Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση που προβλέπει την αύξηση των διοδίων στην Εγνατία Οδό, στο πλαίσιο της παραχώρησης του αυτοκινητοδρόμου.

Παπαδημητρίου Βαλταδώρου

Το τίμημα των διοδίων από 0,03 ευρώ ανά χιλιόμετρο ήδη έχει αυξηθεί στα 0,04 για να φτάσει μέσα στα επόμενα τρία χρόνια τα 0,065, ισοφαρίζοντας εν μέρει το μέσο όρο κόστος διέλευσης στους υπόλοιπους υπό παραχώρηση αυτοκινητοδρόμους στην ελληνική επικράτεια.

Στη σύμβαση παραχώρησης προβλέπονται, επίσης, νέα έργα πέραν της συντήρησης, όπως η ολοκλήρωση της αναβάθμισης σε αυτοκινητόδρομο του κάθετου άξονα Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι, η ολική βαριά συντήρηση του άξονα και των τριών κάθετων η δημιουργία ΣΕΑ κ.ά.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει υπογραφή η σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της κοινοπραξίας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ (75%) – EGIS PROJECTS SA (25%) για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού για χρονική περίοδο 35 ετών.

Τσιαμπάζη Τούσκα

Βλέποντας τα διόδια παρατηρούμε πως μόνο σε δύο περιπτώσεις (στους σταθμούς Μαλγάρων και Προμαχώνα) η τιμή των διοδίων μειώνεται, ενώ η μεγαλύτερη αύξηση, κατά 90%, εντοπίζεται στα δικά μας διόδια στο … Στρυμονικό.

Εκεί από 1 ευρώ που πληρώναμε πάμε στα 1,90 ευρώ , με την αύξηση να ανέρχεται στο 90%!


Δεν μπορείς να την πεις και αμελητέα;
Σκεφτείτε πως για να πας και να ‘ρθεις στην Θεσσαλονίκη με το ΙΧ θες ένα ταλιράκι για … διόδια!

Δήμος Εμμανουήλ Παππά: Νέο “Όχι” στο φωτοβολταικό πάρκο στο Μενοίκιο Όρος!

Έλενα Τούσκα, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Σερρών: Όχι στην βράβευση της Προέδρου του ΣτΕ

Σύσκεψη στο Επιμελητήριο με τον Ευρωβουλευτή Στέλιο Κυμπουρόπουλο για τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν τo επιχειρείν

Παπαδημητρίου Μαρία και Χατζόγλου Φώτιος (Περιφερειακοί Σύμβουλοι ΣΥΡΙΖΑ): Απαράδεκτη η ένσταση που είχε κατατεθεί εναντίον μας

15ο Διεθνές Track Day-Serres 2024-Οι Alfisti το Σαββατοκύριακο στην πίστα των Σερρών