Επειδή οι θερμοκρασίες που επικρατούν είναι βασικό θέμα συζήτησης, καλό θα ήταν να σημειώσουμε το ακόλουθο σχήμα που πρωτοεμφανίζεται το φετινό καλοκαίρι.
Ο Ιούνιος ήταν όπως ο Ιούλιος.
Ο Ιούλιος μοιάζει, επίσης φέτος, πολύ στον Αύγουστο.
Για τον Αύγουστο δεν ξέρουμε, αλλά το πιθανότερο με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα είναι ότι θα αποτελέσει ένα Αύγουστο νούμερο 2 και μάλιστα έναν βαρύ Αύγουστο, που σημαίνει με ζέστες, αλλά ελάχιστα μελτέμια.
Για Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και μετά θα δούμε, αλλά το βέβαιον είναι ότι η πρώτη παράμετρος για τον καιρό από εδώ και μπρος θα είναι η θερμοκρασία και ειδικότερα η ζέστη.
Πράγματα που σημαίνει περισσότερη κατανάλωση νερού και ηλεκτρικού ρεύματος. Άρα η πολιτεία οφείλει να ενισχύσει τις επενδύσεις στους συγκεκριμένους τομείς άμεσα.
Αναπροσαρμόζοντας επενδυτικά πλάνα και ανακατευθύνοντας κονδύλια.
Είναι προφανές ότι οι προτεραιότητες σε επίπεδο υποδομών έχουν αλλάξει και συνεχίζουν να αλλάζουν.
Ήδη πολλές περιοχές της χώρας υποφέρουν από λειψυδρία, ενώ η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος το φετινό καλοκαίρι πετάει και πάλι στον… Θεό.
Κι επειδή «νιάου νιάου στα κεραμίδια» δεν μπορεί να κάνει κάποιος σκύλος που γνωρίζει ξένες γλώσσες, αλλά ένας ανήσυχος κεραμιδόγατος, καλό θα ήταν οι ιθύνοντες να κινηθούν γρήγορα, παραγωγικά και αποτελεσματικά.
Για να μην χάνεται ούτε σταγόνα για τους αγρότες άμεση ανάγκη για νέα αρδευτικά δίκτυα
Κι επειδή το νερό δεν είναι πολύτιμο μόνο για να το πίνουμε για να επιβιώσουμε ή για να πλυθούμε και να μην πάθουμε χολέρα, αλλά είναι απολύτως καθοριστικό για τη γεωργία, καλό θα ήταν να θυμηθούμε τι είχε πει πριν από μόλις μερικά χρόνια ο Μάκης Βορίδης, ως πρώτος χρονολογικά υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων των κυβερνήσεων Μητσοτάκη.
Μιλώντας, λοιπόν, σε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, που είχε πραγματοποιηθεί στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή, είχε αποκαλύψει ότι ο ίδιος είχε συζητήσει με τον τότε και σημερινό πρωθυπουργό ότι μετά την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων της χώρας, που επί δεκαετίας απορροφούσαν μεγάλο κομμάτι των κοινοτικών κονδυλίων που αναλογούσαν στην Ελλάδα, έφτασε η ώρα για την κατασκευή ενός μεγάλου αρδευτικού δικτύου, που θα υποστηρίξει την γεωργική παραγωγή.
Με τη συγκεκριμένη ιδέα -ή αν θέλετε πρόταση- δύσκολα μπορεί να διαφωνήσει κανείς.
Αλλά ακόμη κι αν κάποιος ήθελε να διαφωνήσει -πράγματα απίθανο- δεν μπορεί να το κάνει, διότι η σαφής και συγκεκριμένη αυτή πρόταση δεν ξανακούστηκε ποτέ, τουλάχιστον δημόσια.
Και είναι, μάλλον, απίθανο να συζητήθηκε σε οποιοδήποτε άλλο επίπεδο, διότι με κάποιον τρόπο θα μαθευόταν.
Σήμερα στο συγκεκριμένο υπουργείο βρίσκεται ο εκ Καρδίτσης καταγόμενος και εκλεγόμενος Κώστας Τσιάρας.
Ο άνθρωπος μπορεί να είναι γιατρός, αλλά έχοντας γεννηθεί στην καρδιά του κάμπου σίγουρα γνωρίζει και -κυρίως- καταλαβαίνει τα αγροτικά ζητήματα.
Μήπως να ξαναέβλεπε το θέμα των αρδευτικών δικτύων.
Και κυρίως σε Θεσσαλία, Μακεδονία και Θράκη;
Λέμε, μήπως;
Γιατί για τέτοιες δράσεις λεφτά υπάρχουν και είναι … πολλά!
«Πετάει» το αεροδρόμιο Μακεδονία κατέγραψε αύξηση κατά 6,72%
Υδροπλάνα πάνω από τις Σποράδες και τη Σκύρο για τις παρθενικές τους πτήσεις!
Μάγεψε το κοινό η όπερα «I pagliacci»στο Φεστιβάλ Επταπυργίου
Δήμος Σερρών: Τιμήθηκε η μνήμη του Ήρωα Μακεδονομάχου Καπετάν Μητρούση