Προτάσεις για την αλλαγή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, ώστε η πολιτική ανάπτυξης στην Κεντρική Μακεδονία να αποκτήσει χαρακτηριστικά βιωσιμότητας, θα καταθέσουν δύο περιφερειακές παρατάξεις και μια πολιτική κίνηση, σε κοινή εκδήλωση που διοργανώνουν, με θέμα «ποια ανάπτυξη και πώς – επιστήμη και πολιτική για τη βιωσιμότητα στην Κεντρική Μακεδονία», αυτήν την Τετάρτη το απόγευμα, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Σάκης Γάτσιος Παναγιώτης Κοτρώνης

Την κοινή πρωτοβουλία τους παρουσίασαν μάλιστα σε συνέντευξη Τύπου οι επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία», (που υποστηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές) Χρήστος Παπαστεργίου, της περιφερειακής παράταξης «Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» (που υποστηρίχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ) Γιάννης Μυλόπουλος και της πολιτικής κίνησης «Σοσιαλιστική Προοπτική» Γρηγόρης Ζαρωτιάδης.

«Μας ενώνει η υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών, της παιδείας, της ανάπτυξης, της προστασίας και της αειφορίας του περιβάλλοντος και των δημόσιων υποδομών» τόνισε ο κ. Παπαστεργίου και πρόσθεσε ότι στόχος είναι η σχετική πρωτοβουλία να έχει συνέχεια και στις άλλες περιφερειακές ενότητες.

Υπενθύμισε μάλιστα ότι η παράταξή του είχε αναλάβει κοινές δράσεις στην προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο με την παράταξη των Οικολόγων ενώ σημείωσε ότι «προχθές υπήρχε, στις εκλογές της ΚΕΔΕ, κοινό ψηφοδέλτιο δυνάμεων που αντιπαρατίθενται στις ίδιες πολιτικές, που κατέγραψε ένα πολύ ισχυρό ποσοστό της τάξης του 30%».

Ο κ. Μυλόπουλος ανέφερε ότι «αυτή η ένωση δυνάμεων τριών διαφορετικών χώρων, όμορων πλην διαφορετικών, ίσως λίγο ξενίζει» και τόνισε: «αυτό που μας ενώνει είναι η κοινή διαπίστωση ότι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές για την ανάπτυξη που ακολουθούνται, δεν συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη».

Απαντώντας στο ερώτημα αν η κοινή προσπάθεια που ανακοινώθηκε σήμερα έχει εκλογική προοπτική, απάντησε: «θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα κοινωνικό μέτωπο, δεν μιλάω για πολιτικό».

Και πρόσθεσε: «στο επίπεδο της περιφερειακής αυτοδιοίκησης θα υπάρξει αμφισβήτηση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών».

Ο κ. Ζαρωτιάδης, άλλωστε, επισήμανε ότι η ελληνική κοινωνία, ανεξάρτητα των αποτελεσμάτων στις εκλογές και δεδομένης μιας πολύ μεγάλης αποχής, «φωνάζει την ανάγκη, τη θέλησή της για ένα ρεαλιστικό, προοδευτικό πρόγραμμα απέναντι στη νεοφιλελεύθερη πολιτική».

Επιπλέον τόνισε ότι «πολιτική και επιστήμη μαζί ξανά πρέπει να συναντηθούν για να επαναφέρουν στο προσκήνιο τις δυνατότητες της βιώσιμης ανάπτυξης», ενώ αναφέρθηκε και στο δυστύχημα των Τεμπών λέγοντας ότι «οι συλλεγόμενες υπογραφές που απαιτούν την απάντηση στο έγκλημα των Τεμπών οδεύουν προς το 1,5 εκατομμύριο ολοταχώς».

Το ότι μόνος του ο Κυρίζογλου πήρε το 68% στην ΚΕΔΕ μάλλον το …ξεχάσανε!
Ή έχω …άδικο;


Ευχαριστημένα τα στελέχη της Νέας Αριστεράς μετά τη τριήμερη πρώτη πανελλαδική συνδιάσκεψη

Σάκης Γάτσιος Κώστας Βέρρος

«Κερδίσαμε το στοίχημα», λένε τα στελέχη της Νέας Αριστεράς μετά τη τριήμερη πρώτη πανελλαδική συνδιάσκεψη.

