Με το σύνθημα «Αθήνα ερχόμαστε» οι αγρότες όλης της χώρας ξεκίνησαν με τα τρακτέρ τους για την πρωτεύουσα προκειμένου να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση, με την κάθοδό τους να γίνεται συντεταγμένα και σε συνεννόηση με την Ελληνική Αστυνομία.

Οι Σερραίοι αγρότες που θα κατέβουν στην Αθήνα δεν είναι περισσότεροι από 100, καθώς μόλις δύο λεωφορεία θα αναχωρήσουν από τις Σέρρες, με τον μεν πρώτο να ξεκινάει από τις Σέρρες και το δεύτερο από τον Δραβήσκο.

Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των τρακτέρ που θα κατέβουν στην Αθήνα θα είναι μεταξύ 150 με 200, ενώ μόνο από τη Θεσσαλία έχουν συμπληρωθεί ήδη 60 λεωφορεία.

Στο πλευρό των αγροτών βρίσκονται εργατικά συνδικάτα, φοιτητές και μαζικοί φορείς, ενώ έχουν προγραμματιστεί και προσυγκεντρώσεις σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας.

Δυναμικό παρών από τους αγρότες στο Σύνταγμα

Ξεκίνησαν τα τρακτέρ στην Αθήνα σήμερα οι αγρότες

Οι αγρότες ήδη ξεκίνησαν με τα τρακτέρ τους από την Θεσσαλία και μέσω της παλιάς Εθνικής Οδού Λάρισας – Βόλου κινούνται για να συναντήσουν τους συναδέλφους τους, που έχουν στήσει μπλόκο στο Στεφανοβίκειο.

Εκεί θα προστεθούν και άλλα τρακτέρ και όλοι θα κατευθυνθούν για Ανθήλη, όπου θα συναντηθούν με αγρότες που θα έχουν ξεκινήσει με τα τρακτέρ τους από το μπλόκο του Ε-65, έτσι ώστε πρωί- πρωί να ξεκινήσουν στην Αθήνα.

Μπαλαξής Καζίας

Νωρίς το πρωί τα τρακτέρ θα αναχωρήσουν για την Αθήνα, ενώ σταδιακά θα φτάνουν και τα λεωφορεία με τους αγρότες από όλη τη χώρα.

Από την πλευρά της η ΕΛΑΣ έχει καταλήξει στο σχέδιο για την άφιξη των τρακτέρ και των λεωφορείων που θα μεταφέρουν αγρότες στο κέντρο της Αθήνας με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι στις 17:30 το απόγευμα της Τρίτης θα γίνει μια προσυγκέντρωση στην Ομόνοια και στις 18:30 η συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Στην σύσκεψη της αστυνομίας αποφασίστηκε όλα τα τρακτέρ και τα οχήματα των αγροτών να φτάσουν αρχικά έως τη λεωφόρο Αθηνών και από εκεί να πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία στην Πλατεία Καραϊσκάκη και τελικά στην πλατεία Ομονοίας.

Πασχάλης Μαρίγκου

Είτε η Πανεπιστημίου, είτε η Σταδίου θα πρέπει να είναι ανοιχτοί προκειμένου να μπορούν να κινηθούν απρόσκοπτα από αυτόν οχήματα έκτακτης ανάγκης όπως ασθενοφόρα, περιπολικά, πυροσβεστικά κτλ.

Πάντως πάνω από 200 τρακτέρ θα βρεθούν στην πλατεία Συντάγματος, ενώ 5.000 αγρότες τουλάχιστον θα μετακινηθούν με λεωφορεία.

Όσο για τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες για τη συγκέντρωση, το σχέδιο της ΕΛΑΣ προβλέπει να συγκεντρωθούν στο ΟΑΚΑ ώστε στη συνέχεια οι αγρότες να φτάσουν στο κέντρο της Αθήνας με τον ΗΣΑΠ.

Τέλος η εκτίμηση είναι ότι τα τρακτέρ και οι αγρότες θα αναχωρήσουν από την Αθήνα την Τετάρτη, με τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ να αναλαμβάνουν τη φύλαξη των τρακτέρ που θα είναι στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Με λεωφορεία και ΙΧ αναχώρησαν οι Μακεδόνες αγρότες

Τζιτζικώστας Αβραμάκης


Από την Ξάνθη και τη Δράμα μέχρι την Καστοριά και την Ήπειρο οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις και συνεχώς μισθώνονται λεωφορεία για να μεταφέρουν τους αγρότες στην Αθήνα.

Δύο λεωφορεία θα αναχωρήσουν σήμερα από τις Σέρρες και άλλα δύο από περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλονίκης (βασιλικά, Επανομή, κ.ά.), ενώ μεγάλη είναι η προσέλευση αγροτών από τα Μάλγαρα και τις γύρω περιοχές, όπως και από το μπλόκο Δερβενίου.


Από τον θεσσαλικό κάμπο ήδη έχουν κλείσει οι αγρότες 50 λεωφορεία με τις συμμετοχές να συνεχίζονται

Μάλιστα με πρωτοβουλία επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της μεταποίησης της ελιάς στη Χαλκιδική μισθώθηκαν λεωφορεία με προορισμό την Αθήνα και ήδη έχουν γεμίσει τρία λεωφορεία

Σημειώστε πως οι επιχειρηματίες αποφάσισαν να μισθώσουν όσα λεωφορεία χρειαστεί προκειμένου να συμμετάσχουν στο παναγροτικό συλλαλητήριο.

Συνέχιση λειτουργίας των 24 ΤΟΜΥ Κεντρικής Μακεδονίας με απόφαση Τζιτζικώστα

Δήμος Σερρών: Συνεδριάζει τη Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο

Ο Σύλλογος Σέρρες – Fosses έκοψε Βασιλόπιτα

Ράδιο Κιβωτός, 99,2 FM: Ένας σύγχρονος «άμβωνας» μαρτυρίας του Ευαγγελικού λόγου και ήθους