Θυμάστε που σας έλεγα για την κ. Αηδονά και την παρουσία της στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο;
Έ λοιπόν έπεσα μέσα!

Τάτσιος Πλιάκου

Άλλωστε Περιφερειακό συμβούλιο στην Κεντρική Μακεδονία χωρίς την Αθηνά Αηδονά, δύσκολα μπορεί να το φανταστεί κανείς

Και δεν χρειάζεται μιας και η παραίτηση του Ντίνου Κούη από τη θέση του περιφερειακού συμβούλου έφερε την κ. Αηδονά εντός και του νέου περιφερειακού συμβουλίου, καθώς στις πρόσφατες εκλογές αναδείχτηκε πρώτη επιλαχούσα.

Ο κ. Κούης θα πάει στην θέση του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης, οπότε άνοιξε ο δρόμος για την η κ. Αηδονά που ήδη ορκίστηκε περιφερειακή σύμβουλος και θα συνεχίσει το έργο της στην Περιφέρεια.

Στην τελετή ορκωμοσίας του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το θέμα συζήτησης ήταν λογικά το νέο σχήμα διοίκησης του Απόστολου Τζιτζικώστα και ορισμένοι μάλιστα περίμεναν ο περιφερειάρχης να κάνει ανακοινώσεις, αλλά προφανώς και δεν έγινε κάτι τέτοιο.

Ο κ. Τζιτζικώστας αναμένεται να ανακοινώσει το νέο διοικητικό σχήμα στις αρχές Ιανουαρίου και μετά τις αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου , ενώ θεωρείται δεδομένο πως στην πρώτη θέση προορίζεται ο νυν πρόεδρος, Θεόδωρος Μητράκας.
Οπότε η αγωνία μεταξύ των περιφερειακών συμβούλων της “Αλληλεγγύης” θα παραταθεί για κάποιες εβδομάδες ακόμα…

——————————————-

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας παραμένει για νέα θητεία Πρόεδρος στην ΕΝΠΕ

Μασλαρινός Δομουχτσίδης

Μετά την ορκωμοσία του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, τιμά τους συναδέλφους του περιφερειάρχες ανά την Ελλάδα δίνοντας το παρών στις δικές τους ορκωμοσίες.

Ο κ. Τζιτζικώστας παραβρέθηκε ήδη στην ορκωμοσία του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Αμανατίδη, στην Κοζάνη, αλλά και του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Χριστόδουλου Τοψίδη, στην Κομοτηνή.
Θα δώσει επίσης το παρών στην ορκωμοσία του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, στην Πάτρα, αλλά και στην ορκωμοσία του περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά, στο Λαύριο.

Το ίδιο θα κάνει και με την ορκωμοσία του περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέκου Καχριμάνη.

Η παρουσία του κ. Τζιτζικώστα στις τελετές ορκωμοσίας δεν δείχνει μόνο τις καλές σχέσεις του με τους άλλους περιφερειάρχες της χώρας, αλλά έχει και θεσμικό χαρακτήρα, καθώς είναι και πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και πιθανότατα θα παραμείνει και στη νέα θητεία της ΕΝΠΕ…

Αλλιώς δεν θα πήγαινε σε όλες τις ορκωμοσίες…
Νομίζω;

———————————————–

Ο Αναστάσιος Μητσιάλης νέος πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους 

Ο πρέσβης επί τιμή Αναστάσιος Μητσιάλης θα είναι ο νέος πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους στη θέση του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου, που υπέβαλε το καλοκαίρι την παραίτησή του, μετά τη λήξη της θητείας του.

Το Προεδρικό Διάταγμα για την τοποθέτηση του κ. Μητσιάλη αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες, όπως ενημέρωσε τη Βουλή ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, και ο πρέσβης επί τιμή θα αναλάβει και επισήμως τη διοίκηση του Αγίου Όρους.

Ο κ. Μητσιάλης, μέχρι πρότινος υποδιοικητής της ΕΥΠ, αποτελούσε μία από τις πρώτες επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη συγκεκριμένη θέση.

Όσο για τους αγιους πατέρες στο Άγιο Όρος ήδη πήραν θέση και μάλιστα επίσημη για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Εκφράζουν λοιπόν την απόλυτη αντίθεσή της στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία σύμφωνα με ανακοίνωσή της η κοινότητα του Αγίου Όρους, λέγοντας ότι «αντίκειται στην ευαγγελικήν διδασκαλίαν, αλλά και εις την μακραίωνην παράδοσιν του ευσεβούς έθνους και γένους ημών»

Σε ανακοίνωση της η κοινότητα του Αγίου Όρους εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της για το ζήτημα και απευθύνουν έκκληση προς την κυβέρνηση να μην προχωρήσει «εις την αναγγελθείσαν αντιευαγγελικήν νομοθεσίαν». 

Σιγά μην τους ακούσει…
Βλέπετε ή Ευρώπη έχει πάρει τις αποφάσεις της και από εμάς περιμένει μόνο να τις περάσουμε από την Βουλή!
Όπως είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε…
Σωστά;

Για τα «ροζ» ψηφοδέλτια των Σερρών γράφουν οι αθηναϊκές ιστοσελίδες

Δήμος Εμμανουήλ Παππά: Πάνω από τα 25 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός του 2024!

Ο περιφερειακός Τύπος και ο ιστορικός εκδότης Τάκης Δημητρακόπουλος

Δήμος Σιντικής: Ορκίστηκε η νέα Δημοτική Αρχή – Ο Φωτιάδης νέος γενικός γραμματέας!