«Βγαίνουμε πολύ αισιόδοξοι για την συνέχεια αφού πλέον η Νέα Αριστερά και με κεντρική συγκρότηση θα δώσει την μάχη των ευρωεκλογών συντεταγμένα» εξηγούν τα ίδια στελέχη του κόμματος και «δείχνουν» το κάλεσμα του Αλέξη Χαρίτση πως η Νέα Αριστερά μπορεί να γίνει το μεγάλο, ανοιχτό, ευρύχωρο σπίτι των αριστερών και δημοκρατικών πολιτών. 

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με τη Νέα Αριστερά να συγκροτεί τα βασικά όργανα και να παίρνει πλέον τη μορφή κόμματος.

Μάλιστα εγκρίθηκε ομόφωνα το μεταβατικό Πανελλαδικό Συντονιστικό που αριθμεί 238 μέλη και το οποίο αποτυπώνει τον πανελλαδικό οργανωτικό ιστό της Νέας Αριστεράς, δηλαδή, την εκπροσώπηση του κόσμου της μισθωτής εργασίας, των νέων κινημάτων, της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, της αυτοδιοίκησης και των δυναμικών τμημάτων της ελληνικής κοινωνίας.

Όσο για το νέο κόμμα του Πέτρου Κόκκαλη προχώρησε στην ανάδειξη προσωρινών οργάνων που θα οδηγήσουν το κόμμα στις Ευρωεκλογές και στη συνέχεια σε ιδρυτικό συνέδριο.

Με ομόφωνη απόφαση, εκλέχθηκαν 30 μέλη στο Πολιτικό  Συμβούλιο, ενώ μεταξύ αυτών είναι και ο Σερραίος Πάνος Γρέδης που δραστηριοποιείται σε Οικολογικές κινήσεις.


Πέταξαν την σκούφια τους στην Ελληνική Λύση από τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων

Αυτοί που τρίβουν τα χέρια τους για τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων είναι ο Βελόπουλος και η  Ελληνική Λύση.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το κόμμα εισπράττει από τη δυσαρέσκεια στο δεξιό και όχι μόνο ακροατήριο, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα.

Όλοι όσοι διαφωνούν με τις τελευταίες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης βρίσκουν καταφύγιο στο συγκεκριμένο κόμμα, ενώ αντίθετα η Νίκη ενώ έχει και την στήριξη της εκκλησίας, μοιάζει να μην εισπράττει όλα όσα θα περίμενε.

Στον συγκεκριμένο χώρο εμφανίζεται πλέον στις δημοσκοπήσεις και το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου, «Φωνή Λογικής», ενώ οι Σπαρτιάτες μοιάζουν να ..χάνονται!

Στο κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου εκφράζουν ικανοποίηση, όμως ακούω και διάφορα στελέχη που λένε ότι η εμφάνιση Λατινοπούλου σε ποσοστά από 1% και πάνω, είναι «τεχνητή», έτσι ώστε να λειτουργήσει ως ανάχωμα στη ραγδαία άνοδο του δικού τους κόμματος.

Πάντως ο διαγωνισμός στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο είναι μεγάλος, όπως και το ακροατήριο!
Κυρίως και με έμφαση τη Βόρεια Ελλάδα…

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου στην βιβλιοπαρουσίαση του Δημήτρη Τσιόδρα

Υποψήφια Ευρωβουλευτής η Βούλα Πατουλίδου – Χάνει την θέση του Αντιπεριφερειάρχη;

Δράση για το σχολικό εκφοβισμό τη Τετάρτη στο Νέο Σκοπό


Γιάννης Μυλόπουλος: Δημιουργία κοινωνικού μετώπου στην Κ. Μακεδονία

Επανεκλογή Κυρίζογλου με 66% στις εκλογές της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ)

Στις Σέρρες για αυτά που έρχονται αναζητείται… υπουργός!