Επίσημο τέλος από το Εκλογοδικείο Θεσσαλονίκης καθώς απορρίφθηκε η ένσταση των Φάκκα, Αντωνίου, Καριπίδη και Μαλλιαρά για τις περιφερειακές εκλογές

Επίσημο τέλος δόθηκε από το Εκλογοδικείο Θεσσαλονίκης, στην διαδικασία της ένστασης περιφερειακών συμβούλων και υποψηφίων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από Πέλλα και Σέρρες στις αυτοδιοικητικές εκλογές του περασμένου Οκτώβρη.

Με κοινή ένστασή τους οι δύο πρώτοι επιλαχόντες σύμβουλοι της πλειοψηφίας, δηλαδή από την παράταξη “Αλληλεγγύη” του Απόστολου Τζιτζικώστα, από τους δύο νομούς Πέλλας και Σερρών, Φάκκας Απόστολος, Αντωνίου Ράνια (ΠΕ Πέλλας), Καριπίδης Δημήτρης και Μαλλιαράς Αθανάσιος (Π.Ε. Σερρών), ζητούσαν να κριθεί αντισυνταγματική η κατανομή των εδρών.

Το Εκλογοδικείο Θεσσαλονίκης απέρριψε με την απόφασή του την κοινή ένσταση των υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων, πράγμα που σημαίνει ότι οι έδρες στους δύο νομούς παραμένουν ως έχουν.

Υπενθυμίζουμε ότι η σχετική ένσταση αρχικά ήταν να εκδικαστεί στις 31 Ιανουαρίου και πήρε αναβολή για τις 20 Φεβρουαρίου.

Η απόφαση δεν καθαρογράφθηκε ακόμη και άπαντες περιμένουν το επίσημο αιτιολογικό και το σκεπτικό της. 
Για να δουν αν θα το πάνε …παραπέρα!

Δικηγόρος των κερδισμένων περιφερειακών Συμβούλων η Κέλλυ Βαλταδώρου

«Μία ταλαιπωρία μηνών (αν και ο συγκεκριμένος νόμος, που προσβαλλόταν, ίσχυε και ήταν γνωστός ήδη από το 2021) έλαβε, επιτέλους, τέλος και απερίσπαστοι πλέον, μπορούμε να ασκήσουμε τα καθήκοντα που μας ανέθεσαν οι συμπολίτες μας, στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές. 

Ξεχωριστή τιμή για μένα (και «διπλή» χαρά για το αποτέλεσμα), το ότι οι συνάδελφοι περιφερειακοί σύμβουλοι μου εμπιστεύτηκαν την νομική τους εκπροσώπηση, ενώπιον του Εκλογοδικείου.

Εμείς, σεβόμενοι απολύτως τον νόμο και την δικαιοσύνη, θα υπηρετήσουμε τον θεσμικό μας ρόλο, για την επόμενη πενταετία, γιατί αυτό ζητάει η ίδια η Δημοκρατία. 
Ελπίζουμε όλοι να πράξουν το ίδιο».

Τάδε έφη η δικηγόρος και Περιφερειακή Σύμβουλος Κέλλυ Βαλταδώρου που ανέλαβε το δύσκολο (;) ρόλο της εκπροσώπησής των συναδέλφων της

Πετυχαίνοντας μάλιστα με ένα «σμπάρο» δύο …τρυγόνια!

Στο Δήμο Σερρών ξαναγυρίζει το θέμα των φωτιστικών LED

Ερωτήματα της Ευαγγελίδου για την ακύρωση της Πανεπιστημιάδας από το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών

Δημήτριος Βαρτζόπουλος: Οι γιατροί θα έχουν και ιατρεία και θα μπορούν να εργάζονται στο ΕΣΥ

Χωρίς μπάντα ο Δήμος Σερρών για ακόμα μια επέτειο..

Πρόταση δυσπιστίας από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας

Τάσος Χατζηβασιλείου: Οι Έλληνες στέκονται όρθιοι και κοιτούν υπερήφανα το μέλλον

Δήμος Σερρών: Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας γιόρτασε την 25η Μαρτίου στο Αχλαδοχώρι Σερρών

Το 19 ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών στη Κύπρο με πρόγραμμα Erasmus+