Έγιναν χθες οι φοιτητικές εκλογές στα ΑΕΙ όλης της χώρας με κυρίαρχους το δίπολο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της Πανσπουδαστικής (ΠΚΣ) και τον ΣΥΡΙΖΑ να μην κατεβαίνει στις φοιτητικές εκλογές.

foititikes ekloges dap pasp panspoudastiki 2

Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει παράταξη μόνο στο Πολιτικό της Νομικής, γεγονός που μαρτυρά πως έξι μήνες μετά τη διάσπασή του, αδυνατεί να αποκτήσει δομή σε μαζικούς χώρους.

Όσο για την Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση (ΕΑΑΚ) θα επιχειρήσει σε κάποιες σχολές να διεμβολίσει το δίπολο ΔΑΠ – ΠΚΣ, ενώ εμφανίζονται από σχολή σε σχολή και μικρότερες φοιτητικές παρατάξεις που αποτυπώνουν την πολυδιάσπαση στον χώρο της Αριστεράς.

Κώστας Καραμανλής Αφροδίτη Σταμπουλή

Πάντως φέτος είναι δεδομένη η χαμηλή συμμετοχή των φοιτητών, ενώ υπάρχουν πολλά περίεργα – ευτράπελα σε όλη την χώρα όπως κατήγγειλε η ΔΑΠ, αλλά και η Πανσπουδαστική.

Μάλιστα η Πανσπουδαστική οργάνωσε διήμερες φοιτητικές εκλογές στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ) στα μέσα Απριλίου, «όπου οι φοιτητές μπορούσαν να ψηφίσουν ή λευκό ή ΠΚΣ, με τη δυνατότητα μάλιστα κατ’ οίκον παράδοσης της κάλπης».

Η ΔΑΠ κατήγγειλε ότι η Πανσπουδαστική ζήτησε να μεταφερθεί στον Βόλο η κάλπη για τους φοιτητές ενός έτους μιας σχολής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, γιατί οι φοιτητές έχουν πάει εκδρομή αυτές τις ημέρες στον Βόλο!

Από την πλευρά της, η ΠΚΣ κατήγγειλε τη ΔΑΠ ότι «επιδιώκει να υπονομεύσει τις φοιτητικές εκλογές και στήνει σκηνικό νοθείας», ενώ κατήγγειλε απόπειρα νοθείας σε έξι φοιτητικούς συλλόγους σχολών και σε διάφορα πανεπιστήμια.

Ενδεικτικά, και σύμφωνα με την ΠΚΣ στον φοιτητικό σύλλογο Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Πανεπιστημίου Αθηνών, η ΔΑΠ ψήφισε εκλογικό κανονισμό που ορίζει τη δυνατότητα να ψηφίζουν εκτός παραβάν μετά από απόφαση της εκλογικής επιτροπής!
Ευτυχώς και οι δύο παρατάξεις ομονοούν ότι το διακύδευμα των φοιτητικών εκλογών είναι η προάσπιση του δημόσιου πανεπιστημίου.

Σκεφτείτε δηλαδή να μην τα έβρισκαν ούτε στο δημόσιο χαρακτήρα του Πανεπιστημίου…
Όσο για τα αποτελέσματα, «Ες αύριον τα σπουδαία»!
Κυρίως στο ΔΙΠΑΕ…

Μασλαρινός Αβδελάς

Για τους φοιτητές της ΔΑΠ Live η αναμετάδοση των αποτελεσμάτων τους

Στη Νέα Δημοκρατία είναι να μη δουν κάλπες.
Κάτι τους πιάνει και τα δίνουν όλα.

Εν μέσω κεντρικής προεκλογικής μάχης για τις ευρωεκλογές, ο κομματικός μηχανισμός και τα γαλάζια στελέχη έκαναν μεγάλη καμπάνια για τις εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ενώ στον χορό των εκλογικών αγώνων μπήκε και η νεολαία του κόμματος, καθώς χθες είχαμε και τις φοιτητικές εκλογές.

Η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ πραγματοποίησε μεγάλη καμπάνια στην προσπάθειά της να είναι εκ νέου ηγέτιδα δύναμη στα πανεπιστήμια, ενώ οι φετινές εκλογές έχουν και την ιδιαιτερότητα της επανεμφάνισης της ΠΑΣΠ, της παράταξης που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Μάλιστα, η γαλάζια φοιτητική οργάνωση είχε live αναμετάδοση των αποτελεσμάτων και μάλιστα ….διαδικτυακά.
Στη ΝΔ κέρδισαν τη μάχη στους μηχανικούς, θέλουν να κερδίσουν και στους φοιτητές, έτσι ώστε στις κάλπες του Ιουνίου να έχουν κατοχυρώσει πολιτική … κυριαρχία
Σε όλα τα επίπεδα…

Stamatis Aggelopoylos Thanasis malliaras

Αλαλούμ με τα αποτελέσματα των φοιτητικών παρατάξεων

Σύμφωνα με την παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (πρόσκειται στη ΝΔ), για 37η συνεχόμενη χρονιά ανεδείχθη πρώτη, συγκεντρώνοντας ποσοστό 40,01%, με την ενσωμάτωση να ανέρχεται στο 98,8%. Δεύτερη, η ΠΚΣ με ποσοστό 23.49%, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε η ΠΑΣΠ με ποσοστό 12,49%.

Η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ κάνει λόγο για «ξεκάθαρη επιλογή» από μεριάς των φοιτητών: «Οι φοιτητές επέλεξαν την πρόοδο, την εξωστρέφεια και τις μεταρρυθμίσεις των ελληνικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, τις οποίες στηρίζει η παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα, ωστόσο, με την ΠΚΣ (πρόσκειται στο ΚΚΕ), η ίδια κατέλαβε την πρώτη θέση πανελλαδικά για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με ποσοστό 34,19%. Ακολουθεί η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ με 24,52% και η ΠΑΣΠ με 10,25%.

Ο Αντιπρόεδρος της Ε.Ε. Μαργαρίτης Σχοινάς αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτωρ του ΔΙΠΑΕ!

Ξεκίνησε ο «Μαθητόκοσμος 2024» – Γιορτή πολιτισμού για μαθητές και εκπαιδευτικούς


Ο Σερρών Θεολόγος: Ο Μέγας Κωνσταντίνος λαμπρό πρότυπο χριστιανού Ηγεμόνος

Ξεκινά σήμερα τη λειτουργία του το Ιατρείο διακοπής καπνίσματος

Χρήστος Σταϊκούρας: Με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία ανανεώνεται το 1/3του στόλου των οχημάτων του ΟΑΣΘ