Μάλλον ανακουφισμένος φάνηκε ο Αλέξης Τσίπρας  στο Ζάππειο για τις σχετικές δηλώσεις, αφού πρώτα ενημέρωσε το εκτελεστικό γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ, σε μία συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από παγωμάρα, και προσεκτικές αντιδράσεις, που είχαν και συναισθηματικό χαρακτήρα.

leontaridis-touska


Ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε στα μέλη του οργάνου ότι η παραίτησή του δεν είναι προς συζήτηση και ότι πρόκειται για αμετάκλητη απόφαση.

Οι περισσότεροι που μετείχαν στο συλλογικό όργανο δεν είχαν ιδέα για την απόφαση του κ. Τσίπρα, ενώ ορισμένοι δεν έκρυψαν τη φόρτισή τους, αλλά και τον προβληματισμό τους για την επόμενη μέρα.


Με την παραίτησή του, ο κ. Τσίπρας ολοκληρώνει μία 15ετή θητεία στην ηγεσία του κόμματος, αφού είχε εκλεγεί το 2008, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν σε χαμηλά μονοψήφια ποσοστά.


Κατά τις δηλώσεις του στο Ζάππειο, ο πρώην πρωθυπουργός έκανε μία σύντομη αναδρομή όλης αυτής της πορείας, δηλώνοντας περήφανος για όσα πέτυχε ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ, φτάνοντας μέχρι τη διακυβέρνηση της χώρας.

Αποχαιρέτησε μάλιστα τους συντρόφους του, παραφράζοντας στίχους από ποιήματα του Ρίτσου και του Χικμέτ.


Αυτό που δεν ξέρουμε είναι πως ο ίδιος δεν είναι καν 50 και βγαίνει σε πρόωρη … σύνταξη!
Τι άλλο να θέλει στην ζωή του;
Και πρωθυπουργός έγινε και ποιος ξέρει,…
Αύριο μπορεί να τον δούμε και πρόεδρο της …Δημοκρατίας!
Οι άλλοι ήταν …καλύτεροι;

verros-karpouchtsis

Τσακαλώτος, Αχτσιόγλου και Χαρίτσης κατεβαίνουν στην μάχη της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ

Στο μεταξύ και πριν τη συζήτηση στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα εκλέξει τον πρόεδρό της, ήτοι τον άνθρωπο που θα εκπροσωπεί το κόμμα στις διαδικασίες στο κοινοβούλιο.


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναζητείται ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής, ώστε να μην θεωρηθεί ότι η εκλογή αυτή προκαταλαμβάνει τις διαδικασίες ανάδειξης του νέου προέδρου του κόμματος.

Το πρόσωπο που συζητείται πιο έντονα και φαίνεται να συγκεντρώνει ευρεία αποδοχή για το ρόλο αυτό είναι η Όλγα Γεροβασίλη, μέχρι πρότινος γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας.


Τουναντίον δεν είναι εύκολο να μπουν σε αυτή τη συζήτηση πρόσωπα, που θεωρείται πιθανό να λάβουν μέρος στην κούρσα της διαδοχής, όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, η Έφη Αχτσιόγλου ή ο Αλέξης Χαρίτσης.


Στα σίγουρα ότι είναι να γίνει πρέπει να γίνει άμεσα και στην τελική ποιος θέλει να αναλάβει, ξεκινώντας με ήττα στις δημοτικές και τις ευρωεκλογές , όταν αυτές είναι τόσο … κοντά;


Εκ των πραγμάτων και των γεγονότων ανοίγει η συζήτηση για τον νέο ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως για το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Αλέξη Τσίπρα μετά τη χθεσινή παραίτησή του.

Κι όμως η κούρσα αυτή δεν θα μοιάζει με άλλων πολιτικών χώρων.

Ενώ πρόσωπα που μπορούν να είναι υποψήφια, φαίνεται να το ζυγίζουν καλά, ξορκίζοντας το ενδεχόμενο του δαχτυλιδιού (ούτε ο Τσίπρας το θέλει) και προς το παρόν αποκρούουν κάθε εκδοχή.

Οι δεύτερες σκέψεις έχουν να κάνουν προφανώς με τον λίγο πολιτικό χρόνο μέχρι τις αυτοδιοικητικές κάλπες, που όπως όλα δείχνουν δύσκολα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα καταγράψει καλές επιδόσεις.

Ξανά από την αρχή οι διαδικασίες εκλογής για το νέο Συμβούλιο Διοίκησης στο ΑΠΘ!

Εκλέγεται ο Θεόφιλος Λεονταρίδης, έχασαν την έδρα Καρπουχτσής και ΣΥΡΙΖΑ!!