Αλλαγές στον αυτοδιοικητικό χάρτη της Θεσσαλονίκης έφεραν οι κάλπες στον δεύτερο γύρο της εκλογικής διαδικασίας.


Όχι δεν θα αναφερθούμε στην ίδια την πόλη της Θεσσαλονίκης, αλλά στους επτά δήμους από τους συνολικά 14 που αλλάζουν διοίκηση, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως όσοι νυν δήμαρχοι αναμετρήθηκαν στον δεύτερο γύρο, έχασαν τον δημαρχιακό θώκο από τους ανθυποψηφίους τους.


Πιο συγκεκριμένα, οι πέντε δήμαρχοι που αναμετρήθηκαν στον δεύτερο γύρο και έχασαν είναι ο Κωνσταντίνος Ζέρβας στον δήμο Θεσσαλονίκης, ο Γιάννης Δαρδαμανέλης στον δήμο Καλαμαριάς, ο Γιώργος Τσαμασλής στον δήμο Θερμαϊκού, ο Δημήτρης Δερμουτζίδης στον δήμο Παύλου Μελά και ο Κλεάνθης Μανδαλιανός στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου.

Εξελέγησαν αντίστοιχα ο Στέλιος Αγγελούδης, η Χρύσα Αράπογλου, ο Θοδωρής Τζέκος, ο Δημήτρης Ασλανίδης και ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης. 

Όλοι τους κατέβηκαν στις εκλογές ως ανεξάρτητοι, ωστόσο οι τρεις πρώτοι (Αγγελούδης, Αράπογλου και Τζέκος) στηρίχθηκαν στον δεύτερο γύρο από ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι κ.κ. Ασλανίδης και Αλεξανδρίδης είναι γαλάζιας κομματικής προέλευσης.

Μπόλαρης Αράπογλου
Μπόλαρης Αράπογλου

Στη λίστα των ηττημένων απερχόμενων δημάρχων που έθεσαν εκ νέου υποψηφιότητα συγκαταλέγεται ο προερχόμενος από την κεντροαριστερά Γιάννης Ιωαννίδης στον δήμο Δέλτα, ο οποίος τέθηκε εκτός από τον πρώτο γύρο της εκλογικής διαδικασίας, ενώ νέα δήμαρχος αναδείχθηκε η προερχόμενη από τη ΝΔ Γερακίνα Μπισμπινά.

Νέα δήμαρχο, τη Νίκη Ανδρεάδου, εξέλεξε από τον πρώτο γύρο και ο δήμος Λαγκαδά, με τον δήμαρχο Γιάννη Ταχματζίδη ωστόσο να έχει αποχωρήσει ήδη από τον Απρίλιο από τον δημαρχιακό θώκο.

Υπενθυμίζεται ότι στους υπόλοιπους επτά δήμους της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης επανεξελέγησαν οι νυν δήμαρχοι από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Συγκεκριμένα, επανεξελέγησαν ο Λάζαρος Κυρίζογλου στον δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, ο Διαμαντής Λιάμας στον δήμο Βόλβης, ο Θεόδωρος Παπαδόπουλος στον δήμο Θέρμης, ο Σίμος Δανιηλίδης στον δήμο Νεάπολης-Συκεών, ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, ο Σταύρος Αναγνωστόπουλος στον δήμο Χαλκηδόνας και ο Παντελής Τσακίρης στον δήμο Ωραιοκάστρου.

Πάντως ούτε ένας από τους νυν δημάρχους που πήγε στο δεύτερο γύρο δεν κατάφερε να επανεκλεγεί!


Τυχαίο;
Δεν νομίζω;

Αλλαγές έφεραν οι κάλπες στον αυτοδιοικητικό χάρτη της Ελλάδας!

Έστειλε μήνυμα στο Μητσοτάκη η 2η Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών

Σε απεργία οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ φυσικοθεραπευτές!

Σπύρος Πρωτοψάλτης: Απαιτούνται νέα εργαλεία, μέθοδοι και δράσεις στην εκπαιδευτική εργασία!

Στα Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας η παρακμή της Κλασσικής Ελλάδος και η κληρονομιά στην Ανθρωπότητα!

Αντιπεριφερειάρχης Σερρών ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος!

Έγινε η επανακαταμέρτηση για τους Χρυσάφη, Μητλιάγκα, Κοτσακιαχίδη, Κουτσάκη και Φραστανλή