Ένα ακόμα βήμα προς την κατασκευή του κολυμβητικού συγκροτήματος στο πρώην στρατόπεδο «Μ. Αλέξανδρος» στους Αμπελόκηπους ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου.

Λάζαρος Κυρίζογλου Ένα ακόμα βήμα για την κατασκευή του κολυμβητικού συγκροτήματος στους Αμπελόκηπους
Λάζαρος Κυρίζογλου Ένα ακόμα βήμα για την κατασκευή του κολυμβητικού συγκροτήματος στους Αμπελόκηπους

Εγκρίθηκε η αύξηση της χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για τα έργα «Ανάπλαση των οδών Φιλιππουπόλεως-Βενιζέλου-Δαβάκη» και «Κατασκευή Βιοκλιματικού/Ενεργειακά αυτόνομου Κολυμβητικού συγκροτήματος» στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης από €34.000.000 σε €44.800.000.

O Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης με την υπ’ αριθμ. 8202 / ΔΤΥ 1229/ 07.04.2022 Αίτηση Χρηματοδότησης αιτήθηκε, στο Πρόγραμμα Επενδύσεων του Ταμείου Ανάκαμψης, το ποσό των 44.800.000€, για την κατασκευή των παραπάνω έργων. Με την Αριθμ. ΥΠΕΝ/ΓΓΧΣΑΠ/56033/57 (ΦΕΚ 3407 Β/ 20.5.2023) κοινή απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη, του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωνσταντίνου Σκρέκα και του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νικόλαου Ταγαρά εγκρίθηκε το ποσό των 34.000.000€.

Ήδη το έργο με τίτλο «Ανάπλαση των οδών Φιλιππουπόλεως – Βενιζέλου – Δαβάκη του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης» με το ποσό των 12.800.000€ είναι σε διαδικασία ανάθεσης συμβάσεων.

Ο προϋπολογισμός του έργου «Κατασκευή Βιοκλιματικού/Ενεργειακά αυτόνομου Κολυμβητικού συγκροτήματος Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης» είναι 32.000.000€ , ποσό που υπολειπόταν από το ήδη εγκεκριμένο ποσό.

Με την υπ’ αριθμ. ΥΠΕΝ/ΓΓΧΣΑΠ/122461/108 Κοινή Υπουργική Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νικόλαου Παπαθανάση, του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρου Σκυλακάκη και του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νικόλαου Ταγαρά, εγκρίθηκε το ποσό των 44.800.000€.

Με το παραπάνω ποσό, η κατασκευή του μεγάλου βιοκλιματικού κολυμβητικού συγκροτήματος και αστικών αναπλάσεων στο πρώην Στρατόπεδο «Μ. Αλέξανδρος» στη Δ.Κ. Αμπελοκήπων μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Η δημοπράτηση του έργου θα γίνει σύντομα στο προσεχές χρονικό διάστημα. 

Ύστερα από αγώνες δεκαετιών, ένα έργο πνοής για το Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης και για τη Δυτική Θεσσαλονίκη ευρύτερα παίρνει σάρκα και οστά.

Το έργο θα είναι η πρώτη μεγάλη και σημαντική παρέμβαση της Ελληνικής πολιτείας στις αθλητικές υποδομές της Θεσσαλονίκης μετά από 50 χρόνια και η κατασκευή αυτού του υπερτοπικής σημασίας κολυμβητικού συγκροτήματος θα εξυπηρετεί, για τα αθλήματα του υγρού στίβου, όχι μόνο τις ανάγκες της Θεσσαλονίκης αλλά και της Βόρειας Ελλάδας.

Θα είναι το μοναδικό πλήρες και λειτουργικό κολυμβητικό συγκρότημα της πόλης στο οποίο θα μπορούν να διεξαχθούν διεθνείς αγώνες και  για την κατασκευή του κολυμβητικού συγκροτήματος υπάρχει εξασφαλισμένος χώρος χωρίς ιδιοκτησιακά προβλήματα.

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης ευχαριστεί τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νικόλαο Παπαθανάση για τη συμβολή τους.

Σίμος Δανιηλίδης: Οι εκλογές πέρασαν, τα έργα προχωρούν και νέα ξεκινούν!

ΠΚΜ: Ντίνος Κούης – Αθηνά Αηδονά “βολεύονται” και οι δύο με μια κίνηση!

Βαγγέλης Παπαμιχάλης: Άθλιοι οι μισθοί και οι εργασιακές σχέσεις των ιατρών!

Βόλος – Πανσερραϊκός 1-0: Νίκη με Μωραϊτη για τους Θεσσαλούς