Εξοπλισμό στη 2η ΕΜΑΚ και στην Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Κεντρικής Μακεδονίας παρέδωσε σήμερα σε ειδική εκδήλωση εντός της αεροπορικής βάσης στο Σέδες της Θέρμης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της 2ης ΕΜΑΚ και ο εξοπλισμός προέρχεται μέσω του ευρωπαϊκού έργου “Flood Protection”, στο πλαίσιο του διασυνοριακού προγράμματος Interreg Ελλάδα – Βουλαγρία, στο οποίο συμμετέχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, “η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι ο πρώτος θεσμός που ενισχύει τις γυναίκες και τους άνδρες της ΕΜΑΚ, οι οποίοι χρειάστηκε πολλές φορές μέχρι σήμερα να προμηθευτούν με προσωπικά έξοδα τον απαραίτητο εξοπλισμό για να μην κινδυνεύει η ίδια η ζωή τους, όταν επιχειρούν κάτω από τις πιο ακραίες συνθήκες, για να προσφέρουν βοήθεια σε όλους όσοι την έχουμε ανάγκη.

Εκφράζοντας το σύνολο της κοινωνίας της Κεντρικής Μακεδονίας, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στις γυναίκες και τους άνδρες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής για το σπουδαίο έργο τους, για το γεγονός ότι βάζουν πάνω και πρώτα απ’ όλα τη ζωή των συνανθρώπων μας, επιδεικνύοντας καθημερινά αυταπάρνηση και υψηλότατο αίσθημα καθήκοντος.

Πραγματικά νιώθουμε ευγνωμοσύνη για την τεράστια προσφορά σας, στην κοινωνία και τον τόπο μας. Θέλω να γνωρίζετε ότι εμείς είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε και στο μέλλον δίπλα σας, ενισχύοντας το έργο σας και την ατομική σας προστασία”.

Ο εξοπλισμός που παραδόθηκε στην ΕΜΑΚ και την Πυροσβεστική περιλάμβανε πλωτά μέσα, στολές, ατομικό εξοπλισμό, μέσα αναρρίχησης σε διάφορες επιφάνειες, 170 αντλίες για την αποστράγγιση υδάτων, φορητές ηλεκτρικές γεννήτριες και άλλα υλικά, που διευκολύνουν το έργο των υπηρεσιών σε κάθε περιστατικό που επεμβαίνουν, ενώ καλύπτουν και σειρά ελλείψεων σε μέσα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, διασώσεων κτλ.

“Κάθε φορά που βρίσκομαι ανάμεσα σε ανθρώπους, που δίνουν τις μάχες στην πρώτη γραμμή και έχουν κάνει αποστολή της ζωής τους να προστατεύουν τους συμπολίτες μας, νιώθω ιδιαίτερη χαρά και τιμή.

Γιατί για εμάς στην Περιφέρεια Κεντρική Μακεδονίας η ασφάλεια και η προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών, αλλά και η προστασία του περιβάλλοντος, ήταν και παραμένουν κορυφαίες προτεραιότητές μας.

Και αυτό το έχουμε αποδείξει όχι με λόγια, αλλά με πράξεις σε κάθε μας βήμα:

Στηρίξαμε την Ελληνική Αστυνομία με νέα οχήματα και ατομικό εξοπλισμό.

Αξιοποιήσαμε ευρωπαϊκούς πόρους παραδίδοντας νέα ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ. Ενισχύσαμε την Πυροσβεστική με 19 νέα πυροσβεστικά οχήματα.

Και μέσα στην υγειονομική κρίση, παραδώσαμε περισσότερους από 35 τόνους υγειονομικού υλικού και ειδών ατομικής προστασίας στις γυναίκες και τους άνδρες της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού, στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τους διασώστες του ΕΚΑΒ.

Παράλληλα, παραδώσαμε 24 νέες Ειδικές Κλίνες Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας και με ευρωπαϊκούς πόρους ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ, αναβαθμίζουμε με σύγχρονο εξοπλισμό, όλα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες.

Παράλληλα θωρακίζουμε αντιπλημμυρικά 19 πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας.

Θέλουμε οι συμπολίτες μας να αισθάνονται και να είναι ασφαλείς και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι χρειάζεται, ό,τι είναι απαραίτητο, για να το πετύχουμε”, επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Παναγιώτης Σπυρόπουλος: Το μεγαλύτερο μουσικό γεγονός της χρονιάς η συναυλία «Rock in Classic» στη Νομαρχία!