Τεράστιες αλλαγή προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel στον σχεδιασμό της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), καθώς ολόκληρη η Θεσσαλία έχει βουλιάξει στα νερά την βροχής.

Συνεπώς το συνολικό πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη μεταβάλλεται για το Σαββατοκύριακο και θα επαναπρογραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα, καθώς ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί το Σαββατοκύριακο στις περιοχές όπου σημειώθηκαν καταστροφές από την κακοκαιρία.

Όσο για τους υπουργούς, ειδοποιήθηκαν ήδη από την κυβέρνηση πως δεν θα γίνουν επισκέψεις από κυβερνητικά στελέχη στα περίπτερα της 87ης ΔΕΘ.

Πάντως η κατάσταση στην Θεσσαλία είναι τραγική με τον νομό Τρικάλων να μην αποτελεί εξαίρεση

Στη βυθισμένη Καρδίτσα Έξι αγνοούμενοι και δεκάδες εγκλωβισμένοι

deth egkainia choris prothipourgo mitsotakis2 11zon 1
deth egkainia choris prothipourgo mitsotakis2 11zon 1

Για έξι αγνοούμενους στην Αγία Τριάδα Καρδίτσας κάνουν λόγο στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης για την κακοκαιρία «Daniel» που πλήττει σφοδρά τη Θεσσαλία.


Άλλοι είκοσι άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι και ήδη ξεκίνησαν οι απεγκλωβισμοί με ελικόπτερο super puma, ενώ πρέπει να σημειώσουμε πως ήδη μέχρι στιγμής τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την κακοκαιρία σε Θεσσαλία και Φθιώτιδα.


Συνεπώς δύσκολα οποιαδήποτε κυβέρνηση θα μπορούσε να κάνει πως δεν συμβαίνει τίποτα και να προχωρήσει στα εγκαίνια της ΔΕΘ.


Συνεπώς και όπως αποφασίστηκε θα έχουμε εγκαίνια στην ΔΕΘ χωρίς πρωθυπουργό, χωρίς ομιλία εγκαινίων και φυσικά χωρίς συνέντευξη τύπου.

misirlis stalakti iliopoulou 11zon
misirlis stalakti iliopoulou 11zon


Αιτία τα όσα τραγικά συμβαίνουν από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, που έχει βουλιάξει η «μισή» Ελλάδα στα νερά της βροχής.


Κάτι που δεν μπορεί να παραβλέψει η κυβέρνηση συνολικά και να μην επηρεάσει το πρόγραμμα του πρωθυπουργού.


Μπορεί να μην υπάρχει μέχρι στιγμής κυβερνητική ανακοίνωση, αλλά θεωρείται σίγουρο πως ο κ. Μητσοτάκης θα έρθει στη Θεσσαλονίκη στα μέσα της ερχόμενης , τόσο για την κεντρική ομιλία στη ΔΕΘ, αλλά και τη συνέντευξη Τύπου, όμως αυτό το Σαββατοκύριακο θα μεταβεί στις πληγείσες περιοχές από τη θεομηνία «Daniel».


Μόλις προχθές το βράδυ το επιτελείο του πρωθυπουργού υπολόγιζε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μπορούσε να περιοριστεί στα απολύτως απαραίτητα στη Θεσσαλονίκη, δηλαδή στην ομιλία του στην τελετή εγκαινίων της 87ης ΔΕΘ το βράδυ του Σαββάτου και στη συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Κυριακής, αλλά βόλτα στα περίπτερα, και συναντήσεις και ομιλίες είχαν πάει περίπατο με όλα όσα συμβαίνουν στην Θεσσαλία.

sarafidis karakolidis 11zon 1
sarafidis karakolidis 11zon 1


Να σημειώσουμε πως ο πρωθυπουργός επρόκειτο την Παρασκευή να μεταβεί στην Αλεξανδρούπολη, όμως κι αυτό τώρα είναι υπό εξέταση, αν και όλοι του εισηγούνται πως δεν μπορεί επειδή έσβησε η φωτιά να μην πάει, καθώς ο κόσμος στη Θράκη αγωνιά για την επόμενη μέρα.


Και είναι δεδομένο πως θα το κάνει, αλλά σε επόμενο χρόνο, διότι τώρα η προτεραιότητα είναι άλλη.


Υπάρχει η Θεσσαλία, η οποία βιώνει απίστευτες καταστάσεις λόγω της θεομηνίας «Daniel». Συνεπώς μια επίσκεψη στον Βόλο είναι αυτονόητη και μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού.


Δεν είναι όμως πλέον μόνο ο Βόλος, μιας και η κακοκαιρία βούλιαξε κυριολεκτικά όλη τη Θεσσαλία και οι καταστάσεις που εξελίσσονται είναι πρωτόγνωρες.


Είναι πάνω από όλα ο παραγωγικός κάμπος της Λάρισας που έχει βουλιάξει και πλέον και η ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας και ευτυχώς αυτή την δεδομένη στιγμή δεν υπάρχουν πολλές παραγωγές στα δέντρα ή στα χωράφια.


Συνεπώς ο πρωθυπουργός αποφασίστηκε το Σαββατοκύριακο να μεταβεί στη Θεσσαλία και ακόμα το πρόγραμμά του είναι υπό διαμόρφωση.

Πάντως, είναι βέβαιο ότι θα βρίσκεται στην περιοχή και στόχος είναι να πραγματοποιήσει αυτοψία παντού.


Για τη Θεσσαλονίκη από το Μέγαρο Μαξίμου ενημερώνουν και επισήμως πως ο κ. Μητσοτάκης θα έρθει στην πόλη στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, στη διάρκεια της ΔΕΘ και θα πραγματοποιήσει κεντρική ομιλία, αλλά και συνέντευξη Τύπου, η οποία προφανώς πλέον θα επικεντρωθεί στην κλιματική κρίση και τις επιπτώσεις της, αλλά και στην Πολιτική Προστασία.


Ασφαλώς και τα θέματα οικονομίας θα περιλαμβάνονται στις ανακοινώσεις του, σε καμία όμως περίπτωση δεν μπορεί να είναι τα κυρίαρχα.

Η ΔΕΘ ανοίγει το Σάββατο τις πύλες της, αλλά «θα συμβαδίσει με τις εξελίξεις»

Δήμος Βισαλτίας: Για τον αγροτικό δρόμο Μαυροθάλασσας – Αγ. Δημητρίου – Έπεσαν οι υπογραφές

ΠΟΕΔΗΝ: Το ΕΣΥ σε λειτουργικό αδιέξοδο

Τάσος Χανλίογλου: Τelling stories