Τουλάχιστον άκομψη ήταν η ανακοίνωση της ΝΔ για την εκλογή του Λάζαρου Κυρίζογλου στη θέση του νέου προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

mpolaris-georgoulas

Και αυτό γιατί απλά αφιέρωσε μόλις μία πρόταση για να συγχαρεί και να ευχηθεί καλή επιτυχία στον δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης για τα νέα του καθήκοντα, ενώ έσπευσε να ανακοινώσει ότι «μετά τη μάχη των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών τον προσεχή Οκτώβριο η Νέα Δημοκρατία θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, στις επόμενες εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΚΕΔΕ!

Κι αυτό ενώ μόλις έξι ώρες νωρίτερα ο Λάζαρος Κυρίζογλου είχε εκλεγεί -για πρώτη φορά στα χρονικά της ΚΕΔΕ- ομόφωνα από το σύνολο των μελών του διοικητικού συμβουλίου, με τους συναδέλφους του επικεφαλής των αντίπαλων παρατάξεων να μιλούν με τα καλύτερα λόγια γι’ αυτόν και να του δίνουν τη θετική τους ψήφο.

Τι θα άλλαζε αν η ΝΔ ανακοίνωνε τη δεδομένη προτίμησή της κάποιους μήνες αργότερα;


Επιπλέον, το να προκαταλαμβάνει κανείς το αποτέλεσμα της κάλπης στον δήμο Αθηναίων, όσο κι αν τα προγνωστικά είναι σαφώς υπέρ του Κώστα Μπακογιάννη, δεν είναι και η επιτομή της πολιτικής ορθότητας…


Μα τόση βιασύνη…


Ή έχουμε άδικο;

Λάζαρος Κυρίζογλου: Πρώτα πιάνουμε τα ψάρια και μετά τα … τηγανίζουμε!

sarafidis-papamichalis

Την πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να στηρίξει τον Κώστα Μπακογιάννη για πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας σχολίασε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Smile και  την εκπομπή «Τα Εν Οίκω Εν Δήμω» με τη δημοσιογράφο Σοφία Γαλάνη. 

Ο κ. Κυρίζογλου έκανε λόγο για πρωτοφανή πράγματα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ και από κανένα κόμμα στην ιστορία της αυτοδιοίκησης.

Δηλαδή, πριν γίνουν οι δημοτικές εκλογές, πριν δούμε τα αποτελέσματα να λέμε τι θα κάνουμε μετά τις δημοτικές εκλογές».


Στη συνέχεια ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης πρόσθεσε με νόημα ότι «εγώ δεν βάζω το τηγάνι στη φωτιά, να καεί το λάδι να αρπάξει φωτιά και το σπίτι και μετά πάω να πιάσω τα ψάρια.

Πρώτα πιάνεις τα ψάρια και μετά τα τηγανίζεις.

Εδώ ορισμένοι, τα ψάρια είναι στο γιαλό, δηλαδή, δεν έγιναν ακόμη οι δημοτικές εκλογές και αυτοί βάλαν τηγάνι στη φωτιά. Αυτό έχω να πω»

Για την ΚΕΔΕ και τον Μπακογιάννη μέγα λάθος της Ν.Δ.

Από την πλευρά μου δεν μπορώ πάντως να μη δώσω δίκιο στον Λάζαρο Κυρίζογλου για την αντίδραση στην άκομψη (sic) ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Νέας Δημοκρατίας, μετά την εκλογή του ως προέδρου της ΚΕΔΕ.

Η ανακοίνωση είναι συγχαρητήρια προς τον δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης και μάλιστα η ΝΔ “του εύχεται ολόψυχα καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα και στο έργο του”.

Πώς θα μπορούσε να γίνει αλλιώς από τη στιγμή που ο κ. Κυρίζογλου είναι γαλάζιος μέχρι το κόκκαλο και δεν κράτησε πικρίες από την υποστήριξη της ΝΔ στον αντίπαλό του, Δημήτρη Παπαστεργίου, στις εκλογές της ΚΕΔΕ;

Από την άλλη, στη συνέχειά της η ανακοίνωση αναφέρει πως “μετά τη μάχη των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών τον προσεχή Οκτώβριο η Νέα Δημοκρατία θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη στις επόμενες εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΚΕΔΕ”.

Τώρα γιατί χρειαζόταν να μας ενημερώσουν για το τι θα κάνουν μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές με την ΚΕΔΕ στη ΝΔ δύσκολα να το καταλάβουμε, διότι οι νέοι δήμαρχοι δεν ορίζονται, εκλέγονται.

Και επίσης ήταν και άκομψη η στάση απέναντι στον κ. Κυρίζογλου.
Σαν να του λένε μπράβο, αλλά μη χαίρεσαι κιόλας.
Σε κανένα τρίμηνο θα κάθεται άλλος στη θέση σου.


Και πολύ σωστά ο κ. Κυρίζογλου δεν το κατάπιε..
Και καλά έκανε…


Δηλαδή πριν γίνουν οι δημοτικές εκλογές, πριν δούμε τα αποτελέσματα να λέμε τι θα κάνουμε μετά τις δημοτικές εκλογές».


Όσο για αυτό που είπε σχετικό με τα ψάρια, ήταν γεμάτο … νόημα!

Τάσος Χατζηβασιλείου: Η Νέα Δημοκρατία οδηγεί την Ελλάδα μπροστά!

Πέτυχε στις Σέρρες η παρουσίαση του Βιβλίου του Μάρκου Μπόλαρη!