Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας βρέθηκε στη μεγάλη γιορτή για τα 94 χρόνια λειτουργίας των λαϊκών αγορών στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 94 χρόνων λειτουργίας των λαϊκών αγορών, στην Πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, συμμετείχε τη Δευτέρα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας παρακολούθησε και συμμετείχε το πρωί στις δράσεις που οργάνωσε η Γενική Συνομοσπονδία Παραγωγών, Επαγγελματιών και Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι δράσεις εκτός από τα δρώμενα για παιδιά στην Πλατεία Αριστοτέλους, περιλάμβαναν και διανομή δωρεάν φρούτων και λαχανικών σε 2.000 μαθητές Δημοτικών Σχολείων της Θεσσαλονίκης, αλλά και ενημέρωση με διαδραστικό τρόπο των παιδιών για την υγιεινή διατροφή.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του ρόλου των λαϊκών αγορών και επισήμανε τη σημασία της ίδρυσης και λειτουργίας της πρώτης απογευματινής λαϊκής αγοράς στη Θεσσαλονίκη.

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας: «Ενενήντα τέσσερα χρόνια λαϊκών αγορών, 94 χρόνια ποιοτικά και φτηνά προϊόντα για τους καταναλωτές. Ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μαζί με τη Γενική Συνομοσπονδία και τον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών συνδιοργανώνουμε αυτή τη μεγάλη ολοήμερη γιορτή για την πόλη μας, στοχεύοντας στην ανάδειξη της υγιεινής διατροφής, στην αξία των φρούτων και λαχανικών στην καθημερινότητά μας και ειδικά στην καθημερινή διατροφή των παιδιών. Επίσης, στην ανάγκη να υιοθετήσει η ελληνική οικογένεια καλύτερες διατροφικές συνήθειες και ταυτόχρονα στην ανάδειξη του θετικού αποτυπώματος των λαϊκών αγορών στην κοινωνία. Ενός θεσμού, που αναπτύσσεται διαρκώς τα τελευταία χρόνια και είμαι βέβαιος ότι θα αναπτύσσεται και τα επόμενα. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι η Θεσσαλονίκη θα είναι η πρώτη περιοχή της χώρας, που θα αποκτήσει πολύ σύντομα την πρώτη απογευματινή λαϊκή αγορά, όπως αποφάσισαν τα συλλογικά όργανα των λαϊκών αγορών. Με τον τρόπο αυτό θα μπορούν να έχουν πρόσβαση και να εξυπηρετούνται από τη λαϊκή αγορά και οι συμπολίτες μας, οι οποίοι εργάζονται τις πρωινές ώρες. Θα συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια η Περιφέρεια, σε συνεργασία με τα συλλογικά όργανα των λαϊκών αγορών, να αναπτύσσουμε ακόμη περισσότερο το θεσμό, να κάνουμε τις λαϊκές πιο σύγχρονες, για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καταναλωτών, κάθε βαλαντίου, με ποιοτικά και φτηνά προϊόντα. Χαιρόμαστε για την πολύ μεγάλη συμμετοχή των παιδιών στη σημερινή γιορτή, είναι ίσως το πιο σημαντικό κέρδος από τέτοιες εκδηλώσεις».

Τον κ. Τζιτζικώστα συνόδευσαν η Αναπληρώτρια Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Προγραμματισμού Αθηνά Αηδονά, οι Αντιπεριφερειάρχες Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μελίνα Δερμεντζοπούλου και Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας, όπως και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θεόδωρος Αγγελίδης.

Ο Τζιτζικώστας στην Αναβίωση της Μάχης των Οχυρών