Τη βαθιά θλίψη της για την απώλεια του πρώην δημάρχου Πολυγύρου και πρώην νομάρχη ΧαλκιδικήςΑστέριου Ζωγράφου εκφράζει η Περιφερειακή Ένωση των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), τονίζοντας ότι έφυγε από τη ζωή ένας άνθρωπος που άφησε το αποτύπωμά του στην αυτοδιοίκηση, την οποία υπηρέτησε με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα.

asterios zografos oN2If

Το Δ.Σ. της ΠΕΔΚΜ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του, υπογραμμίζοντας ότι ο Αστέριος Ζωγράφος ήταν ένας άνθρωπος που ταυτίστηκε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες στους δημότες και στην τοπική κοινωνία του δήμου Αρναίας, του δήμου Πολυγύρου, αλλά και σε όλους τους πολίτες της Χαλκιδικής από την θέση του Νομάρχη της.

Σε δήλωση του ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Δήμαρχος Πυλαίας -Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης τονίζει:

«Με αισθήματα βαθύτατης οδύνης, αποχαιρετούμε έναν άξιο συνάδελφο, συνοδοιπόρο στην αυτοδιοίκηση, έναν καλό φίλο.

Υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση και στους δύο βαθμούς της για περισσότερα από 30 χρόνια, με αξιοσύνη και αποτελεσματικότητα, βάζοντας πάντα μπροστά το συμφέρον του τόπου του.

Η μαχητικότητα, η ευθύτητα και η πίστη του σε όσα πρέσβευε κέρδιζαν το σεβασμό φίλων και αντιπάλων.

Ήταν ένας αγωνιστής με ισχυρή προσωπικότητα και ιδιαίτερα αγαπητός. Η προσφορά και η αγάπη για τον τόπο όπου γεννήθηκε και πρόφερε υπηρεσίες, βάζοντας ισχυρά θεμέλια για την ανάπτυξη της περιοχής,  είναι αναμφισβήτητη και η πολιτική παρακαταθήκη του στο δήμο Πολυγύρου και το νομό Χαλκιδικής είναι πολύτιμη κληρονομιά.

Ο Αστέριος Ζωγράφος, δικηγόρος στο επάγγελμα, ασχολήθηκε ενεργά με την αυτοδιοίκηση, στο «τρένο» της οποίας επιβιβάστηκε από το 1990. Διετέλεσε δήμαρχος Αρναίας ως το 2002, στη συνέχεια Νομάρχης, ενώ με την έλευση του Καλλικράτη επανήλθε στην πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση το 2010, αυτή τη φορά στον δήμο Πολυγύρου, του οποίου υπήρξε δήμαρχος ως το 2023.

Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένειά και στους οικείους του.­­

Η γη της Αρναίας ας τον υποδεχτεί για το τελευταίο μεγάλο ταξίδι του.

Καλό ταξίδι φίλε Αστέρη».

ΠΕΔΚΜ θα εκπροσωπηθεί στην  εξόδιο ακολουθία που θα τελεστεί στην Αρναία Χαλκιδικής από τον πρόεδρό της, Δήμαρχο Πυλαίας –Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, ενώ θα  καταθέσει και συλλυπητήριο στεφάνι στην μνήμη του.

Οι θερινές εκπτώσεις 2024 ξεκινούν τη Δευτέρα 8 Ιουλίου