Ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε πάψει από καιρό να είναι στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη. Έφυγε τυπικά, στην πραγματικότητα ήταν από καιρό φευγάτος.

rizos-iliopoulou


Αλλά και ο Νίκος δεν έβαλε τα κλάματα μαθαίνοντας για την αποχώρηση…


Καθότι με την οικειοθελή αποχώρηση του, ο Ανδρέας τον απάλλαξε από το αρχηγικό άχθος να τού βρει μια τυπική αφορμή και να τον διαγράψει εκείνος από το ΠΑΣΟΚ.


Από την άλλη, ο Λοβέρδος πιστεύει ότι ήδη ο Ανδρουλάκης τον είχε διαγράψει ουσιαστικά, ρίχνοντας όλο ο βάρος της ηγεσίας στην εκλογή της Μιλένας εκεί στα βόρεια, άρα τον ξεδόντιασε πολιτικά μέσω του εξοβελισμού του από το κοινοβούλιο.


Θα μου πεις όλοι όσοι έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ για το ΣΥΡΙΖΑ ήδη πήγαν σπίτι τους, όσοι έμειναν στο ΠΑΣΟΚ είναι ήδη μετεξεταστέοι και όσοι πήγαν στην Ν.Δ. έγιναν …υπουργοί!

Ή έχω …άδικο;

Στην Θεσσαλονίκη συνεχίζονται οι γκρίνιες για την έδρα του Καστανίδη

frastanlis-vlahos

Μόνο που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ένα θέμα με την Βόρεια Ελλάδα καθώς κράτησε την ίδια έδρα που είχε κρατήσει και τον προηγούμενο Μάιο, στην Α’ Θεσσαλονίκης.


Βεβαίως και ο Ανδρουλάκης ήξερε πολύ καλά όταν λάμβανε την απόφασή του τις αντιδράσεις που θα προκαλούσε σε τοπικό επίπεδο, με τον αποκλεισμό ενός από τα παλαιότερα και σημαίνοντα στελέχη του κόμματος, του Χάρη Καστανίδη.


Τον Ιούνιο πάντως δεν τον βοήθησε ούτε το εκλογικό αποτέλεσμα, καθώς έμεινε χωρίς βουλευτή τόσο στην Α’, όσο και στη Β’ Θεσσαλονίκης.


Ωστόσο, ο Ανδρουλάκης φάνηκε αποφασισμένος.


Τα ζύγισε και αποφάσισε στη βάση τριών επιχειρημάτων, όπως διαρρέει το περιβάλλον του
Πρώτον ότι στο Ηράκλειο και οι δυο βουλευτές πήραν πολύ μεγάλο αριθμό σταυρών, ενώ η συνολική παρουσία του στο νησί όπου στις τρεις περιφέρειες ήρθε στη δεύτερη θέση σηματοδοτεί την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ.


Δεύτερον, πως στο πλαίσιο της ανανέωσης του κόμματος κρίθηκε πως πρέπει να δοθεί η δυνατότητα σε ένα νέο στέλεχος και τρίτον ότι θα δημιουργηθεί γραφείο προέδρου στην πόλη, που θα στελεχωθεί πλήρως για την εκπροσώπηση της πόλης, οι δράσεις του και η παρουσία του θα είναι συχνές γιατί αποδίδει μεγάλη βαρύτητα στην κεντρική Μακεδονία γενικότερα..


Το τι θα κάνει τελικά ο Ανδρουλάκη δεν το ξέρω, αλλά ελπίζω να δοθεί από τη Χαριλάου Τρικούπη χώρος στην τοπική κοινωνία, έτσι ώστε να υπάρξει μια προσπάθεια για τη συγκρότηση ενιαίου μετώπου του προοδευτικού χώρου

Δημιουργείται γραφείο Ανδρουλάκη στην Θεσσαλονίκη

Αυτοτελές, αποτελούμενο από πολιτικά και επαγγελματικά στελέχη , σημείο αναφοράς για την πόλη, το οποίο θα το επισκέπτεται τακτικά για να ενημερώνεται για τα θέματα Θεσσαλονίκης θα είναι το γραφείο του προέδρου στην Θεσσαλονίκη με επικοινωνία για τα τοπικά ζητήματα με τους αρμόδιους κοινοβουλευτικούς τομεάρχες και για τα μείζονα ζητήματα του πολεοδομικού συγκροτήματος, στα οποία λέγετε πως θα παρεμβαίνει ο ίδιος ο πρόεδρος.


Ε, να βρει και μια Νοτοπούλου να το τρέχει, όπως ο Τσίπρας, που ίδρυσε το γραφείο Θεσσαλονίκης του πρωθυπουργού.


Γιατί κακά τα ψέματα
Τελικά φαίνεται πως τη δομή που κάποτε χλευάστηκε πολύ, την προτιμούν όλοι οι αρχηγοί κομμάτων.


Μέχρι κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης την κράτησε στην πρώτη κυβερνητική θητεία του…


Να δούμε τι θα κάνει στη δεύτερη, διότι κι αυτό είναι ένα ζήτημα, που απασχολεί μαθαίνω ενεργά πολιτικά στελέχη του κόμματος, τα οποία θα ήθελαν να διευθύνουν το γραφείο στο Διοικητήριο!

Ψυχρή η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ στην αποχώρηση Λοβέρδου -Πώς έφτασε στη ρήξη ο πρώην υπουργός

Κώστας Μελίτος: Χωρίς πρόταση για το Leader ο Δήμος Αμφίπολης!

Απέτυχε το ΠΑΣΟΚ να κερδίσει τον ανύπαρκτο ΣΥΡΙΖΑ!