Είναι πολύ μεγάλη μου χαρά που είμαι απόψε εδώ στις Σέρρες, μαζί με τους αγαπημένους μου συναδέλφους, τον Κώστα Καραμανλή, τον Τάσο Χατζηβασιλείου, τη Φωτεινή Αραμπατζή, τον Θεόφιλου Λεονταρίδη, μια εξαιρετική ομάδα” τόνισε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.


Ο Απόστολος Τζιτζικώστας το είπε πολύ καθαρά πώς για εμάς, η κεντρική Μακεδονία, αλλά ιδίως εδώ οι Σέρρες έχουν μια τεράστια σημασία. Είναι το σπίτι μας και είναι η κοιτίδα της παράταξής μας. Είναι η πατρίδα του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Είναι ο νομός στον οποίο έχουμε τα μεγαλύτερα διαχρονικά ποσοστά.

Και δεν σας κρύβω ότι για μας είναι θέμα τιμής να κρατήσουμε αυτά τα ποσοστά.

Θέλουμε λοιπόν τη βοήθεια της καθεμιάς και του καθενός από σας, γιατί το πρώτο που πρέπει να κερδίσουμε είναι το μεγάλο στοίχημα της παρουσίας και της ψήφου.

Και πρέπει να σας πω ότι αυτές οι εκλογές έχουν πολύ μεγάλη σημασία.

karamanlis spiropoulos dendias chatzivasileiou leontaridis serres 3 11zon

Ο μέσος άνθρωπος ίσως νομίζει ότι επειδή ψηφίζουμε για κάτι μακρινό στο Ευρωκοινοβούλιο και αποφασίζουμε ακόμα για κάτι ακόμα πιο μακρινό, έμμεσα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, ότι δεν πειράζει.

Δεν είναι όμως αυτή η σωστή ανάγνωση.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι μόνο το πιο περήφανο δημιούργημα στην ιστορία του πλανήτη, ένας μοναδικός χώρος προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δημοκρατίας, ελεύθερης οικονομίας.

Είναι επίσης και ο ζωτικός χώρος για την πατρίδα μας.

panagiotis spiropoulos nikos dendias 11zon

Ένα πολύ μεγάλο κομμάτι απ ό, τι βλέπετε να δημιουργείται γύρω μας, δημιουργείται με ευρωπαϊκά κονδύλια και με ευρωπαϊκές επιλογές.

Και έχει πολύ μεγάλη σημασία να είμαστε ισχυροί, ισχυροί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και για να είναι ισχυρή η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να εκπροσωπείται από κόμματα, από ανθρώπους, από παρατάξεις, από ιδέες που πιστεύουν στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα, που είναι δίπλα μας στην προσπάθεια για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

malliaras dendias tzitzikostas chatzivasileiou 11zon

Η Ευρώπη έχει για την Ελλάδα κομβική και ιστορική σημασία και πρέπει να σας πω ότι πέρασε από διάφορα σημαντικά βήματα.

Ξεκινήσαμε με την ενιαία αγορά, την τότε ΕΟΚ που μας έβαλε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.


Προχώρησε στη νομισματική ένωση, στο ενιαίο νόμισμα, στον ενιαίο χώρο κίνησης κεφαλαίου, ελεύθερος χώρος εργασίας και τώρα ξεκινάει δειλά τα πρώτα επίσης πολύ σημαντικά βήματα για κάτι που για την Ελλάδα είναι υπαρξιακής σημασίας, την κοινή ευρωπαϊκή άμυνα, στη δημιουργία ενός κοινού ευρωπαϊκού αμυντικού βραχίονα.

Όταν το 2020 και το 2021 αντιμετωπίζαμε την απειλή της προώθησης στα σύνορά μας δεκάδων χιλιάδων μεταναστών από τις τουρκικές αρχές, μην κοροϊδευόμαστε, αυτό το ξέρουμε όλοι.

Ήταν ένα απολύτως οργανωμένο σχέδιο εναντίον της πατρίδας μας και εναντίον της Ευρώπης βρέθηκαν τότε στη συνοριακή γραμμή του Έβρου συνοριοφύλακες από όλη την Ευρώπη, σηκώθηκε η ευρωπαϊκή σημαία και σημαίες διαφόρων κρατών και δώσαμε μια συνολική ευρωπαϊκή απάντηση σε αυτή την προσπάθεια.

Φανταστείτε λοιπόν πόσο σημαντικό θα είναι για την Ελλάδα στο μέλλον, δίπλα στη δική μας γαλανόλευκη σημαία, να είναι και η μπλε σημαία με τα κίτρινα αστέρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι σημαίες των άλλων κρατών, στο πλαίσιο ενός κοινού αμυντικού βραχίονα που υπερασπίζει από κοινού τα ευρωπαϊκά σύνορα και στέκεται από κοινού απέναντι στις προκλήσεις και στις απειλές για την ύπαρξη της Ελλάδας και της Ευρώπης.

karamanlis spiropoulos dendias chatzivasileiou leontaridis serres 11zon

Για να γίνουν όμως όλα αυτά, θα πρέπει να υπάρχει ένα ισχυρό κόμμα, η Νέα Δημοκρατία και ένας ισχυρός αρχηγός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ήδη χτες ήμουνα στις Βρυξέλλες στο Συμβούλιο Υπουργών Άμυνας για να υποστηρίξω την ιδέα του Πολωνού πρωθυπουργού και του Έλληνα πρωθυπουργού για κοινή αντιαεροπορική ομπρέλα, κάτι που ήδη τρέχουμε στην Ελλάδα.
Τρέχουμε ένα ανά την ώρα και ένα αντιαεροπορικό θόλο, όμως θα μας ενδιαφέρει πάρα πολύ αν αυτό επεκταθεί σε έναν ευρωπαϊκό χώρο.

Χρειαζόμαστε λοιπόν τη βοήθεια όλων σας, της καθεμιάς και του καθενός από εσάς. Είμαι σίγουρος γιατί βλέπω ότι υπάρχει συστράτευση.

Είμαι όμως απόλυτα απόλυτα σίγουρος ότι εδώ, στη γενέτειρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή και στην κοιτίδα της παρατάξεως μας, η Νέα Δημοκρατία θα καταφέρει ένα ιστορικό καινούργιο μεγάλο ποσοστό και θα πάμε μαζί όλοι για μια νέα μεγάλη νίκη.

Συνάντηση Κεΐσογλου Κατσαβάκη για την αγαστή συνεργασία του Δήμου Σερρών και της ΕΠΣ Σερρών


Εκλέχθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΕΕΒ για τη διετία 2024-2026-Νέος Πρόεδρος ο Πρόδρομος Ουσουλτζόγλου

Σε 121 εκλογικά τμήματα η διαδικασία των Ευρωεκλογών-Σε ετοιμότητα ο Δήμος Σερρών

Κώστας Καραμανλής: Οι Σερραίες και οι Σερραίοι θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή στη μάχη των Ευρωεκλογών!