Ο Same84 δημιούργησε ξανά μια απο τις μεγαλύτερες τοιχογραφίες στην καρδιά της Θεσσαλονίκης , αυτη τη φορά στον τοιχο του Ιποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, αφιερωμένη στα 40 χρόνια του ΚΕΘΕΑ-ΙΘΑΚΗ και στα πλαίσια των δημόσιων τοιχογραφιών της UrbanAct.

 H παρούσα τοιχογραφία του Same84 ακολουθεί τις μεγάλες του δημιουργίες στο ΑΧΕΠΑ και βρίσκεται επί της κεντρικής εισόδου  του Νοσοκομείου επί της Κωνσταντινουπόλεως.

Η εμβληματική αυτή τοιχογραφία του, δημιούργησε ένα ακόμη χώρο τέχνης για το Ιπποκράτειο, για τους εργαζόμενους, τους επισκέπτες και τους διερχόμενους περαστικούς.

Η θεματική του “περνάει” από το γκρι χρώμα σε έναν καταιγισμό χρωμάτων με όλους τους συμβολισμούς που αυτό δημιουργεί στον καθένα μας.   

 Όπως αναφέρει ο Same84 “…με μεγάλη χαρά αγκάλιασα αυτή την πρόσκληση, προκειμένου να περάσουμε ένα πολύ σημαντικό μήνυμα για όλες τις ηλικίες και φύλα. Είναι σημαντικό να υπενθυμίζεις στον κόσμο καθημερινά οτι ποτέ δεν είναι αργά για μια αλλαγή στη ζωή μας”.

Η τοιχογραφία υλοποιήθηκε με την πρόσκληση και στήριξη του ΚΕΘΕΑ-ΙΘΑΚΗ για τα 40 χρόνια προσφοράς του στο κοινωνικό σύνολο και με την φιλοξενία της Διοίκησης του Ιπποκρατείου Γενικού Νοσοκομείου.

O Same84 είναι από τους σημαντικότερους εικαστικούς της γενιάς με παρουσία μεγάλων τοιχογραφιών ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Δηλώνει παρόν με τα έργα του απο το 1996 έχοντας δημιουργήσει πάνω από 150 τοιχογραφίες σε όψεις κτιρίων που μπορει κανεις να συναντησει σχεδον σε ολη την Ελλάδα.

Η UrbanAct για πολλά χρόνια παρεμβαίνει με τις δράσεις της σε δημόσιους χώρους (σχολεία, νοσοκομεία κ.α.), με τοιχογραφίες που ανακαινίζουν αισθητικά τους χώρους, ”εκπέμπουν” μηνύματα,

ομορφιά και αισιοδοξία, σε συνεργασία με καλλιτέχνες που προσφέρουν το έργο τους και την ενσυναίσθησή τους για τη γνώση, το σεβασμό στη διαφορετικότητα, τη χαρά της ζωής, της συνεργασίας και  της αλληλοβοήθειας.

Η αναβίωση του αρχαίου ελληνικού δράματος στα Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας

Δήμος Βισαλτίας: Συνεχείς επισκέψεις Βούλγαρων προσκυνητών στη Νιγρίτα

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ»: Στάση Εργασίας τη Παρασκευή