Σήμερα συμπληρώνονται 49 χρόνια από την ημέρα που η Δημοκρατία επέστρεψε στον τόπο που γεννήθηκε αναφέρει ο τ. υπουργός Κώστας Καραμανλής.

Εκείνες τις ημέρες επικρατούσε κλίμα ευφορίας, όμως η κατάσταση εξακολουθούσε να είναι ρευστή και να εγκυμονεί κινδύνους.


Η αποκατάσταση της Δημοκρατίας δεν ήταν μια υπόθεση εύκολη, ούτε και αυτονόητη.


Η επιστροφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Ελλάδα πέτυχε την συνένωση των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας που μαζί με την ωριμότητα των πολιτών, εγγυήθηκε την ομαλή και συντεταγμένη μετάβαση, αυτού που πλέον ονομάζουμε ως Γ’ Ελληνική Δημοκρατία.

Τη σταθερότερη, μακροβιότερη και πλέον ευημερούσα Δημοκρατία που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα.


Στο μήνυμα που απηύθυνε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ως Πρωθυπουργός, ένα χρόνο μετά – απ΄όπου και το απόσπασμα- σημειώνει ότι η 24η Ιουλίου «πρέπει να είναι ημέρα αναστοχασμού και περισυλλογής».

Και πράγματι είναι έτσι.


Γιατί σήμερα, μαζί με τις διαχρονικές προκλήσεις, οπως διαπιστώνουμε με τραγικο τρόπο τελευταία, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και νέες.

Η Δημοκρατία μπορεί πλέον να μην κινδυνεύει από πολιτικούς εχθρούς, όμως απειλείται η ποιότητα και το βάθος της από ενέργειες και συμπεριφορές εναντίον των συμπολιτών μας και του κοινωνικού συνόλου.


Κι αυτή η νέα πραγματικότητα απαιτεί να είμαστε πολίτες ακόμα πιο ενεργοί, με περισσότερη αλληλεγγύη, σύμπνοια και αποφασιστικότητα για δράση.

Κώστας Καραμανλής: Τα πρώτα 250 ηλεκτρικά λεωφορεία σύντομα σε Θεσσαλονίκη – Αθήνα!