των τοπικών προϊόντων στην ισπανική αγορά και σε ισπανόφωνους φορείς του τουρισμού.

ΠΚΜ

Το workshop διεξήχθη υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Μαδρίτη, του γραφείου του ΕΟΤ στη Μαδρίτη καθώς και του Ελληνοϊσπανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Η Κεντρική Μακεδονία τα τελευταία χρόνια προσελκύει ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό ισπανών τουριστών, λόγω της εγγύτητας των δύο χωρών αλλά και της στενής πολιτιστικής τους σχέσης, γεγονός που αποτυπώνεται και στη σημαντική αύξηση επισκεπτών από την Ισπανία που καταγράφεται στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”.

Στις Β2Β συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν καθώς και στην παρουσίαση που ακολούθησε, οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προέβαλαν το πλούσιο τουριστικό προϊόν της περιοχής σε ισπανούς δημοσιογράφους και σε τουριστικά πρακτορεία αλλά και σε εξειδικευμένους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως ενδεικτικά η κρουαζιέρα.

Οι επαγγελματίες του τουρισμού είχαν παράλληλα την ευκαιρία να δοκιμάσουν σειρά τοπικών προϊόντων.

240527 Το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην κινηματογραφική αγορά των Καννών φωτο4

«Η προσέλκυση τουριστών από μεγάλες αγορές, όπως είναι η σημαντική αγορά της Ισπανίας, αποτελεί στρατηγικό μας στόχο.

Για τον λόγο αυτό συμμετείχαμε για ακόμη μια φορά σε μια στοχευμένη εκδήλωση παρουσίασης του προορισμού, ώστε να προβάλουμε το τουριστικό προϊόν της ευρύτερης περιοχής, με σκοπό την περαιτέρω αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Ισπανία και τις ισπανόφωνες χώρες, που θα λειτουργήσει προς όφελος της οικονομίας της περιοχής», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Συναυλία “OPERA & CINEMA GALA” την Τετάρτη στο Γάζωρο Σερρών

Την Παρασκευή το Φεστιβάλ της ΚΝΕ – Οδηγητή ταξιδεύει στις Σέρρες

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας την Πέμπτη

Δήμος Σερρών: Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο – Tα θέματα

Γαβριήλ Παπαδόπουλος: Η κατάσταση στο Δήμο Αμφίπολης

Πρόεδρος η Ειρήνη Ζαπάρα μετά τις εκλογές και την πλειοψηφία της ΔΑΚΕ

Τάσος Χατζηβασιλείου: Ευρώπη και Ακροδεξιά: η επόμενη ημέρα!

Σερρών Θεολόγος: Η Εκκλησία του Χριστού σώζει τον κόσμο και βεβαίως δεν σώζεται από τον κόσμο

Σερρών Θεολόγος: Η κατασκήνωση, ως έργο Θεού, θέλει ‘’ψυχή’’, προσευχή, σοβαρότητα και υπευθυνότητα