Το “Μνημόνιο Κατανόησης” μεταξύ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του υπουργείου Γεωργίας της Ινδίας,

το οποίο κατατέθηκε χθες και ψηφίζεται την προσεχή Τρίτη από τη Βουλή ήταν το κύριο θέμα της σημερινής συνάντησης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη και του Ινδού πρεσβευτή στην Αθήνα, Rudrendra Tandon.

Τo μνημόνιο αφορά τη συνεργασία  μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της γεωργίας, καθώς και την  ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας μεταξύ του ΥΠΑΑΤ και του Υπουργείου Γεωργίας και Αγροτικής Πρόνοιας της Ινδίας για τη στήριξη, την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του τομέα της γεωργίας και την επίτευξη βιώσιμης αγροτικής ανάπτυξης.

Στόχος είναι να ενισχυθούν τομείς όπως η φυτική παραγωγή, η γεωργία ακριβείας, η ασφάλεια τροφίμων και η κλιματική κρίση.

Οι κύριοι Αυγενάκης και Tandon, συζήτησαν, επίσης, για την επίσκεψη του Υπουργού  Ιχθυηρών, Κτηνοτροφίας και Γαλακτοκομίας Parshottam Rupala στην Αθήνα στις 9 Ιανουαρίου.

Οι επαφές αποτελούν συνέχεια της επίσκεψης του Ινδού πρωθυπουργού Narendra Modi στην Ελλάδα και της συνάντησης του με τον  πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Είναι μια επίσκεψη – ορόσημο, που σηματοδοτεί τη βούληση και των δύο χωρών να επανεκκινήσουν, να διευρύνουν τις ελληνο-ινδικές σχέσεις, αλλά και να εδραιώσουν την οικονομική συνεργασία τους.

Κώστας Μπούμπας :Υπάρχει ασυδοσία στην αγορά παρά τους ελέγχους

Ο Δήμος Σερρών στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia  ‘23

Ο Κώστας Μπούμπας για την αξιοποίηση των εποχικών πυροσβεστών