Μπορεί την Κυριακή να είχαμε αυτοδιοικητικές εκλογές σε όλη την χώρα, αλλά ο μεγάλος αγώνας για κάποιους παίχθηκε την Δευτέρα το πρωι!

Καθώς τότε εξελέγη ο 46χρονος Επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος -κατά κόσμον Θεοχάρης Θεοχάρης- νέος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Φιλόθεος αντικαθιστά τον κ. Άνθιμο, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του για λόγους υγείας και μάλιστα η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε το πρωί της Δευτέρας στην Ιερά Σύνοδο της Ελλάδος μέσα σε κλίμα ομόνοιας και χωρίς αντεγκλήσεις συγκεντρώνοντας μάλιστα 75 ψήφους επί των παριστάμενων ιερωμένων.

Τιμητικά στην ψηφοφορία μπήκαν δύο ιερωμένοι από τη Θεσσαλονίκη, ο ηγούμενος της Αγίας Θεοδώρας, αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Γιάγκου που πήρε 6 ψήφους και ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Αθανασίου, ο οποίος συγκέντρωσε 3 ψήφους.

Νωρίτερα βέβαια στο Συνοδικό Μέγαρο Αθηνών έγινε ο κυρίως αγώνας, μιας και έγινε ψηφοφορία για το αν ο νέος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης θα προκύψει δια μεταθέσεως ή δια εκλογής;

Εκεί που όλοι θεωρούσαν πως θα υπερισχύσει η εκλογή δια μεταθέσεως , υπερίσχυσε η εκλογή με 41 ψήφους έναντι 37 της μεταθέσεως.

Συνεπώς ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών που κατάγεται από τη Χαλκίδα και θεωρείται ιερωμένος ευγενής, καλλιεργημένος, πιστά αφοσιωμένος στα ιερατικά του καθήκοντα πήρε την Θεσσαλονίκη, παρά τις αντίθετες προβλέψεις….

Ο νέος επίσκοπος Θεσσαλονίκης σπούδασε στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών, στη Θεολογική Σχολή του ΕΚΠΑ και έκανε το μεταπτυχιακό του στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ.

Διορίστηκε στη θέση του Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, μετά από απόφαση του κ. Ιερώνυμου τον Οκτώβριο του 2019 και έκτοτε αποτελεί το δεξί του χέρι.
Για αυτό και όλος ο αγώνας….

Ανάβουν τα καζάνια στο Νομό Σερρών και το 2023!

Θύελλα Σερρών: Πως προέκυψε το “Λιγνιτωρύχοι” και πως συνδέεται με την ιστορία των Σερρών;

Δήμος Σερρών: Νέα Δήμαρχος η Βαρβάρα Μητλιάγκα – Το νέο δημοτικό Συμβούλιο!

Δήμος Βισαλτίας: Νέα Δήμαρχος η Βάνα Πλιάκου – Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο!

Δήμος Νέας Ζίχνης: Εκ νέου Δήμαρχος Ο Παντελής Μπόζης – Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο!

Δήμος Σιντικής: Νέος Δήμαρχος ο Γιώργος Τάτσιος – Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο!

Νομός Σερρών: 7/7 Δημάρχους από την 1η Κυριακή!

Μάρκος Μπόλαρης: Μήπως … Κι εάν τα πράγματα δεν είναι έτσι ;