H πρώτη δράση ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας από το νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας παρουσιάστηκε τη Πέμπτη το απόγευμα στο Επιμελητήριο Σερρών, ενώ μέσω του προγράμματος είναι διαθέσιμα για να απορροφηθούν 65 εκατομμύρια.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, μας τίμησε με την παρουσία του και αναφέρθηκε τόσο στην σπουδαιότητα του προγράμματος, που στόχο έχει την ενίσχυση και στήριξη της επιχειρηματικότητας, όσο και σε πολλά άλλα προγράμματα που έρχονται για την συνέχεια

Πάντως για το πρώτο πρόγραμμα ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός είναι από 60.000 ευρώ έως και 400.000 ευρώ, ενώ το ποσοστό της χρηματοδότησης ανέρχεται στο 45% του συνολικού προϋπολογισμού.

Οι τομείς παρέμβασης, επιχειρήσεις των οποίων ενισχύει η συγκεκριμένη δράση είναι η καινοτομία και οι ψηφιακές τεχνολογίες, το περιβάλλον, η αειφόρος ενέργεια και η κυκλική οικονομία,ο τουρισμός και ο πολιτισμός, οι οπτικοακουστικές παραγωγές και η κινηματογραφική βιομηχανία, οι μεταφορές και η εφοδιαστική αλυσίδα, η αγροδιατροφή, τα φάρμακα και οι βιοεπιστήμες.

Όσοι πιστοί και με λεφτά…
Προσέλθετε


Μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων
Μόνο ηλεκτρονικά οι αιτήσεις

Σταμπουλή Τζιτζικώστας

Πάντως η πρώτη αυτή δράση ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας επικεντρώνεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που όπως υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης αποτελούν βασικό μοχλό οικονομικής ανάπτυξης και βασικό πυλώνα της οικονομικής δραστηριότητας στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ πρόσβαση στις ενισχύσεις έχουν και όσοι πολίτες θέλουν να δημιουργήσουν νέα επιχείρηση σε μια σειρά από τομείς προτεραιότητας για την περιφερειακή οικονομία της Κεντρικής Μακεδονίας.

Αυτοί οι τομείς είναι η καινοτομία και οι ψηφιακές τεχνολογίες, το περιβάλλον, η αειφόρος ενέργεια και η κυκλική οικονομία, ο τουρισμός και ο πολιτισμός, οι οπτικοακουστικές παραγωγές και η κινηματογραφική βιομηχανία, οι μεταφορές και η εφοδιαστική αλυσίδα, η αγροδιατροφή, τα φάρμακα και οι βιοεπιστήμες.

Οι αιτήσεις χρηματοδότησης υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων και η αξιολόγηση θα γίνει με απολύτως αντικειμενικά και ξεκάθαρα κριτήρια, χωρίς καμία απόκλιση από αυτό τον κανόνα.


1.000.000.000 για την επιχειρηματικότητα έδωσε η Περιφέρεια Κεντρική Μακεδονίας

Αβραμάκης Κουτούζογλου

Βέβαια ο Τζιτζικώστας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε μία σειρά από επιχειρηματικές δράσεις ύψους 1 δισ. ευρώ, που υλοποίησε τα προηγούμενα χρόνια η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα του προγράμματος “ΔΙΕΞΟΔΟΣ”, που πρώτη στην Ευρώπη υλοποίησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, χρηματοδοτώντας με 200 εκ. ευρώ, μέσα στην πανδημία, 7.000 επιχειρήσεις και διασφαλίζοντας 25.000 θέσεις εργασίας, όπως επίσης η χρηματοδότηση άνω των 320 τουριστικών επιχειρήσεων, με πόρους 100 εκ. ευρώ και η χρηματοδότηση του εκσυγχρονισμού 120 τοπικών επιχειρήσεων εμπορίου και παροχής υπηρεσιών.

Στο νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Διαθέσιμα 65 εκατομμύρια ευρώ

Παράλληλα, χρηματοδοτήθηκαν περισσότερες από 450 επιχειρήσεις και clusters μέσω των “Κουπονιών Τεχνολογίας” και των “Κουπονιών Καινοτομίας”, ενώ στον Αναπτυξιακό Νόμο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενέκρινε περισσότερες από 110 νέες επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 45 εκ. ευρώ και επιδοτήθηκαν ήδη 480 άνεργοι για να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στα περίπου 3.000 έργα για δράσεις και επενδύσεις καινοτομίας σε όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας, με χρηματοδότηση 700 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια και ιδιωτική συμμετοχή που άγγιξε τα 300 εκ. ευρώ.


Ετοιμάζει το “Madre” και θέλει το know how… – Συνάντηση Μιμή Ντενίση με τον Απόστολο Τζιτζικώστα

Ο Περιφερειάρχης επίσης αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που υλοποίησε και θα συνεχίσει να υλοποιεί η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την επιχειρηματικότητα.

Μεταρρυθμίσεις, όπως η κατάργηση της λεγόμενης “πολιτικής υπογραφής” στο 85% των διοικητικών πράξεων της Περιφέρειας, η μετατροπή περισσότερων από 300 περιφερειακών υπηρεσιών σε ψηφιακές σήμερα και η ψηφιοποίηση του συνόλου των υπηρεσιών μέσα στο 2024, η κατάργηση των ανταποδοτικών τελών, που επί 30 χρόνια πλήρωναν 150.000 ιδιώτες και επιχειρήσεις και η δημιουργία της πρώτης υπηρεσίας μιας στάσης στο ελληνικό δημόσιο, της Διεύθυνσης Καινοτομίας και Επενδύσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Διαθέσιμα 65 εκατομμύρια ευρώ Τζιτζικώστας Μαλλιαράς

Και μιας και μιλήσαμε για ψηφιακές τεχνολογίες, τις οπτικοακουστικές παραγωγές και την κινηματογραφική βιομηχανία να αποκαλύψω πως και η Μιμή Ντενίση συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Η δε συνάντηση δεν ήταν τυπική, αλλά ουσιαστική.
Καλύτερα θα έλεγα …εργασίας!

Και αυτό γιατί όπως η ίδια είπε, ετοιμάζει μια τηλεοπτική σειρά εννέα συν εννέα επεισοδίων, με τον τίτλο “Madre” (Μάνα στα ισπανικά) και προφανώς ο περιφερειάρχης, που έχει και το know how με τις οπτικοακουστικές παραγωγές πλέον μπορεί να τη βοηθήσει σημαντικά.

Κοτζάμ Film Office και μάλιστα το πρώτο στην Ελλάδα, με απτά αποτελέσματα έστησε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο κ. Τζιτζικώστας, τόσες χολιγουντιανές παραγωγές έφερε, θα κολλήσει σε μια ελληνική σειρά, με τη Μιμή Ντενίση και με τα γυρίσματα να αναδεικνύουν τη Θεσσαλονίκη;

Δήμος Σερρών: Τα βλέμματα στην Δέσποινα Χατζηγαβριήλ μετά από την ερώτηση Μισιρλή!

Στο νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Διαθέσιμα 65 εκατομμύρια ευρώ

Το μαρτύριο του Σίσυφου για τον ΣΥΡΙΖΑ

Κλίμα έντασης στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

81 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ

Για δύο παραστάσεις στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών: Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα

Προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία για 1η φορά έπειτα από 14 χρόνια

Απόστολος Τζιτζικώστας: Ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το νέο ΕΣΠΑ