Κάθε χρόνο οι αγρότες βγάζουν τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών διεκδικώντας τη στήριξη του εισοδήματός τους, αλλά και την καταβολή αποζημιώσεων για τις ζημιές που προκλήθηκαν στις καλλιέργειές τους.

Σεφτέ στις κινητοποιήσεις φέτος κάνουν οι αγρότες της Καρδίτσας, με φόντο τις καταστροφικές επιπτώσεις των πλημμυρών του Σεπτεμβρίου και τις καθυστερήσεις σε αποζημιώσεις και έργα αποκατάστασης.

Στις 10 του Δεκέμβρη στη Λάρισα θα αποφασιστούν οι συντονισμένες πανελλαδικές κινητοποιήσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων για όλα τα προβλήματα που υπάρχουν και στην συνέχεια σειρά παίρνει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων με επίκεντρο περιοχές της χώρας που καλλιεργούν δενδρώδεις καλλιέργειες και έμειναν εκτός συνδεδεμένων ενισχύσεων

Καρδίτσα αγροτικές κινητοποιήσεις 2
Καρδίτσα αγροτικές κινητοποιήσεις 2

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου βγαίνουν τα τρακτέρ στους δρόμους

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου θα αρχίσουν να βγάζουν τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών οι αγρότες του κάμπου της Καρδίτσας, με φόντο τις καταστροφικές επιπτώσεις των πλημμυρών του Σεπτεμβρίου και τις καθυστερήσεις σε αποζημιώσεις και έργα αποκατάστασης.

Μαλλιαράς Αγοραστός
Μαλλιαράς Αγοραστός

Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη υπό την ομπρέλα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας στον Παλαμά, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι Αγροτικών Συλλόγων και αγρότες, που δεν πήραν τις προκαταβολές για τις ζημιές και φυσικά τα τελικά ποσά που θα δοθούν δεν θα αντιστοιχούν στο 100% της ζημιάς.

Αντίστοιχα πανελλαδική αγροτική κινητοποίηση με τρακτέρ στους δρόμους, διοργανώνεται από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων για την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου με επίκεντρο περιοχές της χώρας που καλλιεργούν δενδρώδεις καλλιέργειες και έμειναν εκτός συνδεδεμένων ενισχύσεων των ώρα που πλήττονται από ασθένειες και υψηλά κόστη. 

Καρίπογλου Μεγαλομύστακας
Καρίπογλου Μεγαλομύστακας

Νωρίτερα, την  Κυριακή 10 Δεκέμβρη στη Λάρισα θα αποφασιστούν οι συντονισμένες πανελλαδικές κινητοποιήσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων για όλα τα προβλήματα που υπάρχουν.

Στο μεταξύ, πανελλαδική κινητοποίηση την Πέμπτη 7 Δεκέμβρη στις έδρες όλων των περιφερειών της χώρας με κυρίαρχο αίτημα την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και την καταβολή αποζημίωσης 200 ευρώ ανά στρέμμα, αποφάσισαν οι αγρότες σε μαζική σύσκεψη στη Σκάλα Αταλάντης της Φθιώτιδας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψη τονίστηκαν τα προβλήματα που έχει επιφέρει η γενικευμένη και εκτεταμένη ακαρπία στην ελιά που σε ορισμένες περιοχές αγγίζει ακόμη και το 90 με 95%, αλλά και το υψηλό κόστος παραγωγής.

Μαχητική κινητοποίηση στα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Λάρισα

Λοβέρδος Μπόλαρης
Λοβέρδος Μπόλαρης

Μαχητική κινητοποίηση στα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Λάρισα πραγματοποίησαν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αγιάς, διεκδικώντας τη στήριξη του εισοδήματός τους μέσα από την καταβολή αποζημιώσεων στο 100% για τις ζημιές που προκλήθηκαν στις καλλιέργειές τους, τόσο από ασθένειες που «χτύπησαν» την παραγωγή, αλλά και από τις πρόσφατες πλημμύρες.
Ταυτόχρονα ανέδειξαν ότι προϋπόθεση για να καταβληθούν οι αποζημιώσεις είναι η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, αφού αυτός δεν αναγνωρίζει και δεν αποζημιώνει μια σειρά από ασθένειες.

Μέτρο 130 εκατ. ευρώ ξεδιπλώνει το αποθεματικό της ΕΕ

Πάντως το ποσό των 43,1 εκατ. ευρώ ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Ελλάδα μέσω του Γεωργικού Αποθεματικού 2024, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα στη χώρα να προσαυξήσει με εθνικούς πόρους κατά 200% το κοινοτικό κονδύλι προκειμένου να καλύψει ανάγκες που προέκυψαν μετά την θεομηνία στη Θεσσαλία.

Λάζαρος Κυρίζογλου: Ένα ακόμα βήμα για την κατασκευή του κολυμβητικού συγκροτήματος στους Αμπελόκηπους!

Σίμος Δανιηλίδης: Οι εκλογές πέρασαν, τα έργα προχωρούν και νέα ξεκινούν!

ΠΚΜ: Ντίνος Κούης – Αθηνά Αηδονά “βολεύονται” και οι δύο με μια κίνηση!

Βαγγέλης Παπαμιχάλης: Άθλιοι οι μισθοί και οι εργασιακές σχέσεις των ιατρών!

Βόλος – Πανσερραϊκός 1-0: Νίκη με Μωραϊτη για τους Θεσσαλούς