Μπορεί να περιμέναμε πάνω από ένα μήνα αλλά επιτέλους βγήκε λευκός καπνός. Ο λόγος για το γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη το οποίο θα αναλάβει ο Μιχάλης Μπεκίρης υπό την Εποπτεία του Υφυπουργού Γιάννη Μπρατάκου.

vlahveis tzelepis

Ο επικεφαλής του Γραφείου, που όχι μόνο δεν θα καταργηθεί, αλλά θα ενισχυθεί ως δομή, μπορεί να είναι από την Αθήνα, αλλά ξέρει την Βόρεια Ελλάδα καλύτερα από τον καθένα.

Ο κ.Μητσοτάκης επέλεξε έναν από τους πιο στενούς συνεργάτες σαν διευθυντή του γραφείου του στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Μπεκίρης, θα βρίσκεται μάλιστα για μια φορά την εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη για τα ζητήματα του Γραφείου και φυσικά της περιοχής, ενώ όλη η δομή θα λειτουργεί υπό την εποπτεία του υφυπουργού Παρά τω Πρωθυπουργώ, κ. Γιάννη Μπρατάκου, στη θεσμική αρμοδιότητα του οποίου είναι και η συγκεκριμένη δομή.

Εκείνος όμως που θα αναλάβει να τρέξει το Γραφείο και να δημιουργεί την ατζέντα του είναι ο Θεσσαλονικιός οικονομολόγος, Γιάννης Παπαγεωργίου, που ανήκει στη νέα γενιά στελεχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη και έχει κεντρική θέση στον κομματικό μηχανισμό της Πειραιώς.

Επικοινωνιακή υπεύθυνη η Έλενα Σώκου στο Γραφείο του Μητσοτάκη στην Θεσσαλονίκη

frastanlis giantsios

Επικοινωνιακά βέβαια το Γραφείο θα το αναλάβει η δημοσιογράφος, Έλενα Σώκου, που είναι και υπεύθυνη για τα περιφερειακά ΜΜΕ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το πως και το γιατί το Γραφείο κρίθηκε ότι πρέπει να συνεχίσει ενισχυμένο τη λειτουργία του, δεν το ξέρω, αλλά είναι δεδομένο πως είναι κρίσιμο να αποτελέσει έναν δίαυλο συνεχούς και αξιόπιστης επικοινωνίας με τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση των θεμάτων όχι μόνο της Θεσσαλονίκης, αλλά της ευρύτερης περιοχής, αλλά και ως μια δομή που θα αναδεικνύει ζητήματα, ενώ θα επιδιώκει την επίσπευση λύσεων σε ζητήματα που ανακύπτουν παρέχοντας στον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση την εικόνα της τοπικής κοινωνίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι όποιες ενστάσεις και αμφιβολίες εκφράστηκαν για την αξία της συγκεκριμένης δομής «εξαφανίστηκαν» από τη στιγμή που για μια σειρά από ζητήματα ουσίας στην περιοχή η ενημέρωση που είχε ο ίδιος ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση αποδείχτηκε ελλειμματική.

Όπως για παράδειγμα η άνοδος του κόμματος «ΝΙΚΗ», που στην Αθήνα έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, διότι δεν υπήρχε η σχετική ενημέρωση και επαφή με την τοπική κοινωνία στη Βόρεια Ελλάδα.

Συνεπώς από τη στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να πάρει τη βουλευτική έδρα του στην Α’ Θεσσαλονίκης κατέστη σαφές ότι το Γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη θα αποκτούσε νέα υπόσταση και αυξημένες αρμοδιότητες με ουσιαστικό ρόλο.


Θα μου πείτε όλοι οι άλλοι , οι υπεύθυνοι και πάνω από όλα οι βουλευτές δεν έβλεπαν τι γινόταν πριν τις εκλογές;

Ή δεν βλέπουν σήμερα τι γίνεται με τις ταυτότητες;
Βλέπουν πως δεν βλέπουν, αλλά κάνουν την …πάπια!


Γιατί προφανώς όλο και κάτι «τσιμπάνε» και αυτοί από το χαμό!
Ή έχω άδικο;

Ομόφωνη συμφωνία τριών σημείων για το «Flyover»!

Απαλλάσσονται από εκτιμητικά τέλη πυρόπληκτοι κτηνοτρόφοι!