Με μοναδικό Σερραίο υποψήφιο μέχρι στιγμής τον Δήμαρχο Εμμανουήλ Παππά Δημήτρη Νότα την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης και των νέων οργάνων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας. 

Στις Σέρρες βρέθηκε ήδη ο σημερινός Πρόεδρος της ΠΕΔ Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, παρέα με τον πρόεδρο του ΦΟ.Δ.Σ.Α Μιχάλη Γεράνη, οι οποίοι και θα είναι εκ νέου υποψήφιοι στις επερχόμενες εκλογές της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας. 

Εν όψει της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης, οι ζυμώσεις εντείνονται και οι παρατάξεις προετοιμάζονται για τη συμπλήρωση και την κατάθεση των ψηφοδελτίων, με τις προσκείμενες στη ΝΔ αυτοδιοικητικές δυνάμεις να εξακολουθούν να έχουν την πρωτοκαθεδρία, παρά την απώλεια μεγάλων δήμων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Διεκδικούν την προεδρία της ΠΕΔ

Καϊτεζίδης και Δανιηλίδης

Η 15η Φεβρουαρίου φαίνεται πως έχει κλειδώσει ως ημερομηνία διενέργειας των εκλογών για την ανάδειξη της νέας διοίκησης και των νέων οργάνων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας. 

Ήδη έχει συμπληρωθεί και το παζλ του εκλεκτορικού σώματος, καθώς με αποφάσεις τους τα δημοτικά συμβούλια έχουν εκλέξει τους εκπροσώπους τους στη γενική συνέλευση της ΠΕΔ. 

Εν όψει της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης, οι ζυμώσεις εντείνονται και οι παρατάξεις προετοιμάζονται για τη συμπλήρωση και την κατάθεση των ψηφοδελτίων

Να σημειώσουμε πως στη γενική συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, πέραν των εκπροσώπων που εκλέγουν τα δημοτικά συμβούλια, συμμετέχουν ex officio οι δήμαρχοι καθώς επίσης όσοι αιρετοί στην προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο διετέλεσαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου και του εποπτικού συμβουλίου είτε της ΠΕΔ είτε της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. 

Ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, και σημερινός Πρόεδρος της ΠΕΔ, χθες έκοψε την βασιλόπιτα της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και έστησε τον δικό του ψηφοδέλτιο που δεν αποτελείται μόνο από υποψηφίους της γαλάζιας πολυκατοικίας.

Να σημειώσουμε πως συνολικά στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας οι προσκείμενες στη ΝΔ αυτοδιοικητικές δυνάμεις έχουν την πρωτοκαθεδρία, παρότι αυτές που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ αύξησαν τα ποσοστά τους, με αποτέλεσμα η υποψηφιότητα του Σίμου Δανιηλίδη να είναι πιο ισχυρή από ποτέ.

Σημειώστε πως οι «γαλάζιοι» απώλεσαν σημαντικούς δήμους, όπως τη Θεσσαλονίκης, της Καλαμαριάς, του Θερμαϊκού, αλλά και των Σερρών, της Κατερίνης, του Πολυγύρου και της Σιθωνίας, ωστόσο, από τους 38 δημάρχους της Κ. Μακεδονίας οι 25 φέρεται να ανήκουν ακόμα ή να είναι φίλα προσκείμενοι στη ΝΔ και οι υπόλοιποι 13 φέρεται να πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ. 

Όσον αφορά τους συσχετισμούς στο σώμα των 200 μελών της γενικής συνέλευσης της ΠΕΔ, στη ΝΔ υπολογίζουν ότι διαθέτουν τουλάχιστον 100 αντιπροσώπους, το ΠΑΣΟΚ θεωρεί πως έχει τουλάχιστον 60 αντιπροσώπους, το ΚΚΕ τους έχει υπολογισμένους στους 10, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια έχει δεν έχει 5 αντιπροσώπους 

Τέλος όλοι οι υπόλοιποι 25 αντιπρόσωποι θεωρούνται ανεξάρτητοι, μόνο που συνήθως οι ανεξάρτητοι αν είναι μάλιστα και υποψήφιοι πάνε με τον …δυνατό!

Την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου οι εκλογές της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας

Την ερχόμενη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Grand Hyatt Athens θα διεξαχθεί η εκλογή του Διοικητικού και του Εποπτικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας η οποία και θα οδηγήσει στην εκλογή νέας ηγεσίας . 

Ο νυν Πρόεδρος Απόστολος Τζιτζικώστας αναμένεται να ανανεώσει τη θητεία του ως Πρόεδρος της ΕΝΠΕ  ενώ το ενδιαφέρον εστιάζεται στη σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. 

Σημειώστε πως στο Διοικητικό Συμβούλιο συμμετέχουν οι 13 εκλεγμένοι Περιφερειάρχες με το όργανο να συμπληρώνεται με την εκλογή 12 Περιφερειακών Συμβούλων.

Την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου οι εκλογές για το ΦΟΣΔΑ 

Την ερχόμενη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου θα έχουμε εκλογές για τον ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, όπου το φαβορί είναι και πάλι ο Μιχάλης Γεράνης, μιας και πήρε το χρίσμα τόσο από τον Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, όσο και από τον  Λάζαρο Κυρίζογλου 

Άλλωστε τα κουκιά είναι μετρημένα και εκπλήξεις δύσκολα γίνονται σε τέτοιες διαδικασίες. 

Επίσκεψη Προέδρου ΓΣΕΒΕΕ στο Δήμο Σερρών

Θεόφιλος Λεονταρίδης: Τροπολογία για τις μεταγραφές φοιτητών σε τρίτεκνες – πολύτεκνες οικογένειες

Οι αγρότες αποφάσισαν κλιμάκωση κινητοποιήσεων