Η κλιματική κρίση «αιτία του κακού» σύμφωνα με τον Μητσοτάκη μετά την έντονη κριτική της αντιπολίτευσης για τις φωτιές

vlahveis tzelepis

Με την φωτιά στην Αλεξανδρούπολη και τη Δαδιά να είναι πλέον η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί από τότε που άρχισε η τήρηση δεδομένων στην ΕΕ ξεκίνησε η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις πυρκαγιές που είχε καταθέσει τις προηγούμενες ημέρες ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος αλλά και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.


Ο κ. Φάμελλος μίλησε για μια χώρα που καθημερινά δοκιμάζεται από τις πυρκαγιές με τραγικές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, για ρεκόρ καμένων εκτάσεων, ανυπολόγιστες ζημίες στο φυσικό περιβάλλον και τεράστιες ζημίες σε περιουσίες και οικονομικές δραστηριότητες, ενώ δεν ξέχασε τις κρίσιμες δομές της χώρας που απειλήθηκαν από την φωτιά, όπως η 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, αλλά και πολλές ακόμα στρατιωτικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις».


Από την πλευρά του ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε πως η χώρα μας βρίσκεται σε πύρινο κλοιό με τραγικό απολογισμό.

frastanlis giantsios


Απώλειες ανθρώπινων ζωών, εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καμένης γης, τεράστια οικολογική καταστροφή,  απώλεια περιουσιών για χιλιάδες συμπολίτες μας.


Παράλληλα και ο ίδιος αναφέρθηκε στις σημαντικές και απαραίτητες υποδομές για την λειτουργία του κράτους και κρίσιμες στρατιωτικές μονάδες για την ασφάλεια της χώρας βρέθηκαν να βρίσκονται στο έλεος της φωτιάς».


Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την πλευρά του αναφέρθηκε στην κλιματική κρίση που είναι εδώ απειλητική και επικίνδυνη για όλους.

mitsotakis foties famellos androulakis 11zon
mitsotakis foties famellos androulakis 11zon


«Οι φωτιές δεν έχουν κομματικό χρώμα και οι απαντήσεις μας θα πρέπει να είναι δοκιμασμένες στη ζυγαριά του ρεαλιστικού, του υπεύθυνου και του εφαρμόσιμου», είπε ο πρωθυπουργός, εκφράζοντας μάλιστα τη συμπαράσταση του προς όλους όσοι δοκιμάστηκαν από τις πυρκαγιές.


Διαβεβαίωσε παράλληλα πως το Κράτος θα ολοκληρώσει άμεσα τις διαδικασίες αποζημιώσεων αλλά και αποκατάστασης των καμένων δασικών εκτάσεων.


Όσο για την φετινή προετοιμασία ο κ. Μητσοτάκης είπε πως ήταν η καλύτερη, ωστόσο, ο κρατικός μηχανισμός βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα κοκτέιλ πρωτόγνωρων … φαινομένων!


Σκεφτείτε δηλαδή να μην ήμασταν προετοιμασμένοι τι θα παθαίναμε…

ΠΟΕΔΗΝ: Το 2022 αποχώρησαν 5.000 υγειονομικοί από το ΕΣΥ!

Ολονύχτια μάχη με τις φωτιές σε Έβρο και Φάρσαλα -Μήνυμα από το 112 σε Δαδιά και Σουφλί

Ο Μιχάλης Μπεκίρης υπό την εποπτεία Μπρατάκου επικεφαλής του Γραφείου Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη!

Ομόφωνη συμφωνία τριών σημείων για το «Flyover»!