Για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή ψήφισμα εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο Νεάπολης -Συκεών

Δήμος Νεάπολης Συκεών Ψήφισμα για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή
Δήμος Νεάπολης Συκεών Ψήφισμα για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή

Τον αποτροπιασμό του για τις πράξεις βίας που συντελούνται στη Γάζα εκφράζει με ψήφισμά του το δημοτικό συμβούλιο Νεάπολης-Συκεών και ζητά να σταματήσει ο κύκλος του αίματος.


Στο ψήφισμα που υιοθετήθηκε στη χθεσινή 25η τακτική συνεδρίαση για το 2023, το δημοτικό συμβούλιο διαχωρίζει την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς από τον παλαιστινιακό λαό του οποίου το δικαίωμα για αυτοδιάθεση και απόκτηση διεθνώς αναγνωρισμένου κράτους θεωρεί απόλυτο και αναφαίρετο.


Παράλληλα ζητά να σταματήσει άμεσα η επίθεση του Ισραήλ και καταδικάζει τον αποκλεισμό της Γάζας, τη διακοπή της υδροδότησης και την απαγόρευση πρόσβασης σε φάρμακα και τροφή.

Ολόκληρο το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Νεάπολης-Συκεών έχει ως εξής:

 Η κλιμακούμενη ένταση στη Μέση Ανατολή ρίχνει λάδι στη φωτιά της αστάθειας σε μια περιοχή στην οποία η ειρήνη είναι ζητούμενο. 

Η τρομοκρατική επίθεση ακραίων παλαιστινιακών στοιχείων στο Ισραήλ και ο θάνατος αμάχων, καταδικάζεται ανεπιφύλακτα και απερίφραστα.


Ο λαός των παλαιστινίων δεν είχε και δεν έχει σχέση με την τρομοκρατία που αναπτύσσεται στην ευρύτερη περιοχή.


Γιατί άλλο ο αγώνας για ένα ισότιμο, διεθνώς αναγνωρισμένο παλαιστινιακό κράτος, άλλο το δικαίωμα στη νόμιμη άμυνα, άλλο η βίαιη απάντηση στη βία που ασκεί το Ισραήλ και άλλο η τυφλή τρομοκρατική βία.


Η επίθεση αυτή προφανώς και δεν υπηρετεί την προώθηση των δίκαιων αιτημάτων του παλαιστινιακού λαού για αυτοδιάθεση και ματαιώνει κάθε προσπάθεια στην κατεύθυνση αυτή.


Οπλίζει ακόμη περισσότερο το ήδη οπλισμένο χέρι του Ισραήλ για να εντείνει την καταπίεση, τη βία, τους διωγμούς και να συνεχίσει τον ανελέητο πόλεμο εναντίον ενός λαού που επιζητά το αυτονόητο, το δικαίωμα να έχει πατρίδα.


Ρίχνει νερό στο μύλο του Ισραήλ για να ισοπεδώσει και την τελευταία ελπίδα για την δίκαιη επίλυση του παλαιστινιακού, στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ.


O Δήμος μας, ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών ήταν, είναι και θα είναι σταθερά μπροστάρης στον αγώνα για την ειρήνη και τη και τη φιλία των Λαών και σ αυτό το κλίμα θα συνεχίσουμε.


Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τις πράξεις βίας που συντελούνται στη Γάζα και ζητάμε να σταματήσει τώρα η επίθεση του Ισραήλ.


Καταδικάζουμε τον απαράδεκτο αποκλεισμό της Γάζας, τη διακοπή της υδροδότησης και την απαγόρευση πρόσβασης σε φάρμακα και τροφή.


Απαιτούμε να σταματήσει ο κύκλος του αίματος και η διάπραξη απεχθών εγκλημάτων πολέμου όπως τα αποκρουστικά γεγονότα στο Νοσοκομείο Αλ Αχλί της Γάζας.


Η διεθνής κοινότητα οφείλει να ταχθεί με την πλευρά της ειρήνης και να μην στηρίζει την ισραηλινή επιθετικότητα.

Η Παλαιστίνη και το παλαιστινιακό ζήτημα δεν πρέπει να γίνει εργαλείο στα χέρια διεθνών αποσταθεροποιητικών παραγόντων.


Απόλυτο-αναφαίρετο δικαίωμα του Παλαιστινιακού να έχει διεθνώς αναγνωρισμένο Παλαιστινιακό κράτος και να ζει με ασφάλεια και ειρήνη.


Καλούμε τη ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες για την αποκλιμάκωση της έντασης , την άμεση κατάπαυση του πυρός και την αποκατάσταση της ειρήνης σε όλη την περιοχή.

Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Σερρών: Δύο χρόνια χωρίς τη Φώφη Γεννηματά!

Σύλλογος Αρχιτεκτόνων: Θέσεις για το Δημοτικό Γήπεδο και Κεντρικό Πάρκο Σερρών!

Τον Απόστολο Τζιτζικώστα επισκέφτηκε ο πρ. πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής