1/2 ανθρώπους που κατέχουν σήμερα θέση διοικητή σε δημόσιες δομές υγείας δεν πέρασε τις εξετάσεις για την επαναπρόσληψή του στην ίδια ή παραπλήσια θέση μέσω του νέου συστήματος αξιολόγησης που ισχύει από τον Νοέμβριο του 2023.

pashalis stefanou dimitris notas

Αιτήσεις για συνολικά 173 θέσεις στον τομέα της δημόσιας υγείας, εκ των οποίων οι 21 για διοικητές και υποδιοικητές ΥΠΕ και οι υπόλοιπες για τη διοίκηση των δημόσιων νοσοκομείων υπέβαλαν συνολικά 1.277 άτομα.

Και μπορεί έως το τέλος Ιουλίου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία που αφορά την πρόσληψη νέων διοικητών ΥΠΕ, οι νέοι διοικητές στα νοσοκομεία θα μας έρθουν μετά το καλοκαίρι

Όπως είναι γνωστό όλοι όσοι πήραν την απόφαση να διεκδικήσουν μια θέση διοικητή Νοσοκομείου ή Υπεάρχη οι εξετάσεις, αποτελούν πλέον αναγκαία προϋπόθεση για την πρόσληψη στις θέσεις των διοικητών και υποδιοικητών των ΥΠΕ και των δημόσιων νοσοκομείων πραγματοποιήθηκαν μέσω ΑΣΕΠ και μάλιστα γραπτά και ηλεκτρονικά δεν σχετίζονταν με τεστ γνώσεων.

Επρόκειτο για δοκιμασίες αξιολόγησης που αφορούσαν τον παραγωγικό και επαγωγικό συλλογισμό και τη διαχείριση εργασιακών σεναρίων σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα εξετάσεων για ανάλογες θέσεις.

Πολλοί από τους ήδη υπηρετούντες σ’ αυτές τις θέσεις κατέθεσαν εκ νέου αίτηση, ωστόσο μόνο το 55% εξ αυτών κατάφερε να περάσει τις εξετάσεις!

kiriakos mitsotakis athanasios maslarinos

Με βάση το νέο σύστημα, μετά την αίτηση που καταθέτουν οι υποψήφιοι για συγκεκριμένες θέσεις και εφόσον πληρούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις της νομοθεσίας (σπουδές, 10ετή προϋπηρεσία κ.λπ.) περνούν εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ όπου έπρεπε να απαντήσουν σε τεστ δεξιοτήτων.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα στους διοικητές και υποδιοικητές ΥΠΕ, σήμερα εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή ενστάσεων από τους ενδιαφερομένους, ώστε να οριστικοποιηθούν τα αποτελέσματα και να συνεχιστεί η διαδικασία.

mparmpa vasiliki pantazi

Η τελική 7άδα για κάθε θέση θα καθοριστεί με βάση τη μοριοδότηση των προσόντων των υποψηφίων και τη συνέντευξη σε επιτροπή στην οποία συμμετέχει και εκπρόσωπος του ΑΣΕΠ.

Θα προκύψουν έτσι οι τρεις επικρατέστεροι για κάθε θέση και ο υπουργός Υγείας θα αποφασίσει ποιος τελικά θα προκριθεί …

Να σημειώσουμε πως πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να τοποθετηθούν οι διοικητές ΥΠΕ προκειμένου να προχωρήσει η επιλογή των διοικητών και υποδιοικητών των νοσοκομείων, καθώς στην επιτροπή συνεντεύξεων για τους διοικητές νοσοκομείων συμμετέχει και ο αρμόδιος διοικητής της ΥΠΕ.

Να θυμίσω σε όλους πως υπουργός Υγείας είναι ο Άδωνις…
Με ότι αυτό συνεπάγεται…
Σωστά;

Παράλληλα όπως μας πληροφόρησαν δεν λειτουργεί σωστά ο κλιματισμός σε κάποιους ορόφους στο Νοσοκομείο Σερρών;
Το σκέφτεστε να είστε κλεισμένος σε μια κλινική και να …καίγεστε;
Ευτυχώς δεν υπάρχει τόσο μεγάλη κίνηση και ήδη μεταφέρθηκαν κάποια κλιματιστικά και βολεύτηκε η κατάσταση…

Άραγε ποιος θα ενημερώσει την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για την …κατάντια;
Χάθηκε μια ακόμα διαμαρτυρία και για τον κακό κλιματισμό;
Τόσες και τόσες έγιναν μέχρι σήμερα!

Δήμος Σιντικής: Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις!

13 επαγγελματίες στην 20η Ανθοκομική έκθεση στις Σέρρες

Βιβλιοπαρουσίαση στα Public την Πέμπτη

Απόστολος Τζιτζικώστας: Η πρωτοβουλία «Μέλημα – Γέφυρες Αλληλεγγύης» δημιουργεί ένα δίκτυο αλληλεγγύης και προσφοράς