Ξανά από την αρχή εκκινούν οι διαδικασίες εκλογής για το νέο Συμβούλιο Διοίκησης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μετά την αποτυχία εκλογής των πέντε εξωτερικών μελών, γεγονός που κατέστησε άγονη τη διαδικασία.


Συγκεκριμένα, οι νέες εκλογές για την ανάδειξη των έξι εσωτερικών μελών ορίζονται να διεξαχθούν την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023.


Στη συνέχεια, μιας και η διαδικασία ξεκίνησε από την αρχή, τα νέα εσωτερικά μέλη θα αποφασίσουν για τους πέντε εξωτερικούς που θα στελεχώσουν τις θέσεις στο Συμβούλιο Διοίκησης.


Αν η εκλογική διαδικασία αποβεί άγονη, η διαδικασία επαναλαμβάνεται μετά από επτά ημέρες, την 3η Οκτωβρίου 2023, ημέρα Τρίτη, και η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 09:00 π.μ. έως τις 04:00 μ.μ.


Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων για τα εσωτερικά μέλη ορίζεται η 31η Αυγούστου 2023, ενώ για τα εξωτερικά η 7η Σεπτεμβρίου.


Αυτήν τη φορά, όμως, αν και πάλι δεν καταστεί δυνατό να επιλεγούν οι πέντε εξωτερικοί από τα έξι εσωτερικά μέλη, την απόφαση θα λάβει η Σύγκλητος του πανεπιστημιακού ιδρύματος, όπως ορίζεται από την τροποποίηση του νόμου. Σημειώνεται πως αυτή η οδός ακολουθήθηκε και στο ΠΑΜΑΚ.


Η εκλογική διαδικασία θα διενεργηθεί αποκλειστικά ηλεκτρονικά με τη χρήση του ειδικού πληροφοριακού συστήματος με την ονομασία «Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ» της ανώνυμης εταιρείας του Ελληνικού Δημοσίου με την επωνυμία «Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας Α.Ε.» (Ε.Δ.Υ.Τ.Ε. Α.Ε.) και η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 09:00 π.μ. έως τις 04:00 μμ.


Η θητεία του Συμβουλίου Διοίκησης ολοκληρώνεται την 31η Αυγούστου 2027.


Υπενθυμίζεται πως τα έξι εσωτερικά μέλη, παρά τις συνεχείς διαβουλεύσεις και την αισιοδοξία που επικρατούσε τις προηγούμενες ημέρες, δεν κατάφεραν να έρθουν σε συμφωνία για την επιλογή εξωτερικών μελών στις 22 Ιουνίου και έτσι κανείς από τη λίστα των υποψηφίων δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τα 4/6 των ψήφων.

Μόνο ορισμένοι από τους υποψηφίους έλαβαν δύο ψήφους.

Εκλογές 2023: Έτσι έμεινε εκτός ο Καρπουχτσής και κέρδισε ο Λεονταρίδης!

Εκτός κυβέρνησης ο Κώστας Καραμανλής – Έξω και οι Χατζηβασιλείου – Αραμπατζή!