Ο πρώην υπουργός Υποδομών και βουλευτής Σερρών Κώστας Αχ. Καραμανλής ανέβηκε στο βήμα της Βουλής για να τοποθετηθεί στη πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ, και υπέγραψαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας.

Ο Κώστας Καραμανλής μίλησε θεσμικά στη βουλή για όσα του καταλογίζει η αντιπολίτευση για την τραγωδία στα Τέμπη κατά τη συζήτηση για την πρόταση μομφής προς την κυβέρνηση.

karamanlis tempi vouli ezgif.com resize 11zon

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Υποδομών αρχικά αναφέρθηκε στη μνήμη όσων χάθηκαν στο δυστύχημα των Τεμπών και στις οικογένειές τους.

«Κανείς μας, πόσο μάλλον εγώ, δεν μπορώ να νιώσω τον πόνο για την απώλειά τους. Αλλά σημαίναι και συνειδητή αποχή από την εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου. Κανείς δεν θέλει να λάμψει η αλήθεια περισσότερο από εμένα.

Από τον Οκτώβριο είχα ζητήσει να καταθέσουν πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τα Τέμπη. Δεν κρύφτηκα και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία.

Οι μάσκες έχουν πέσει.

Αν κάποιοι καθυστέρησαν είναι όσοι είχαν την ευθύνη το 2016, 2017, 2018.

Ούτε όμως τελείωσαν την σύμβαση ούτε την σταμάτησαν. Ενέπλεξαν το ελληνικό δημόσιο σε μία περιπέτεια.

Το είχαν καταστήσει υπαίτιο των καθυστερήσεων. Ήταν πολλά τα μοιραία λάθη.

Κατηγορείτε εμένα για συγκάλυψη ενώ παραιτήθηκα αμέσως.

Ανέλαβα την πολιτική ευθύνη που είναι εξορισμού αντικειμενική. Συγκάλυψη είναι να διασπείρεις ψευδείς ειδήσεις και να διαστρεβλώνεις σκόπιμα την αλήθεια για να επιβιώνεις πολιτικά.

Να πατάς στον ανθρώπινο πόνο, να υποσκάπτεις θεσμούς.

Νομίζετε ότι δεν πονάω όπως κάθε Έλληνας;

Σε ότι αφορά την σύμβαση 717 ο κ. Καραμανλής είπε ότι όταν έφτασε στα χέρια του όφειλε να την ολοκληρώσει, αντί να την ακυρώσει.

«Επτά φορές παραβιάστηκε ο Γενικός Κανονισμός Κυκλοφορίας, που είναι το Ευαγγέλιο του Σιδηροδρόμου» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τη μοιραία νύχτα είχαμε συσσώρευση λαθών και κατ’ εξακολούθηση παραβίαση των κανονισμών ανέφερε ακόμα ο βουλευτής της ΝΔ.

Ανέλαβα την πολιτική ευθύνη…

Συγκάλυψη είναι η διασπορά ψευδών ειδήσεων να πατάς στον ανθρώπινο πόνο να διαχέεις το μίσος από σκοτεινούς μηχανισμούς στο διαδίκτυο.

Νομίζετε ότι δεν ανατριχιάζω όταν αναλογίζομαι το δράμα τόσων οικογενειών; διερωτήθηκε. Από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε στο σημείο της τραγωδίας, τόσο εγώ όσο και ο πρωθυπουργός.

Αυτές οι εικόνες δεν θα σβήσουν ποτέ από τη μνήμη μου.

Εμείς δεν παίξαμε πολιτικό θέατρο όπως άλλοι έκαναν στο Μάτι, παραιτήθηκα αμέσως, γεγονός ασυνήθιστο για τα πολιτικά πράγματα της εποχής μας… Με πονάει περισσότερο που δεν καταφέραμε να ξεριζώσουμε νοσηρές νοοτροπίες της ανευθυνότητας.

Σκύβω με σεβασμό στις οικογένειες των θυμάτων, κανείς, πόσω μάλλον εγώ, δεν μπορώ να νοιώσω τον πόνο για την απώλειά τους δήλωσε ο κ. Καραμανλής στην τοποθέτησή του στη Βουλή.

Απόλυτος σεβασμός, όμως, σημαίνει και συνειδητή αποχή από την εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου. Κανείς σε αυτή την αίθουσα δεν επιθυμεί να λάμψει η αλήθεια περισσότερο από εμένα, είπε.

Έριξαν και λάσπη στο εκλογικό σώμα επειδή με τίμησαν με την ψήφο τους ενώ ο αρχηγός τους δεν εξελέγη και πήραν 17%.

Επαναλαμβάνω: δεν κρύφτηκα ποτέ, ούτε κρύβομαι τώρα, πίσω από καμιά βουλευτική ασυλία.

Καμιά βουλευτική ασυλία δεν έχω για τα Τέμπη ανέφερε ο κ. Καραμανλής. Το θέμα υπάγεται στο άρθρο 85 του Συντάγματος.

«Όχι, ο Καραμανλής δεν έχει ποινικές ευθύνες για τα Τέμπη -Προκαλεί αηδία η πολιτική εκμετάλλευση»: Ανάρτηση-ποταμός του Α. Γεωργιάδη

Συνάντηση γνωριμίας της Procredit Bank με τον επιχειρηματικό κόσμο των Σερρών

Βίκυ Πανταζή: Το αποτέλεσμα που θα δείτε στη σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών θα είναι εξαιρετικό!

Ο Στέργιος Γαλάνης ειδικός Συνεργάτης της κ. Μητλιάγκα

Συντονιστής ο Χατζηβασιλείου στην εκδήλωση της ΝΔ για τις ευρωεκλογές στη Θεσσαλονίκη

Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για την αναβάθμιση του ΚΕΦΙΑΠ Νιγρίτας

Απορρίφθηκε η ένσταση των Φάκκα, Αντωνίου, Καριπίδη και Μαλλιαρά


Στο Δήμο Σερρών ξαναγυρίζει το θέμα των φωτιστικών LED

Ερωτήματα της Ευαγγελίδου για την ακύρωση της Πανεπιστημιάδας από το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών

Δημήτριος Βαρτζόπουλος: Οι γιατροί θα έχουν και ιατρεία και θα μπορούν να εργάζονται στο ΕΣΥ

Χωρίς μπάντα ο Δήμος Σερρών για ακόμα μια επέτειο..