Το κόμμα «Σπαρτιάτες» «κόπηκε» από τον Άρειο Πάγο και τελικά δεν θα συμμετάσχει στις επικείμενες ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024.

Καλλιόπη Ευαγγελίδου Ευρωεκλογές Πλεύση Ελευθερίας Ειρήνη Ζαπάρα

Ενώ τελικά, 31 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων από τα 46 που αρχικά είχαν δηλώσει συμμετοχή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, πήραν το πράσινο φως από το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου για να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές.


Τα υπόλοιπα 14 κόμματα δεν κατέβαλαν το προβλεπόμενο από την εκλογική νομοθεσία παράβολο των 20.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να τεθούν αυτομάτως έξω από την εκλογική αναμέτρηση.

Κι αυτό γιατί σύμφωνα με το νόμο 5083/2024, τα κόμματα που υποβάλλουν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αίτημα υποψηφιότητας στις Ευρωεκλογές υποχρεούνται μαζί να καταθέσουν ηλεκτρονικό παράβολο 20.000 ευρώ.

Και εάν δεν κατατεθεί το επίμαχο παράβολο, η αίτηση συμμετοχής του στις Ευρωεκλογές θεωρείται απαράδεκτη!

Σπύρος Μισιρλής Κώστας Μπέγος

Όσο για το ποσό του παραβόλου επιστρέφεται εφόσον οι συνδυασμοί τους κόμματος λάβουν ποσοστό 1,5% τουλάχιστον του συνόλου των εγκύρων ψηφοδελτίων.
Δηλαδή μόλις τα επτά με οκτώ από τα 31 κόμματα που θα συμμετέχουν…

Ο πρώην «Σπαρτιάτης» Κωνσταντίνος Φλώρος έκανε την Βουλή γυαλιά – καρφιά

spartiates kopikan evroekloges floros

Στην ολομέλεια της Βουλής συζητείτο χθες το αίτημα άρσης της ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου έπειτα από μήνυση του πατέρα του βουλευτή κ. Φλώρου σχετικά με ανώνυμους λογαριασμούς στο twitter που τον υβρίζουν.

Την ώρα όμως που ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, κ. Χήτας, ανακοίνωσε ότι είναι υπέρ της άρσης ασυλίας μιας και δεν σχετίζεται ο κ. Βελόπουλος με τη μήνυση, πετάχτηκε ο κ. Φλώρος και είπε ότι αυτό θα το κρίνει το δικαστήριο.

Μετά την παρέμβαση αυτή, οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης άρχισαν να βρίζουν τον Κωνσταντίνο Φλώρο και μάλιστα οι κακές γλώσσες λένε ότι ο Βασίλης Γραμμένος είπε προς τον ανεξάρτητο βουλευτή «εσένα θα σου γαμ… τη μανούλα, θα σε στείλω φυλακή με βραχιολάκια» και τον Κωνσταντίνο Φλώρο να του απαντά «έλα έξω να μου τα πεις».

Οι δύο άνδρες στη συνέχεια συναντήθηκαν στο περιστύλιο, με τον Κωνσταντίνο Φλώρο να πιάνει από τον γιακά τον Βασίλη Γραμμένο, να τον γρονθοκοπεί και να τον πετάει κάτω.

Μετά το πρωτοφανές επεισόδιο ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, διέταξε την απομάκρυνση του Κωνσταντίνου Φλώρου από το κοινοβούλιο με τη συνδρομή της φρουράς ενώ εισηγήθηκε στο Σώμα τον 15θήμερο αποκλεισμό του ανεξάρτητου βουλευτή από κάθε εργασία της Βουλής. 

Στην συνέχεια ο Κωνσταντίνος Φλώρος, προσήχθη από την φρουρά της Βουλής και οδηγήθηκε με την διαδικασία του αυτοφώρου στην ΓΑΔΑ , μιας και έχει παραβεί το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα σύμφωνα με το οποίο αποτελεί κακούργημα η βιαιοπραγία εναντίον βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Τα υπόλοιπα αύριο και το τέλος στα …δικαστήρια!
Παρέα με τον Βελόπουλο…

Αυξημένο ενδιαφέρον της Κίνας για εισαγωγές ελληνικών ΠΟΠ και άλλων αγροτικών προϊόντων 

Ο Κώστας Μπούμπας για την αντιμετώπιση των Πολυεπίπεδων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας συζητά με τη “Sophia the Robot”

Δήμος Εμμανουήλ Παππά: Η Φιλαρμονική Πεντάπολης ταξιδεύει στο Μεσολόγγι!

Γέμισε κόσμο στις Σέρρες η παρουσίαση του βιβλίου ”ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΟΧΑΣΜΟΙ” του Γιάννη Μαγκριώτη

Κώστας Καραμανλής: 26 χρόνια χωρίς τον ηγέτη Κωνσταντίνο Καραμανλή