Ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Νίκος Ταχιάος συναντήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα.


Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Ταχιάος δήλωσε τα ακόλουθα:

«Υποδέχτηκα στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών τον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβα.

Είμαι βέβαιος ότι ο κ. Ζέρβας θα συμφωνήσει ότι η κατάληξη της σημερινής συνάντησης ήταν ιδιαίτερα θετική, κάτι που νομίζω ότι ούτως ή άλλως περίμενε, έχοντας την εμπειρία της συνεργασίας μας από την προηγούμενη θέση.

Η Θεσσαλονίκη αποτελεί βασική προτεραιότητα της προσωπικής μου συμβολής στο συλλογικό έργο της Κυβέρνησης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι Βουλευτής Θεσσαλονίκης, κάτι που μαρτυρά το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του ίδιου και της Νέας Δημοκρατίας για την πόλη.

Επίσης, οι άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα βρίσκουν πάντα την πόρτα του Υπουργείου ανοιχτή.


Προφανώς, στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν το θέμα του Μετρό.

Ανακοίνωσα στον Δήμαρχο ότι ήδη η σύμβαση της «Ελληνικό Μετρό ΑΕ» με τον ανάδοχο λειτουργίας έχει σταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενός υποδειγματικού και διαφανέστατου διαγωνισμού, για την επιτυχία του οποίου οφείλω να ευχαριστήσω τις συμμετέχουσες εταιρείες που επέδειξαν ιδιαίτερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα, τόσο στις προσφορές τους όσο και στην φάση της αξιολόγησης.

Η λειτουργία του Μετρό μέσα στο 2024 είναι σίγουρο ότι θα ανοίξει μια νέα σελίδα στην ατζέντα της πόλης και γι’ αυτό αποτελεί προτεραιότητα αυτή τη στιγμή στο Υπουργείο.

Στον σκοπό αυτόν, με επικεφαλής τον Χρήστο Σταϊκούρα και με τη συνδρομή της συναδέλφου Υφυπουργού κας Χριστίνας Αλεξοπούλου, αφιερώνουμε όλοι το σύνολο των δυνάμεων μας».

Πρώτα η Θεσσαλονίκη για την νέα κυβέρνηση!

Οι Υπουργοί και Υφυπουργοί της Βόρειας Ελλάδας!