Μπορεί ο εορτασμός για την Παγκόσμια Εβδομάδα προώθησης του μητρικού θηλασμού να πέρασε (1-7/11), όμως ο Δήμος Καλαμαριάς συνεχίζει την προσπάθεια ενημέρωσης και στήριξης των υποψήφιων γονέων, αναγνωρίζοντας την ανεκτίμητη αξία αυτής της διαδικασίας.

Μ’ αυτό το σκεπτικό θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στις 11/11/2021 από  τις 18:00 έως και τις 20:00 στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (Δημαρχείο), όπου εξειδικευμένοι επαγγελματίες υγείας του Κέντρου Υγείας 25ης Μαρτίου θα μοιράσουν έντυπο υλικό και θα ενημερώσουν τους υποψήφιους γονείς για την αξία του μητρικού θηλασμού, τη βρεφική διατροφή καθώς και για την Ψυχοκινητική Ανάπτυξη του παιδιού.

«Ο μητρικός θηλασμός είναι η πιο τρυφερή και όμορφη διαδικασία, που συμβάλλει στο να χτιστεί η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ μητέρας και παιδιού.

Όλες οι μανούλες μπορούν να επιμείνουν ακόμη κι όταν οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές, αλλά και οι νέοι μπαμπάδες μπορούν να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Ας μην ξεχνάμε ότι το μητρικό γάλα αποτελεί θησαυρό για την υγεία και την ανάπτυξη του παιδιού, κάτι που επισημαίνουν όλοι οι παιδίατροι» δήλωσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Εύα Ντόντη- Μπανιώρα.