Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση του βουλευτή Διαμαντή Γκολιδάκη για την βία κατά των γυναικών.

«Καμία ανοχή στη βία κατά των γυναικών» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη ο βουλευτής της ΝΔ στην πρώτη εκλογική περιφέρεια και ειδικός καρδιολόγος Διαμαντής Γκολιδάκης.

Με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για ένα θέμα που παίρνει κάθε χρόνο όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρσι έως και τον Οκτώβριο είχαν καταγγελθεί περισσότερα από 9.500 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και 292 περιστατικά βιασμού περισσότερα από ό,τι το αντίστοιχο διάστημα των περασμένων τριών ετών,

γεγονός που καταδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος, αλλά και το ότι έχει δημιουργηθεί ένα περιβάλλον που ενθαρρύνει τα θύματα να καταγγείλουν κακοποιητικές συμπεριφορές. 

Η εκδήλωση, που διοργανώνεται με αφορμή τη διεθνή ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκη, στις 12 το μεσημέρι. 

Με ομιλητές την Υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία Κεφάλα, την Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και από την ΕΛΑΣ την αστυνόμο Β, προϊσταμένη ενδοοικογενειακής βίας στο ΑΤ του Λευκού Πύργου Βασιλική Κασίμη, ενώ θα χαιρετισμό θα απευθύνει ο κ. Γκολιδάκης. Τη συζήτηση  θα συντονίζει η δημοσιογράφος Αναστασία Καρυπίδου. 

Σύγκρουση Χατζηβασιλείου – Αποστολακη για την Εθνική Ασφάλεια

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου στην καρδιά της κρίσης στο Ισραήλ

Τακτικό Μέλος της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας ορίστηκε ο Θεόφιλος Λεονταρίδης