Σύμφωνα με το δήμαρχο Νεάπολης Συκεών δεν υπάρχει ελεύθερη διέλευση με απόφαση της «Εγνατίας Οδού ΑΕ».

Την «Εγνατία Οδό ΑΕ» για απαράδεκτη συμπεριφορά, καταγγέλλει ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, αναφέροντας ότι επιμένει να ζητά διόδια από τα δημοτικά οχήματα που σπεύδουν να βοηθήσουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Η καταγγελία του έγινε με αφορμή την αποστολή στην Αλεξανδρούπολη, καδοπλυντηρίου του δήμου Νεάπολης Συκεών,

προκειμένου να λειτουργήσει ως κινητή αποθήκη νερού για να προμηθεύει τα πυροσβεστικά οχήματα που επιχειρούν να θέσουν υπό έλεγχο την καταστροφική πυρκαγιά στην περιοχή.

Το κείμενο της καταγγελίας Δανιηλίδη έχει ως εξής:

«Με αφορμή την αποστολή στην Αλεξανδρούπολη ενός καδοπλυντηρίου του δήμου Νεάπολης-Συκεών προκειμένου να λειτουργήσει ως κινητή αποθήκη νερού για να προμηθεύει τα πυροσβεστικά οχήματα που επιχειρούν να θέσουν υπό έλεγχο την καταστροφική πυρκαγιά στην περιοχή, γίναμε για δεύτερη φορά μάρτυρες της απαράδεκτης συμπεριφοράς της διοίκησης της δημόσιας «Εγνατίας Οδού ΑΕ».

Σε πλήρη παραφωνία με το κλίμα αλληλεγγύης και υποστήριξης στους πυρόπληκτους που υπάρχει όχι μόνο εντός Ελλάδας αλλά και διεθνώς, οι διοικούντες την Εγνατία Οδό επιμένουν να απαιτούν από τους οδηγούς δημοτικών οχημάτων τα οποία φέρουν τις χαρακτηριστικές πορτοκαλί πινακίδες του δημοσίου να καταβάλουν το αντίτιμο των διοδίων,

ενώ οι ίδιοι εξηγούν πως ταξιδεύουν προκειμένου να βοηθήσουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών!

Το ίδιο συνέβη πριν από λίγες ημέρες σε πυροσβεστικά οχήματα του δήμου μας που αξιοποιεί η εθελοντική ομάδα ΕΔΟΜΑΚ την ώρα που κατευθυνόταν σε πυρκαγιά στη Δορκάδα.

Προφανώς, οι υπεύθυνοι της Εγνατίας Οδού κρίνουν σημαντικότερο αυτή τη στιγμή να πληρωθεί ένα ακόμη αντίτιμο διοδίων από την τσέπη εργαζομένων και εθελοντών από την ίδια την πράξη όσων διαθέτουν προσωπικό χρόνο και διακινδυνεύουν τη σωματική τους ακεραιότητα για να σώσουν τη χώρα από τις φλόγες.

Η διοίκηση της «Εγνατία Οδός Α.Ε» θα έπρεπε ήδη να έχει ζητήσει συγγνώμη για την απαράδεκτη συμπεριφορά της και να υιοθετήσει στο εξής την ατέλεια για τα οχήματα του δημοσίου που έχουν επιστρατευτεί για να συνδράμουν στην κατάσβεση των πύρινων μετώπων ανά την Ελλάδα.

Αλλιώς εκτίθενται ανεπανόρθωτα τόσο απέναντι στον ελληνικό λαό που καταβάλλει καθημερινά κανονικά το αντίτιμο στους σταθμούς των διοδίων και θα πρέπει να λογοδοτήσουν τόσο σε αυτόν όσο και στην ηγεσία του υπουργείου Υποδομών.

Αν επιμένουν στην αδικαιολόγητη και μάλλον αντικοινωνική επιλογή τους υπάρχει και ο δρόμος της παραίτησης…

Αλλιώς ή πρέπει να λογοδοτήσει η ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου ή να αναλάβει να «παραιτήσει» τη διοίκηση της ΑΕ του ελληνικού δημοσίου».

Φωτιά στον Έβρο: Σε πλήρη λειτουργία από το απόγευμα το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης