Οι αγρότες ήδη πιστεύουν πως έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους.

Από την μία ακούν καθημερινά για τα πολλά που έκανε η κυβέρνηση για τη στήριξή τους, όπως για τις έγκαιρες αποζημιώσεις και την επιστροφή του ΦΠΑ στο πετρέλαιο και από την άλλη βλέπουν τις πετσοκομμένες ενισχύσεις, τις μειωμένες αποζημιώσεις και από την άλλη ακούν για αυτό το 35% οριζόντια περικοπή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, βλέποντας μάλιστα πως οι τιμές στις οποίες πουλάει ο παραγωγός, δεν μπορούν να καλύψουν το κόστος παραγωγής.

Νότας Τζιαμπάζης ΣΥΡΙΖΑ

Το ότι άλλαξε ο Μητσοτάκης τρεις ή τέσσερις υπουργούς την τελευταία πενταετία, αν μη τι άλλο σημαίνει πως όλοι τους ήταν ανεπαρκείς και πως θα έπρεπε να ασχοληθούμε σοβαρά ως χώρα και με την παραγωγική ανασυγκρότηση και τον πρωτογενή τομέα.

Ειδικά μετά από τα ζητήματα που έφερε στην επιφάνεια η πανδημία, με τις ελλείψεις στη διατροφική αλυσίδα και την ανάγκη επισιτιστικής επάρκειας της χώρας.

Ετοιμάζουν εκπλήξεις στο Αυγενάκη στην πρεμιέρα της φετινής 30ής Agrotica

Κοτσακιαχίδης Ζαρωτιάδης

Για αυτό και οι κινητοποιήσεις στην πρεμιέρα της φετινής 30ής Agrotica, που ανοίγει τις πύλες της στην ΔΕΘ την ερχόμενη Πέμπτη.

Δεν ξέρω αν θα δούμε τρακτέρ στην Θεσσαλονίκη, αλλά αν μπουν μέσα οι αγρότες. ζήτω που …καήκαμε!

Το καταλαβαίνω πως είναι δύσκολο λίγα χρόνια μετά τα μνημόνια να ζητούν και να παίρνουν οι αγρότες ενίσχυση των επιδοτήσεων και ελάφρυνση του κόστους παραγωγής, αλλά εχω την αίσθηση πως το αγροτικό πετρέλαιο θα μπορούσε να καθιερωθεί, όπως και η απαλλαγή του ΦΠΑ σε ρεύμα, φυτοφάρμακα και λιπάσματα.

Όχι όμως αποσπασματικά και σε όλους, αλλά μόνο στους πραγματικούς αγρότες!

Και μάλιστα σε μια εποχή που ο αγροτικός τομέας επιχειρεί να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες που επιβάλλουν η ψηφιακότητα, η τεχνητή νοημοσύνη και η πράσινη ανάπτυξη.

Δεν μπορεί η Κοινή Αγροτική Πολιτική να επιτάσσει να επικεντρωθεί ο κλάδος σε αυτές τις κατευθύνσεις και οι δικοί μας αγρότες στην Ελλάδα, να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητα για στην επιβίωσή τους.

Άλλωστε ποιος που δεν έχει ζόρι θα έβγαινε μέσα στην παγωνιά να διεκδικήσει το ψωμί του;

Παναγιώτης Σπυρόπουλος Λιβάνης

Στο νέο ΟΠΕΚΕΠΕ ποντάρει ο Αυγενάκης χωρίς μέτρα για τους αγρότες η κυβέρνηση

Από την άλλη όταν ακούν οι αγρότες πως δεν θα έχουμε κανένα μέτρο ενίσχυσης των αγροτών, τρελαίνονται οι αγρότες.

Οι αγρότες, θέλουν κάτι το χειροπιαστό ή κάτι το καινούργιο για να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Πόσο δύσκολη είναι η μείωση του κόστους παραγωγής με επιβολή πλαφόν στα 7 λεπτά ανά Kwh για το αγροτικό ρεύμα;

Πόσο δύσκολο είναι να πάρουν οι αγρότες της Θεσσαλίας τις αποζημιώσεις που δικαιούνται από τις τεράστιες ζημιές που υπέστησαν από τις πλημμύρες;

Αν διαβάστε τι ζητούν οι αγρότες θα διαπιστώσετε πως θέλουν ουσιαστικά την πλήρη αναθεώρηση της ΚΑΠ σε μια πραγματική παραγωγική κατεύθυνση
Με ανασύσταση και ορθολογική τεκμηριωμένη χρέωση ΕΛΓΑ ανά καλλιέργεια, ζωικό είδος και συχνότητα καταβολής αποζημιώσεων, που αν μη τι άλλο είναι στο πρόγραμμα της κυβέρνησης

Με αναπλήρωση του εισοδήματος εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής από καταστροφές και ασθένειες,

Με κατασκευή έργων υποδομής για την προστασία από τα καιρικά φαινόμενα,
Με μείωση του κόστους παραγωγής, δημοπρατήριο εμπορευμάτων σε επίπεδο περιφέρειας, έλεγχος στο περιθώριο κέρδους -σύμφωνα με τον εθνικό κατάλογο- σε εταιρείες σποροπαραγωγικού υλικού, μεταποίηση αγροτικών προϊόντων, εξονυχιστικός έλεγχος σε κάθε εισαγωγή φορτίου,

Με Πανελλαδική ένταξη των καλλιεργήσιμων εκτάσεων με αραβόσιτο στο πρόγραμμα απονιτροποίησης,
Με αγροτικό πετρέλαιο στην αντλία και όχι με τη μορφή επιδόματος,
Με διευκόλυνση μέσω δηλώσεων ΟΣΔΕ ανταλλαγής αγροτεμαχίων μεταξύ παραγωγών, με σκοπό την αύξηση μεγέθους αυτών και την επίτευξη μείωσης κόστους παραγωγής.
Θα μου πεις ποιος υπουργός μπορεί να πετύχει μια τέτοια αναδιάρθρωση του αγροτικού τομέα;
Προφανώς κάποιος που αν μη τι άλλο ξέρει ….
Σωστά;

Νομός Σερρών Γιατί αυτός ο όμορφος τόπος δεν μπορεί να θρέψει το λαό του 2

Στο Σερραικό κάμπο καίγονταν όλο το Σαββατοκύριακο τα χωράφια

Φεύγοντας το απόγευμα της Παρασκευής από τις Σέρρες, έβλεπα σε όλο σχεδόν το Σερραικό κάμπο , κάποιους να καίνε τα χωράφια τους, παρότι είχε αέρα και ενδεχομένως να είχαμε φωτιές.

Μαθαίνω πως την Κυριακή στο Άνω Μητρούσι ξέσπασε φωτιά από ξερά χόρτα-γεωργικά υπολείμματα, αλλά πήρε πολύ γρήγορα διαστάσεις, εξαιτίας του ανέμου που έπνεε στην περιοχή, με τις πύρινες γλώσσες να φτάνουν στα σπίτια του χωριού…

Ευτυχώς οι πυροσβέστες των Σερρών κάνοντας το καθήκον τους, όπως και μια υδροφόρα του Δήμου Σερρών κατάφεραν και έσβησαν την φωτιά, αλλά άπαντες αναρωτιούνται;

Πόσο χαζοί είναι αυτοί οι αγρότες;
Πόσο ανεύθυνοι;
Μήπως επιτέλους πρέπει να εφαρμοστούν οι νόμοι και οι κανόνες;
Μήπως;

Δυναμική διαμαρτυρία 10αδες τρακτέρ στα εγκαίνια της 30ης Agrotica

Γιώργος Τάτσιος: Ξεκίνησε η κατάρτιση ενιαίου Πολιτιστικού Ημερολογίου


Από το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών η παράσταση ΡΟΣ & ΡΕΪΤΣΕΛ

Τη Τετάρτη Πανελλαδική Πανοικοδομική Απεργία

Δήμος Σερρών: Συνάντηση Μητλιάγκα με τη Διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ 

Η Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Σερρών στο πλευρό των αγροτών