Σήμερα έγινε το τελικό, αποφασιστικό βήμα για τη λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης, καθώς υπεγράφη η σύμβαση με τον ιδιωτικό φορέα διαχείρισής του αναφέρει ο πρ. Υπουργός Κώστας Καραμανλής.

Κώστας Καραμανλής Μετρό Θεσσαλονίκης 2

Μια απόφαση τολμηρή και μαζί πρωτοποριακή, που λάβαμε με την προκήρυξη του διαγωνισμού τον Αύγουστο του 2022 και σήμερα ολοκληρώθηκε με επιτυχία από την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Έτσι, για πρώτη φορά τίθενται στην υπηρεσία των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών, η εμπειρία και η τεχνογνωσία, ενός σύγχρονου ιδιωτικού φορέα.

Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται τόσο η αδιάλειπτη λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης, όσο και η συστηματική του συντήρηση και η ποιότητα των υπηρεσιών του.

Κώστας Καραμανλής Μετρό Θεσσαλονίκης 4

Χρειάστηκε να αναμετρηθούμε με πολλές δυσκολίες, αλλά και με τα σοβαρά εμπόδια που έβαζαν διαρκώς οι δυνάμεις της οπισθοδρόμησης.

Όμως, η εποχή των μουσαμάδων έχει πια παρέλθει.

Καραμανλής Τσίπρας Μετρό Θεσσαλονίκης

Και στη θέση τους, βρίσκεται ένα εντυπωσιακό και υπερσύγχρονο έργο, που συνυπάρχει αρμονικά και αναδεικνύει τις αρχαιότητες, έτοιμο πια να πρωταγωνιστήσει στην καθημερινότητα και τις αναπτυξιακές προοπτικές της Θεσσαλονίκης καταλήγει ο κ. Καραμανλής.

Που ήταν αυτός που το 2019 έβαλε στοίχημα το Μετρό Θεσσαλονίκης, επανεκκίνησε τα έργα, ξεκόλλησε τις χρονοβόρες διαδικασίες, έλαβε τις δύσκολες αποφάσεις, τόνισε πώς η Θεσσαλονίκη θα έχει και Μετρό και Αρχαία με σαφή χρονοδιαγράμματα..

archaia metro karamanlis mendoni serres e vima

Στις Σέρρες έχουμε πλέον το Δημοτικό γήπεδο «Εμμανουήλ Παπά» !

Γιάννης Δεσποτίδης: Στόχος μας μια νέα συναρπαστική 5ετία!

Δημήτρης Νότας: Πετύχαμε όλοι μαζί Εργαζόμενοι, Δημοτική Αρχή και πολίτες!

Παναγιώτης Σπυρόπουλος: 600.000 € για τη «ΣΤΟΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ» στη Νιγρίτα!

«Ανεπίσημη» εταιρεία δημοσκοπήσεων «αβαντάρει» την κυρία … Μητλιάγκα

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Άξιος συνεχιστής του Τσίπρα ο Κασσελάκης!